ШТО ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЕЧЕЊЕТО СО CBD масло?

ШТО ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЕЧЕЊЕТО СО CBD масло?

CBD речиси може да се внесе со кое било добро што може да се јаде. Може да се внесе со колачиња, бисквити и колачи. Секогаш одржувајте ја температурата, складирањето и сервирањето кога печете со CBD. Оваа статија објаснува што треба да знае поединецот за употребата на печење КБР нафта.

CBD доаѓа во различни производи главно категоризирани како јастиви, орални, сублингвални, тематски производи и инхаланти. Овие производи главно се направени од трите главни екстракти од коноп: полн спектар, широк спектар и CBD изолат. Тие се разликуваат во нивниот општ состав и концентрација и нивните вкупни ефекти врз нивните корисници. Печењето со CBD е генерално едноставно бидејќи бара генерално да се додаде одредена количина на CBD на даден рецепт. Сепак, CBD е многу чувствителен и мора да обрне внимание на неколку клучни прашања. CBD генерално има краток рок на траење. Покрај тоа, тој е многу подложен на оштетување од топлина. Дозите на CBD се клучен проблем кога се сервираат јадења, бидејќи предозирањето може да доведе до несакани ефекти.

ШТО Е CBD

Канабидиолот е фитоканабиноид, т.е. тој е изведен од растенија кои припаѓаат на група други над стотина канабиноиди. Prud'homme et al. (2015) објасни дека CBD е посакувана бидејќи не покажува психотични ефекти врз своите корисници. Покрај тоа, CBD има анксиолитички ефекти бидејќи не покажува проблеми со зависност или зависност. Овој канабиноид може легално да се добие само од коноп, растение канабис тесно поврзано со марихуаната, особено од неговите лисја, гранки и корени. Млост и сор. (2020) објасни дека CBD нуди неколку здравствени придобивки за своите корисници, кои вклучуваат управување со болка и воспаление, меѓу другите здравствени придобивки.

ШТО ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЕЧЕЊЕТО СО CBD?

CBD е високо чувствително липофилно соединение. Затоа, неколку прашања што треба да се забележат кога користите CBD за да ги печете вашите омилени колачиња и колачи се:

ТЕМПЕРАТУРА

Тетериц и сор. (2021) објасни дека температурата мора да се земе предвид кога се користи CBD при печење. Високите температури можат да уништат многу од активните хемикалии во CBD маслото, иако неговото затоплување може да ја подобри неговата моќ до одреден степен. Кога CBD се загрева до нејзината фаза на пареа, таа достигнува температура помеѓу 320 и 356 степени Фаренхајти. Тоа не значи дека печењето CBD јадења во рерна поставена на 350–400 ° F, или 176–204 ° C, треба да предизвика загриженост. Поединечна CBD нема да биде оштетена, уништена или зовриена затоа што внатрешната температура на CBD јадењата нема ни да се приближи до точката на вриење на супстанцијата. Тие веројатно ќе постигнат само внатрешна температура од околу 220-245 ° F или 104-118 ° C. Повеќето конвенционални рецепти за јадење CBD бараат печење на температура од 350-400 ° F, или 176-204 ° C, за 15- 45 минути, што значи дека мала или никаква штета може да се случи на еден CBD. Ако маслото CBD содржи CBDA, ова е идеална температура за декарбоксилација. Поединецот би имал екстремно изгорени, крцкави и суви јадења доколку нивните јадења достигнале точка на вриење на CBD, која е помеѓу 300 и 330 °F, или 149 и 165 °C, како што ќе има поголемиот дел од влагата во тестото за печење. испарил.

ЧУВАЊЕ

Мек Грегор и сор. (2019) објасни дека ги одржуваат производите печени со CBD свежи и обезбедуваат тие да ја задржат својата сила со правилно складирање. CBD најдобро функционира кога се чува во ладна, темна средина бидејќи е особено чувствителна на топлина и светлина. Исто така, CBD е чувствителна на ултравиолетовите зраци бидејќи тие предизвикуваат оштетување на неговата атомска структура. Изложувањето на CBD пусти на ултравиолетова светлина долго време ќе предизвика УВ зраците да го денатурираат CBD. Производите печени со CBD најдобро се чуваат во шпајз кој не е премногу топол или осветлен. Може да се продолжи рокот на траење на нивните CBD колачиња со користење обоени контејнери со заштита од УВ. Дополнително, би било добра практика да се складираат во области кои се помалку достапни. Тоа е за да се спречи честа изложеност на воздух и случајно голтање од страна на деца или домашни миленици, што би донело несакани ефекти.

ПОСЛУЖУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ПЕЧИНИ

Мора да се разгледа големината на порцијата ако имаат намера да користат CBD во печењето. Ако некое лице сака секое колаче да содржи само 4 милиграми CBD, треба да испече серија од 25 колачиња со најмалку 100 mg CBD. Ова ќе биде одличен рецепт ако некој сака колачиња со 4 mg CBD, но не доволно ако им треба посилно јадење. Сепак, едно лице мора да ја земе предвид количината на сервирање ако сака секое колаче што го креирате да вклучува повеќе CBD. Погрижете се рецептот да има доволно CBD за да одговара на целната количина на милиграм за секоја големина на порција, ако сакате вашите производи печени со CBD да работат. Користете ја оваа лесна формула за да одредите колку CBD масло да користите ако сакате одредено ниво на CBD во секоја порција. Вкупниот CBD што се користи во рецептот е еднаков на приносот на рецептот пати поголем од потребната количина на CBD по порција.

ВКУМ И БАЗА НА CBD

Поголемиот дел од CBD маслата имаат земјен вкус. Тоа објаснува зошто производителите вклучуваат засладувачи во нивните производи за да го зголемат задоволството на потрошувачите и леснотијата на потрошувачката. Како резултат на тоа, секогаш земете го во предвид саканиот вкус на маслото CBD за да овозможите комплементарни профили на вкус. За колачиња со чоколадни чипови, маслото од канабидиол со сладост од нане делува добро. Пробајте различни вкусови на масло од канабидиол за да најдете нешто ново што ви се допаѓа. Во јадења со масти, печењето со CBD масло дава фантастични резултати. Затоа, CBD маслото со масни бази како путер и кокосово масло е неопходно за печење со CBD. Сепак, луѓето можат да изберат да додадат канабидиол на печива со комбинирање на маслото од канабидиол со путер или масло. Алтернативно, измешајте ги состојките што содржат канабидиол во врело масло или путер пред да ги додадете во сад.

ЗАКЛУЧОК

CBD е одлична опција за печење бидејќи нуди бројни здравствени придобивки, како што се управување со болка и воспаление. Дополнително, конзумирањето стоки печени со CBD обезбедува продолжен извор на CBD. Секогаш може да се има предвид температурата на печењето за да се избегне губење на моќта на стоката; чувајте ги колачињата во херметички сад и во темен простор за да избегнете денатурирање на CBD. Конечно, имајте на ум вашето сервирање, бидејќи тоа ќе ви помогне да ја одредите моќта на вашите колачиња.

Користена литература

Mlost, J., Bryk, M. and Starowicz, K., 2020. Канабидиол за третман на болка: Фокус на фармакологија и механизам на дејство. Меѓународен весник за молекуларни науки, 21 (22), стр.8870.

Мек Грегор, ИС, Кернс, ЕА, Абелев, С., Коен, Р., Хендерсон, М., Кауч, Д., … и Гаулд, Н. (2020). Пристап до канабидиол без рецепт: споредба и анализа меѓу земјите. Меѓународен весник за политика за лекови, 85, 102935.

Prud'homme, M., Cata, R. и Jutras-Aswad, D., 2015. Канабидиол како интервенција за зависни однесувања: систематски преглед на доказите. Злоупотреба на супстанции: Истражување и третман, 9, стр.SART.S25081.

Teterycz, D., Sobota, A., Przygodzka, D., & Łysakowska, P. (2021). Тестенини збогатени со семе од коноп (Cannabis sativa L.): Физичкохемиски својства и евалуација на квалитетот. Плус еден, 16(3), e0248790.

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од CBD