Водич за BDSM - Иницијација на врвот и на дното

Водич за BDSM – Иницијација на врвот и на дното

Горно и дно се зборови кои се користат многу во BDSM и многу ја допревме темата преку написите за BDSM што ги направивме. Сега ќе зборуваме за тоа малку повеќе без други активности на BDSM. За почеток, Top и Bottom покриваат различни работи за различни луѓе, но ние ќе го покриеме главно во смисла на BDSM, така што ова може да биде малку навредливо ако сте прочитале други работи.

Врв во BDSM е личноста која ја презема доминантната улога во камшикување, врзување итн. Така Топ често се поврзува со тоа да се биде доминантен бидејќи вие преземате доминантна улога во активноста. Како и да е, можете да му наредите на робот да прави одредени доминантни работи како што е камшикување, со што ќе го направите Топ, но не и Доминантен бидејќи се под ред. Другиот начин на кој постои Врв во БДСМ е личноста која најмногу го прави задоволството, затоа Покорниот може да биде главниот уживател и да биде Врв, во овој случај. Дното е навистина спротивно од ова. Затоа тој е најмногу врзан, а најмногу го прима задоволството.

Така, накратко е горе и долу, а повеќето доминантни и потчинети лесно се вклопуваат во стиловите на врвот и на дното. Другата опција е Switch, што е некој што сака да се префрла помеѓу двете, па понекогаш да се биде врв понекогаш долен, но оваа навистина се чини дека главно се поврзува со Доминантно и Покорно.

Местото за почеток е да разговарате за тоа, да разговарате со вашиот партнер и да видите за што е најзаинтересиран. отворете го она што сакате да го пробате.

Значи, штом ќе разговарате и двајцата сакате да го дадете, што понатаму? Па, ако се чини дека ниту еден од нив нема предност да се обиде прво, превртете паричка и само одете оттаму. На тој начин има целосна среќа кој што прави прв.

Значи, што да направите прво? Па, најлесното нешто што може да се направи е да се оди со идеите за задоволство и едноставно BDSM, како што е нежно ропство. Така, Врвот најмногу го задоволува Долниот, а потоа Врвот го врзува дното и повторно ги задоволува. Потоа ги менувате улогите и се обидувате повторно од друга гледна точка. Сега ова не е нешто што би го советувал да се одлучи преку ноќ, не правете ја секоја страна еднаш и тоа да знаете што преферирате. Можеби знаете што претпочитате да го правите тоа само еднаш, но вашиот партнер може да не го стори тоа неколку пати и да има вистинско чувство за двете страни. На тој начин можете да сфатите дали вие и вашиот партнер сте горни, долни или прекинувачи.

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Lifestyle

СОФА ЛАЖЕЊЕ СЕКС ПОЗА

Позицијата за секс на троседот е одлична ако се опуштите и дозволите вашиот маж да ја преземе контролата. Тоа

СЕКС ПОЗИ

Пегирањето е релативно поретко во секс сцената за возрасни, но сепак се здоби со влечење. И