Armored Threads е бренд за фитнес облека и додатоци инспириран од војската

Armored Threads е бренд за фитнес облека и додатоци инспириран од војската

Име на бизнисот и што прави:

Armored Threads е бренд за фитнес облека и додатоци инспириран од војската. Комбинира тактичка естетика и фитнес опрема. Тие ја трансформираат воената опрема во потрошувачки фитнес производи. Armored Threads претставува надминување на пречките со кои се соочуваме секој ден. Ние сме соборени, но кога ќе се вратиме, стануваме поотпорни на предизвиците и ударите кои ни се фрлаат. Брендот гледа на инспирација и мотивирање на поединци да вежбаат и да влезат во теретана. Armored Threads соработува со неколку влијателни на брендови за да помогне во следењето на поздрав начин на живот и мотивација да се остане доследен.

Нивниот најпродаван производ е пондерираниот елек, кој зема панцир и го трансформира во потрошувач тактички пондериран елек. Постојат плочи со тежина од железо кои се лизгаат внатре и надвор од елекот за носач на плочи, исто како панцир, но не и отпорен на куршуми. Самиот елек е направен од кевлар и е малку помал од панцир за да обезбеди флексибилност и агилност. Armored Threads ќе трансформира многу поиздржливи и висококвалитетни тактички производи на кои војската и органите на редот се потпираат во нивните секојдневни работни места за да ги донесат во употребата на потрошувачкиот фитнес пазар.

Приказната на основачот/сопственикот и што ги мотивирало да започнат бизнис

Нејт Ји, сегашен студент на колеџ и претприемач, го започна брендот на почетокот на 2021 година. Во последните години од неговата компанија за уредување, тој имаше 50 клиенти и екипа од 9 луѓе. Беше под стрес и му требаше начин да го ослободи. Решил да почне да оди во теретана. Нејт најде нова страст, фитнес. Имаше љубов кон уредувањето и потоа почна да оди во теретана еднаш неделно, па двапати неделно, па пред да знаете, одеше 5 дена во неделата. 

Бараше облека за теретана да носи и се сврте кон Live Fit Apparel. Нејт многу се осврнува на основачот и извршен директор Рандал Пич и како Пич се откажал од својата последна година на колеџ за да го оствари својот сон да води сопствен бренд. 

Четири години подоцна, откако го започна своето фитнес патување, Нејт сакаше нова облека за вежбање. Нејт сака тактичка опрема и естетиката што ја носи со груб изглед и издржливост. Тој пораснал со членови на неговото семејство, семејни пријатели и пријатели кои биле или се во американската војска или органите на редот. Како дете, тој присуствуваше на вечери со службениците за спроведување на законот. Ќе му ги покажаа своите оклопни возила и тактичка опрема. Тој сакаше да продолжи да ги поддржува трупите и првите што нè штитат и ни служат.

Бараше на интернет и не најде бренд што сака да го носи и кој има тактичка естетика, како и опрема за фитнес. Така, тогаш ја комбинираше тактичката естетика со фитнес опрема за да создаде Armored Threads. Процент од профитот се враќа во војската и во заедниците за спроведување на законот за да им се помогне на ранетите војници и подобра обука и истражување на службениците за спроведување на законот. Нејт ги избра проектот Ранет воин и Националната полициска фондација за да им даде филантропија.

Предизвиците со кои се соочува бизнисот/пазарот

Носењето во теретана е многу широка категорија и има голема конкуренција. Облеката е една од најтешките бизниси за влегување, бидејќи има помала бариера за влез. 

СОВИД-19 дефинитивно имаше влијание врз целиот синџир на снабдување на производствени стоки. За среќа, Armored Threads можеше да ја добие својата прва пратка на додатоци од странство пред да забави целото пристаниште за транспорт во Калифорнија. 

Некои од производителите на облека што ги користи Armored Threads доцнат во производството, што предизвикува Armored Threads да се префрлат на различни бои на облека или производи кои се популарни и многу барани, како што е воената зелена облека.

СОВИД-19, исто така, донесе различни начини за да бидете фит и да вежбате. Кога спортските сали беа затворени, тренинзите дома беа многу популарни. Употребата на производи за теретана мораше да се префрли на домашна употреба. 

Како нов бизнис, тешко е да се изгради кредибилитет и доверба. Така, употребата на инфлуенсери, познати личности и повратни информации од клиентите е многу важна. Особено како мал бизнис, има помалку ресурси при рака, така што одлуките треба да се размислат темелно. 

Можностите со кои се соочува бизнисот/пазарот

Тактичката естетика во облеката и додатоците расте. Нејт најде бел простор на пазарот кога не можеше да најде бренд кој единствено се фокусираше на создавање тактичка, фитнес облека и додатоци додека им враќаше на војниците и офицерите. Растечкиот тренд на тактичка естетика во облеката и облеката расте, а Armored Threads се надева дека ќе даде и ќе освои вредност од тој пазар.

Маркетинг пејзажот, исто така, драстично се промени во текот на изминатите 5 години. Инфлуенсер маркетингот е вообичаен во бизнисите во денешно време за да се зголеми свесноста за брендот, како и кредибилитетот, а на крајот и продажбата.

Armored Threads е виден на многу микро и макро влијателни на социјалните мрежи како што се Далтон Муселвајт, човекот кој изгуби преку 250 килограми, Официјалниот Лил Гим Бае, американски ветеран и овластен личен тренер и Харви Донели, акробат во Лас Вегас Cirque Du Soleil .

Инфлуенсерите успеаја да донесат кредибилитет и свесност за брендот на многу брендови. Инфлуенсерите, исто така, имаат способност да генерираат продажба преку употреба на партнерски маркетинг.

Првиот видео пост на Далтон Маселвајт за Armored Threads доби над 22 милиони прегледи на TikTok, 3.9 милиони допаѓања, 14.7 илјади коментари и 12.4 илјади споделувања.

Неверојатно е какво влијание може да има влијателниот маркетинг за да им помогне на малите бизниси. Нејт Ји ангажираше вработен само да се фокусира на маркетингот со инфлуенсери и партнерскиот маркетинг. Тој силно препорачува користење на инфлуенсер маркетинг за да се развие бренд. 

Многу луѓе се збунети околу тоа како дури и да пристапат до инфлуенсер. Малку позната тајна за тоа би била да се допре преку нивните канали на социјалните медиуми и да се понудат бесплатни производи. Ако им се допаѓа производот, тие може или не може да споделат за него. Но, ако го споделат производот во смисла на фотографија или видео, ќе можете да стекнете голем кредибилитет и доверба од него. 

Фотографиите и видеата од инфлуенсер се многу вредни, не само за докажување на кредибилитет или доверба, туку и како содржина за употреба за рекламни цели. Дефинитивно треба да добиете одобрение од инфлуенсерот пред да дистрибуирате или објавите содржина. Содржината може да се пренамени за рекламни цели за прикажување на нова публика, која исто така може да биде заинтересирана за одреден инфлуенсер, како и за вашиот производ. Се покажа дека групните фотографии и видеа се поуспешни од слика или видео со едно лице. Луѓето имаат тенденција да веруваат и да следат толпа. Ако видите линија низ вратата за ресторан, можеби сте повеќе склони да одите во него, наместо во ресторан без ред. 

Во оваа нова ера на технологија, толку многу ресурси се на дофат на раката. Има YouTube за гледање и учење од луѓе кои веќе го направиле она што го сакате, има подкасти и аудио книги. Искористете ги предностите на новата технологија за да го развиете вашиот бизнис, бидејќи воспоставувањето технологија сега е основа за секоја компанија. 

Совети за другите

Советите што Нејт Ји би им ги дал на сите што размислуваат да се вклучат во фитнес е само да го направат тоа. Тој живее според цитатите „живееш само еднаш“ и „бараш непријатност“. Тој исто така вели „не застанувај, продолжи!“ Тој знае дека исцрпеноста е вистинска, но многу е важно да продолжите да размислувате за вашите цели и како да стигнете до таму. 

Советите што Нејт Ји би им ги дал на сопствениците на бизниси би биле да го разберат пазарот на кој влегуваат. Тој вели да се „потопи“ на пазарот. Знаејќи кои се вашите конкуренти, желбите и потребите на пазарот, како и трендовите се некои од клучните фактори кои ќе помогнат да се издвоите од останатите. 

Друг важен фактор е навистина разбирање на вашите клиенти и повратни информации. Слушањето не може да биде поважно. Знаењето што сакаат вашите клиенти е клучно за растот на вашата компанија. Повратните клиенти, па дури и оние кои прв патуваат може да ви дадат повратни информации или предлози. Земи го! И единствениот начин за тоа е прво слушање, а потоа преземање акција за да се направат прилагодувањата. 

Исто така, важно е да не се слуша само надворешно, туку внатрешно на вашата компанија. Ова може да го вклучи тимот на складиштето, производителите, вработените, сметководителите, адвокатите и секој друг кој помага во изградбата на вашата компанија. Некои луѓе се поискусни од вас и можат да ве научат многу за донесување одлука. 

Продолжувањето на поентата за „само да го правиш“, е како можете само да научите толку многу, што треба само да преземете акција. Доаѓа момент кога сте научиле доволно за само да започнете. Откако ќе започнете, ќе дознаете дека има уште многу да научите, а штотуку сте ја прелистале површината на она што треба да го направите! 

Не плашете се да не успеете бидејќи ќе научите побрзо. Попрво не успевате порано за да успеете порано. Борбата или бегството е многу реална кога се соочувате со нови предизвици, но откако ќе го надминете предизвикот, достигнувате ново ниво на разбирање и искуство, што е од клучно значење за вашиот успех и раст. 

Продолжете да ја извршувате вашата фитнес мисија.

https://justcbdstore.uk

JustCBD

https://justcbdstore.com

JustCBD

https://oliolusso.com

Олио Лусо

https://www.loxabeauty.com

Локса убавина

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Business News

3i2ari.com Приказна

Име на бизнисот и што прави 3i2ari.com е бизнис со недвижнини што нуди деловна сопственост на имот