ХРОНИЧЕН ПРЕГЛЕД НА БОЛБОНИ 2022 година

ХРОНИЧЕН ПРЕГЛЕД НА БОЛБОНИ 2022 година

/

Иако Chronic Candy е како ветеран во просторот CBD по своето повеќе од децениско искуство во арената за канабис, изгледа повеќе како доенче. Веб-страницата е толку основна, и иако е лесно пловидлива, нема важни детали како што е врската со ЧПП до вообичаените прашања поврзани со CBD и грижите што може да ги имаат веб-посетителите за брендот. Покрај тоа, делот За нас на страницата не е подеднакво детален и само нагласува неколку работи за тоа кога брендот бил лансиран и каде се наоѓа денес. Chronic Candy главно се занимава со тинктури и гуми за џвакање, но неговата линија за јадење нуди и лижавчиња и чоколади. Според веб-страницата, екстрактите се изолати, што значи дека не треба да содржат други канабиноиди, туку CBD. Изненадувачки, резултатите од потенцијата откриваат THC во екстрактите, но концентрациите се далеку под прифатливиот праг од 0.3%. Дали производите на Chronic Candy вредат вашите пени? Дознајте со читање на нашиот целосен преглед за овој бренд за 2022 година.

За компанијата

Според нејзината веб-страница, Chronic Candy има историја која датира од повеќе од една деценија, особено затоа што е основана во 1998 година. Исто така, споменува дека започнала како компанија која се занимавала со лижавчиња со вкус на коноп, но оттогаш еволуирала да има гуми за џвакање. тинктури и други јадења што брендот ги нуди денес. Сепак, страницата не ја споменува личноста зад брендот или тимот. Се разбира, тоа вели дека тимот работи неуморно на подобрување на CBD производите што ги нуди брендот.

Понатаму, на веб-страницата се наведува дека Chronic Candy користи коноп и мешавина од природни терпени за да понуди подобрени CBD производи и да создаде моќни ефекти на придружбата за специфични линии. Ефектите на придружбата се однесуваат на синергетскиот ефект што се остварува кога консумирате мешавина од терпени, флавоноиди и повеќе канабиноиди, вклучувајќи CBD, делта 8 и/или 9, CBG, CBN, CBC, CBT и многу повеќе.

Chronic Candy главно се занимава со CBD изолати, правејќи ги во производи за јадење, кои треба да бидат 99% чисти THC, според веб-страницата. Сепак, тој исто така има формулации со широк спектар низ пописот и е претставен во различни производи, вклучително и тинктури. Тековниот инвентар има четири линии, кои нудат гуми за џвакање, тинктури, чоколади и лижавчиња. Брендот изразува надеж дека наскоро ќе има повеќе артикли.

Спецификации

Следниве спецификации се верни на Chronic Candy;

 • Методот на екстракција останува непознат
 • Методите на конзумирање на екстракт вклучуваат тинктури, гуми за џвакање, чоколадни решетки и лижавчиња
 • Марката нуди потрошен материјал во CBD изолат и формулации со широк спектар
 • Терпените се користат за ароматизирање на производите од CBD
 • 100% природни состојки вклучени во производството на производите
 • Просечната цена на производите на CBD се движи помеѓу 0.04 и 0.2 долари за мг CBD
 • Јадливите производи го гарантираат вкусот преку терпенските вкусови
 • Брендот не нуди попусти за воени ветеринари
 • Вкупните количини на CBD во производите се движат од 50 mg до 3000 mg
 • Предметите чинат од 10 до 129 долари
 • 14-дневна гаранција за враќање на парите прифаќа поплаки и нуди целосна наплата кога тие се оправдани
 • Нема договор за бесплатна испорака
 • Брендот ги испорачува своите производи до сите светски дестинации
 • Изворите на коноп не се откриени

Квалитет на коноп

Квалитетот на конопот е директно пропорционален на квалитетот на крајниот производ. Ова значи дека висококвалитетниот коноп резултира со висококвалитетни CBD производи, а обратното е точно. Освен тоа, производите со висок квалитет привлекуваат поширока база на лојални клиенти, додека лошо формулираните производи ги избегнуваат потенцијалните клиенти. Следствено, на реномирани брендови им треба време да набават добар коноп и да ги задржат своите клиенти. Бидејќи Chronic Candy не открива од каде го набавува својот коноп, не можеме со сигурност да кажеме каков квалитет на коноп користи за производство на CBD производи. Сепак, се споменува дека користи 100% природни состојки за производство на своите производи. Ако ова е точно, тоа во основа значи дека ниедна хемикалија или растворувач не го наоѓа својот пат до крајните производи што ги консумираат луѓето.

Искуство за купување

Како и многу други сајтови, Chronic Candy ни даде добро искуство за купување. Всушност, лесен процес на купување е еден од добрите за овој бренд. Веб-страницата е едноставна (премногу едноставна!) и овозможува лесна навигација. Како такво, купувањето е прилично интуитивно и едноставно. Копчето Купување на главното мени ги вклучува сите производи, лижавчиња, чоколади, гуми за џвакање и тинктури. Немаше ставки во делот Сите производи, па затоа продолживме и купувавме по категорија. Ќе кликнеме на ставка, ќе го прочитаме описот на производот и ќе ја додадеме во количката штом ќе бидеме задоволни.

Можете да купувате колку што можете повеќе, а кога ќе завршите, кликнете на копчето Checkout за да излезете од страницата за купување и да продолжите да ги пополнувате деталите за наплата и адресите на физичка локација. За разлика од повеќето реномирани CBD брендови, Chronic Candy не им нуди на воените ветерани попуст. Освен тоа, му недостасуваат зделки во комплет што клиентите можат да ги искористат за да заштедат неколку долари. Сепак, претплатата на неговиот двонеделен билтен го прави човек подобен за попусти. Ви се испраќа купонски код кој го внесувате во системот за да го примените купонот. Следната фаза е пресметката на трошоците, која веб-локацијата ја прави со факторинг на цените на производите, трошоците за испорака и попустите, доколку ги има. Со пополнети сите податоци, нарачките се обработуваат, по што започнува испораката до која и да е избрана дестинација. Постојат три опции за испорака; стандардни, приоритетни и забрзани, секој со специфични трошоци. За жал, Chronic Candy не нуди бесплатна испорака за какви било нарачки до која било дестинација.

Транспарентност

Транспарентноста е важна во просторот на CBD, не само за почитување на прописите, туку и за освојување на голема лојална база на клиенти. FDA не ги регулира CBD производите, но брендовите кои се занимаваат со CBD производи мора да спроведат 3rd партиски тестови за испитување на производите за моќта и чистотата на CBD и THC против надворешни загадувачи како што се тешки метали, микотоксини, микроби, растворувачи и остатоци. Chronic Candy се обидува да биде транспарентен со спроведување тестови за потенција, но не ги тестира своите производи за загадувачи. Резултатите се објавени на интернет и може да се видат по страници на производи или преку централизираниот центар за лабораториски тестови на долната страна на официјалната веб-страница.

точност

Спроведувањето на лабораториски тестови е важно за да се открие колку се точни информациите за моќта на етикетите на производите. Резултатите од лабораторијата објавени на интернет покажаа дека некои производи од залихите на Chronic Candy CBD ги поминале тестовите додека други не успеале. Технички, сите тие го поминаа тестот за THC бидејќи откриениот THC низ таблата беше помал од 0.3% (највисоката содржина на THC беше 0.27%, како што се гледа во тинктурите). Сепак, изолатот и производите со широк спектар со THC не ги поминаа тестовите бидејќи не треба да имаат THC што може да се открие. Наместо тоа, CBD производите со целосен спектар може да имаат THC како дел од канабиноидите, но брендот не нуди производи со широк спектар.

Процесот на производство

Не е јасно од каде Chronic Candy го набавува својот коноп. Со 20+ години во CBD арената од лансирањето во 1998 година, брендот никогаш не го навел изворот на својот коноп. Како такви, не можеме да кажеме дали растечките практики во одредени фарми за коноп се одржливи и органски или на друг начин. Освен тоа, не сме сигурни дали фармите се сертифицирани од USDA за органски практики или дали производствените капацитети се во согласност со cGMP (ако ги следат тековните добри производствени практики на FDA).

Веб-страницата споменува дека брендот користи CBD како клучна состојка во производството на своите CBD производи. Се додава дека, за разлика од маслото од коноп, CBD овозможува флексибилност и разноврсност, а од него може да се создадат многу производи. Сепак, не го открива методот на екстракција што брендот го користи за одземање на CBD од површините на конопот, но споменува дека се користи техника на раздвојување на канабиноиди за производство на изолати кои ги формираат главните ставки во неговиот инвентар. Како што сугерира името, предметите се состојат од екстракти со кристално структура со 99% чист CBD.

Следната фаза е 3rd партија ги тестира екстрактите за да ги испита за чистота и моќ. Ги разгледавме резултатите од лабораторијата на интернет и сфативме дека брендот не спроведува тестови за загадувачи. Наместо тоа, ги испитува производите за канабиноидни профили, а резултатите се објавуваат на интернет. Производите со широк спектар и изолат CBD не треба да имаат THC, но лабораториските резултати покажуваат до 0.27% THC во производите на Chronic Candy.

Опсег на производи

Следниве се производите што ги нуди Chronic Candy;

1. Хронични бонбони CBD тинктури

Хронични бонбони CBD тинктури

Chronic Candy нуди CBD тинктури со широк спектар во 30 ml. Додека волумените се исти, концентрациите на CBD варираат и се или 1000 mg или 3000 mg, што значи моќност од 33.33 и 99.99 mg/ml, соодветно. Препорачаната доза е капкалка (1 ml) 1-3 пати на ден, според веб-страницата. Тие се земаат орално или сублингвално, а потребно е да се чекаат 15 секунди пред голтање. Можете да ги имате тинктурите во четири овошни вкусови; лубеница, лимонада од боровинки, јагоди и манго.

2. Хронични бонбони гуми за џвакање

Хронични гуми за бонбони

Можете да купите хронични торби за бонбони со три вкуса; прстени од праска, кисели црви и неонски мечки. Тие доаѓаат во пакувања од 4 oz и содржат 250 mg CBD. Оваа линија нуди и лижавчиња од 30 mg спакувани во вреќи со 6 брои, нудејќи вкупно 180 mg CBD. Освен тоа, гумињата можете да ги купите во поголеми тегли со волумен од 8 унци.

3. Хронични бонбони чоколадни шипки

Хронични бонбони чоколадни шипки

Можете да купите медикаментозни чоколадни плочки од Chronic Candy. Марката нуди шипки кои испорачуваат 300 mg CBD со широк спектар. Тие имаат 100% оригинален путер од какао и се оптоварени со антиоксиданти.

4. Хронични бонбони лижавчиња

Хронични бонбони лижавчиња

Лижавчињата Chronic Candy's доаѓаат во пакувања со неколку лижавчиња за 10 долари или различни пакувања од 24 долари. Разновидните пакувања имаат многу овошни вкусови, вклучувајќи манго, лубеница и ананас. Упатството за употреба на веб-страницата е лижавчињата да се чуваат на ладно и суво место, подалеку од сончева светлина и топлина. Освен тоа, сите производи не се препорачуваат за време на лактација, а лицата кои земаат лекови треба прво да се консултираат со лекар пред да ги користат.

Што ни се допаѓа за компанијата

На Chronic Candy му претстои уште долг пат. Сепак, го ценевме следново за тоа;

 • Веб-страницата има доволно информации за страниците на производите
 • Веб-страницата е лесно пловидлива, давајќи му едноставно искуство за купување
 • Марката користи целосно природни состојки во формулирањето на своите CBD производи
 • Користењето MCT масло ја зголеми биорасположивоста на CBD производите

Што не ни се допаѓа кај компанијата

На kinks за Chronic Candy се повеќе од нејзините упоришта и вклучуваат;

 • На брендот му недостигаат бесплатен превоз и воени попусти
 • 14-дневната гаранција за враќање на парите е мачна
 • На веб-страницата нема детали за тоа кој ја создал компанијата или брендот
 • Брендот не ги открива своите извори на коноп или методите на екстракција
 • Изолатите и ставките со широк спектар во инвентарот покажаа TCH, но тие не треба да имаат THC
 • На Chronic Candy му недостигаат топични производи, вапси и капсули на ограничениот инвентар на производи со CBD

Нашата пресуда

Иако Chronic Candy има 23 години во просторот со коноп, има долг пат да помине. Цениме дека веб-локацијата беше едноставна и ни овозможи лесно да пазаруваме. Сепак, му недостасуваат важни детали како кој стои зад компанијата, кој го сочинува тимот, каде се наоѓаат фармите за коноп за брендот и методот на екстракција што се користи за отстранување на CBD од површините на конопот. Покрај тоа, компанијата не нуди бесплатна испорака, а нејзината гаранција за враќање на парите е мачна. Следствено, Chronic Candy мора да ги подобри овие области за да се најде во просторот CBD.

Најново од CBD