КУРШНСКИ ДОВЕШНИК-мин

КУРШИНИ Журнал

Дневникот за куршуми е еден вид напреден дневник или тетратка со организирани делови за живо и привлечно снимање на нивните очекувани задачи или активности. Тоа е тип на организирана тетратка која ви овозможува да бидете креативни во пишувањето дневник бидејќи можете да ви пишувате да правите задачи или други потсетници во форма на куршуми, скицирани цртежи, обоени табели, мапи за бура на идеи или која било задача.

За што може да се користи?

Можете да го користите вашиот bullet journal или BuJo за да ги снимате и следите вашите важни распореди, настани, задачи, како управувате со вашето време, да ги следите вашите животни навики и други животни цели.

Потенцијални ментални здравствени придобивки од користењето на булет весник

Како чест корисник на дневник за куршуми, им олеснува на поединците да ги следат нивните мисли, животни предизвици и емоции. Ве прави поорганизирана личност. Ја подобрува јасноста на мислите додека подобро ги обработувате вашите емоции кога се запишуваат. Може да ја подобри свесноста и да помогне во управувањето со менталните нарушувања како што се анксиозноста или депресијата.

Здравствени придобивки од списанијата Bullet

Го олеснува поставувањето распореди за здрав начин на живот бидејќи можете да го следите вашето спиење, вежбање, исхрана, работа и медицинска рутина.

Како да започнете и да го следите вашиот весник Bullet

Имајте пенкало и висококвалитетна тетратка; започнете со запишување на вашите цели или навики на кои сакате да се фокусирате на организиран начин. На пример, имајте индекс, наслов и листа на работи што треба да ги направите за една недела, месец или година. Бидете креативни во уредувањето и наведувањето на вашите активности што треба да ги направите; можете да користите форма со куршуми, цртежи, графикони или која било друга форма што ја сакате.

Направете го пишувањето дневник хоби и одредете време да пишувате нови работи секој ден за лесно да ги следите вашите навики.

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од Здравје