Ранч за фидер крикет - Даглас и Ким Фогел

Ранч за фидер крикет - Даглас и Ким Фогел

Даглас и Ким Фогел го основаа Feeder Cricket Ranch во 2018 година. Даглас експериментираше со неколку деловни концепти додека се приближуваше до возраста за пензионирање од градежната консултантска пракса што ја започна во 1994 година. спорови. Ким била вработена како професионалец за образование во раното детство. Даг сакаше да ги остави патувањата, оделата, конференциските сали и спорното деловно опкружување зад себе и да продолжи со попозитивно деловно и деловно опкружување во неговите златни години. Тој се обидел да одгледува штурци неколку години претходно, откако видел програма за вести во која се појавува еден од раните усвојувачи на инсекти како храна, Венди Лу Мекгил, основач на Микро ранчот Роки Маунтин. Неговите рани напори беа неплодни и честопати комични. 

Во 2017 година, на Ким Вогел, бизнис партнерот и сопругата на Даг, ѝ беше дијагностициран тумор на мозокот за кој беше потребна операција и интензивна физикална терапија неколку месеци потоа. Резултирачкото закрепнување бараше Даг и Ким да се повлечат од кариерата и да се фокусираат на закрепнувањето на Ким. Кон крајот на 2018 година, бидејќи Ким стана помалку зависна од Даг за помош, предизвикот да се обезбеди континуирано закрепнување на Ким повторно го разгоре интересот на Даг за концептот на одгледување крикет. Ова му обезбеди можен бизнис со куќа што може да го изгради за да остане зафатен и да остане достапен да и помага на Ким. Даг првично го започна и сè уште работи Feeder Cricket Ranch за првенствено да им служи на ентузијастите на брадестиот гуштер и другите сопственици на домашни миленици водоземци со испорака на крикет во живо директно до нивната врата. www.feedercricketranch.com 

Часовите со штурците и достапното истражување го доведоа Даг до неговиот сегашен напор да одгледува штурци за протеински прав како алтернативен протеин за храна за домашни миленици. Имаше малку насоки и информации за одгледување инсекти во големи размери во 2018 година во споредба со денес. Ова беше особено за одгледување на тропски штурци на 7,500 стапки надморска височина. Даг мораше да ја увери Ким дека штурците нема да ја преживеат планинската средина доколку избегаат од гаражата. Ова исто така осигури дека ранчот нема да влијае на постоечката планинска екологија со инвазивен вид.

Даг ги започна експериментите за одгледување крикет во одвоената гаража; експериментирање со живеалиште, храна, влага и производство на јајца. Неуспешните обиди за градинка, материјалните проблеми и предизвикот да се купи секоја пластична канта за складирање во радиус од 50 милји беа плодовите на тоа да се биде старт-ап. Конзистентната температура од 87 степени што се одржува во гаражата за време на студените зими на планината Колорадо, произлезе во врска со комуникациите од локалното претпријатие за абнормалното користење на енергијата и да одговараат на сметките за комунални услуги. Даг продолжил да ги проучува грилодес сигилатус, или штурецот со ленти за да ја максимизира репродукцијата на инсектите и да го намали отпечатокот на фармата. Во фармата вклучи и црви за намалување на отпадот. Истражувањето на потенцијалот на штурецот и брашното како алтернативни извори на протеини на крајот ги наведе Даг и Ким да основаат сè уште неименувана компанија да продолжат со големо производство на протеин од крикет во прав за инкорпорирање во храната за домашни миленици за американскиот пазар. Промената на фокусот беше неочекувана, но првенствено беше неопходна за да се обезбедат ресурси за да се помогне во континуираното закрепнување и квалитетот на животот на Ким и да се признае одржливоста на растот на алтернативната протеинска индустрија. Даг и Ким се привлечени од општествено одговорните и еколошки концепти што го опкружуваат овој бизнис и новата индустрија која расте за да ги поддржи почетните операции како што е Feeder Cricket Ranch. 

Производителите на говеда, свињи и живина кои обезбедуваат исхрана на луѓе и домашни миленици се соочуваат со зголемени трошоци за производство на потребните количини на протеини потребни за нашата растечка популација на луѓе и домашни миленици. Политичките и социјалните притисоци во однос на третманот на животните ќе продолжат да бидат се поголем предизвик за производителите на месо. Постојаната потреба за големи земјишни површини и вода за одгледување и хранење на добитокот, свињите и кокошките потребни за човечка исхрана се натпреварува со потрошувачите на произведениот протеин. Овој растечки проблем може да биде задоволен од популациите на инсекти. Влијанието врз животната средина и употребата на енергија на големите погони за преработка на месо и тековните предизвици на профитабилното производство на месо, додека се избегнуваат прашањата за суровоста кон животните, ја поттикнаа потрагата по повеќе одговори погодни за земјата и животните за потребите на светското население за квалитетни протеини. Можноста да се обезбеди еден од алтернативните протеини за да се одговори на човечките и еколошките предизвици со кои се соочуваат сегашното и идно производство на храна и добиточна храна им се допаѓа на Даг и Ким како родители и баби и дедовци и стјуарди на ранчот.

Даг и Ким ја завршија својата прва пилот лабораторија и во моментов работат на зголемување до автоматизирана пилотска фабрика за одгледување крикет и производство на прашок. Даг сè уште работи на ранчот „Фидер крикет“ за да им служи на заедниците на гуштери, водоземци и рибари. Ким продолжи да закрепнува и се врати во кујната за да помогне во оптимизирањето на процесите на производство на пудра. Тие го вклучија обновувањето и циклирањето на отпадот од супермаркетите за да се хранат штурците и користењето на нуспроизводите од штурецот како ѓубриво во студиите во стаклена градина со домати на ранчот. Ранчот ја вклучува популацијата на кокошки за да се осигура дека ниту еден штурец или црв од оброци не останува непотрошен. Црвите со брашно се справуваат со целиот преостанат отпад. Неодамнешното одобрување во Соединетите Американски Држави за специфични животински протеини обезбедени од инсекти во производството на храна за кучиња покажува дека истражувањето и експериментирањето на инсектите и храната и добиточната храна продолжуваат да растат во популарност. (Реф. AAFCO) Feeder Cricket Ranch му обезбеди штурци на Државниот универзитет во Тексас за студија за сварливоста на инсектите како храна за говеда. Тие продолжуваат да бараат други академски соработки за да го продолжат проучувањето на инсектите како храна и добиточна храна. Даглас присуствуваше на Форумот за храна за домашни миленици одржан во Канзас Сити за да разговара за иднината на индустријата со производителите на храна за домашни миленици. Даг, исто така, е член на Северноамериканската коалиција за земјоделство со инсекти и присуствуваше на Светската конференција „Инсекти за храна“ што се одржа во Квебек Сити, CN на почетокот на јуни 2022 година. 

Даг и Ким се возбудени за можностите на инсектите како сточна храна и прехранбена индустрија. Намалувањето на отпадот од храна, намалувањето на негативните влијанија врз животната средина од производството на храна и несигурноста на храната се нашите корпоративни цели. Даг и Ким се посветени на градење бизнис кој носи вредност во нивното соседство, заедница и општество додека ги задоволуваат потребите на Ким.

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од Business News

3i2ari.com Приказна

Име на бизнисот и што прави 3i2ari.com е бизнис со недвижнини што нуди деловна сопственост на имот