ШТО Е ОРГАЗМИЧКА МЕДИТАЦИЈА? ПРИДОБИВКИ + КАКО ДА

– Што е оргазмична медитација?

Оргазмичката медитација или ОМ е извонредна практика која комбинира стимулација на клиторисот за задоволство и внимание. Тоа може да се направи соло или со партнер, при што едниот го допира или трие клиторисот додека другиот добива стимулација - секогаш женско.

 – Кои се потенцијалните придобивки од оргазмичката медитација?

Иако ОМ не мора нужно да заврши со оргазам, тој доаѓа со бројни здравствени придобивки, вклучувајќи:

 • Ограничен стрес
 • Намалена вознемиреност
 • Повеќе среќа
 • Зголемена доверба
 • Повеќе поврзување во односите

Медитацијата помага;

 • Промовирајте ја циркулацијата на крвта.
 • Зголемено либидо
 • Подобрен квалитет на спиење
 • Помала тензија на зглобовите и мускулите.

За мене, вежбањето ОМ помогна да се разбере работата на телото и умот на жените. Ја промовираше и мојата врска со жените, што ја подобрува мојата самодоверба.

– Како луѓето можат да пробаат оргазмична медитација? Можете ли да понудите неколку чекори што можат да се применат (во формат на листа на точки)?

 • Создадете поволна средина со добро расположение, вклучувајќи подлога, перниче или ќебе за да се релаксираат и двајцата партнери.
 • Осигурајте се дека сите потребни работи како подмачкување, тајмер или крпа се достапни.
 • Поставете го тајмерот - околу 15 минути.
 • Добијте добра позиција за изведбата.
 • Лицето што се гали треба да нанесе подмачкување на прстите и да побара согласност од примачот пред да започне со горниот лев квадрант.
 • Кон 12-13 минути, мозочниот удар треба да се смени во движење со галење надолу.
 • Кога тајмерот ќе ѕвони, тајмерот треба да изврши притисок врз целата генитална област до точка кога и двајцата партнери ќе го почувствуваат тоа во своите тела.
 • Мозочниот удар помага да се направи дополнителна нега со бришење на гениталиите.

 – Дали има нешто друго во врска со оргазмичката медитација што сметате дека е важно да се забележи во оваа приказна?

Не мора да се грижите ако ви недостига партнер бидејќи тоа може да се изведе соло. Исто така, повикувам повеќе луѓе да ја испробаат практиката за да добијат повеќе невролошки и психолошки придобивки како што е докажано со студии.

 – Како би сакале да биде заслужен? (име, заменки, наслов, компанија, веб-страница)

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од Прашајте го експертот