Преглед на CBDmd

Преглед на CBDmd

Меѓу познатите CBD компании, cbdMD не е исклучителен. За разлика од другите CBD компании, таа е позната по своите маркетинг стратегии, признанија за производи и партнерство. CbdMD им дава широк спектар на производи на своите потрошувачи со значителна конкурентна цена од 0.05 $/mg – 0.10 $/mg. Гледајќи ги ниските цени на нивните производи, бевме принудени да го провериме нивниот квалитет бидејќи квалитетот и цените ни се добро. На наше сознание, cbdMD понуди идентични производи во однос на квалитетот и квантитетот исто како и неговите конкуренти, но по пониска цена. Дополнително, компанијата нуди удобен и брз процес на купување на нивните производи и повеќе опции за поврзување со помошниот пулт на компанијата. Сепак, прашањето за компанијата занемарување да обезбеди корисни информации како што е описот на производот е покренато неколку пати. Се чини дека компанијата повеќе се концентрира на маркетингот, како и на надворешната слика на нејзината веб-страница на сметка на нивните производи.

За компанијата

CbdMD е нашироко позната компанија со седиште во Северна Каролина. Има повеќе CBD производи кои се продаваат преку Интернет и над 3,000 продавници низ САД. Компанијата е основана во 2015 година и се стекна со слава со основањето на Националниот CBDas и Националниот ден на конопот. Покрај тоа, компанијата соработуваше со познати спортисти, поп-медиумски бизнис, Barstool Sport и славни мачки за да се насочи кон поширок пазар. Компанијата ужива привилегија да добива повеќекратни награди и спомнувањето на нејзиното име како најголем производител на CBD низ САД од High Times. Исто така, има добра репутација ширум светот поради тоа што на своите потрошувачи им обезбедува соодветни информации за производите за одгледување канабис, регулаторни прашања и производите од канабис воопшто.

Според нашето истражување, сфативме дека cbdMD доби 7/10 оценка за точноста, транспарентноста и репутацијата. За да ги потврдиме горенаведените информации, решивме да контактираме со компанијата. Навистина, компанијата достави доволно информации за своето раководство, информации за контакт и средства за комуникација. Исто така, компанијата ја разви содржината на CBD на своите производи, преферираните методи на потрошувачка, нивоата на CBD во секоја порција и упатствата за корисникот. Нејзиниот единствен недостаток е неуспехот да обезбеди лесна пристапност до информациите во врска со неговите методи на екстракција и лабораториските резултати од трети страни.

Друга клучна опсервација беше ЧПП, се чини дека компанијата ги таргетира оние кои бараат општо знаење за CBD, а не cbdMD, па оттука не успева да ги задоволи своите клиенти. Освен тоа, информациите за испораката, политиките за враќање, плус друга логистика се наоѓаат на различни страници; до кои се пристапува со користење на долниот дел од веб-страницата. Ова им отежнува на корисниците пристап до таков. 

Како што продолживме да копаме дипер, некои сомнежи за компанијата се појавија кога се обидовме да прегледаме некои од нивните производи. Според нашето сознание, во описот на капсулите недостасуваа информации за состојките на ексципиенсот. Според тестовите што ги спроведовме, капачот не можеше да надмине 0.75 mL, што беше во спротивност со дадените информации; една капалка беше еквивалентна на целосна доза од 1 mL. Дополнително, нивоата на нечистотии на тестовите што ги направивме и означените на капсулите беа малку пониски (9.4 mg наспроти 10 mg).

И покрај некои од овие недостатоци, компанијата изгради одлична репутација во индустријата VBD со спроведување на стратешки маркетинг, водење партнерства и мандат на производи. Врз основа на овие факти, компанијата добива оценки 7/10.

Процесот на производство

Најтешкото искуство што го сретнавме во нашето истражување беше да дознаеме информации за производство на cbdMD. Веб-страницата не ги објасни јасно своите производствени процеси и освен ако не ја спроведете нејзината служба за помош, нема да ги добиете овие информации. Како резултат на тоа, бевме принудени да го спроведеме тимот за поддршка на компанијата; како резултат на тоа, собравме некои корисни информации како што е потпирањето на конопот одгледуван во Колорадо и Кентаки. Сепак, тие не можеа да обезбедат врска за да ја потврдат регистрацијата во која било држава. Дополнително на тоа, не можевме да потврдиме дали компанијата се придржува до стандардите на USDA или GMP кои се важни законски предвид. Друга клучна опсервација беше искористувањето на CO2 за време на екстракцијата, екстрактите се користат за производство на сите нивни производи кои се сметаат за широк спектар. Поради употребата на CO2, ризикот од штетни компоненти наменети за екстракција е минимизиран бидејќи CO2 има помал термодинамички праг за да ја постигне својата суперкритична состојба.

Компанијата користи лабораторија сертифицирана ISO 17025 за нејзиниот трет дел тестови. Како резултат на тоа, неточноста на тестовите што ги спроведува SL Laboratories е минимизирана. ISO 17025 се смета за најдобар во анализата на легитимноста на какви било тестови од лаборатории, како и од самата лабораторија. За секоја лабораторија да има одобрение од ISO 17025, тогаш нејзината репутација е несомнена. Освен тоа, компанијата потфрли во една клучна област која има потреба од прилагодувања; ниту објавува сертификат за анализа (COA) под стоките на своите локации, ниту испраќа лабораториски резултати за најновите пратки на своите производи. Имено, компанијата исто така не објавува COA за CBD изолација на кој било производ што се продава на нивната веб-страница.

Во нашата анализа, ги добивме информациите за COA од нивната канцеларија за грижа за корисници за помалку од 10 минути, што продолживме да се обидеме да ги потврдиме деталите. За жал, не можевме да потврдиме за серијата што ја добивме бидејќи информациите не беа откриени. Повторно, резултатите од канабисот што ги добивме укажуваат на тотален недостаток на THC, а анализата од друга страна е конзистентна или изолат или производ со широк спектар. Производот покажа 10 mg CBD по единица, што беше малку поинакво од нашите резултати; концентрација од 9.4 mg CBD во секоја единица. Иако варијансата беше во рамките на 10% варијанса, повеќето луѓе претпочитаат прифатлива варијанса.

Опсег на производи

CbdMD нуди асортиман на производи кои се направени со примена на практика на производство со широк хибриден спектар. Широкиот спектар КБР нафта е направен со помош на CO2 за да се отстранат и CBD како и терпените од конопот. CbdMD оди понатаму да го обработува маслото за да генерира CBD изолација по првичното екстракција. Компанијата оди понатаму да го меша CBD со сегментот на терпен, како и маслото MCT за да го направи крајниот производ, а компанијата постигна 99% чистота. Следствено, cbdMD нуди различни пакети за да им овозможи на клиентите да уживаат во попусти на нивните производи, во зависност од нивните пакети за купување, со што ќе заштедат пари.

Капсули

Производите од капсули се достапни во шишиња кои содржат од 450 mg до 3000 mg во количини од 30 или 60 и се без вкус. Ние продолживме да ги провериме цените и забележавме дека во зависност од нивната сила и квалитет, тие се движат од 35.99 до 149.99 долари.

Тинктури

Во зависност од количината и јачината, тинктурите на CBDMD имаат ценовен опсег од 29.99 до 339.99 долари. Достапни се во шишиња од 300 mg до 7500 mg и количини од 30 или 60 mL. cbdML нуди орална тинктура во бобинки, портокали, нане и природни вкусови. Сепак, компанијата им нуди на своите клиенти различни опции во однос на вкусот, квалитетот и квантитетот.

Vape масло

Компанијата ги испорачува своите нафтени производи Vape во контејнери од 300 mg – 1500 mg. Течниот вап има опсег на цени од 29.99 до 99.99 долари на секои 30 мл. Исто така, тие имаат голем број на вкусови кои се движат од вкусови од нане, ванила до портокал, понудени во природната линија на производство.

Пет Производи

CbdMD нуди разноврсна палета на производи за домашни миленици. Некои вклучуваат третмани, тинктури, локални, меки CBD производи зачинети со сладок компир. Нивниот опсег на цени се движи од 19.99 до 149.99 долари, во зависност од широкиот опсег на јачина и големини.

Umумички

Гумините постојат во следните вкусови; мешани бобинки, јагоди, портокали и тропски вкусови. CbdMD Gummies постои или во шишиња од 300 mg или 750 mg за 29.99 $ - 69.99 $ за количина од 30 врз основа на неговата јачина.

Тематски

Како и повеќето нивни производи, cbdMD ги нуди овие производи во различни опсези, почнувајќи со крем за воспаление, навлажнет лосион за несуштинска хидратација и производ за нељубезна терапија за ублажување на болката. Достапни се во 300 mg – 1500 mg во секој контејнер, како и во количини од 2 oz, 3 oz или 4 oz. Нивниот ценовен опсег е од 29.99 до 99.99 долари, врз основа на ефективноста и количината по која купувачот бара.

Средства за спиење

Средствата за спиење се достапни во вкусови на нане и се администрираат орално, кои содржат CBD и мелатонин за потрошувачите. Тие се за 44.99 долари и се нудат во 500 mg/30mL.

Бомби за капење

Достапни се по цена од 9.99 долари по парче или примерок од 44.99 пакети од 6 долари. Сепак, тие се направени со CBD и есенцијални масла спакувани во светли, живописни бомби за капење кои ги истакнуваат мирисите на еукалиптус, лаванда и темјан.

Зошто ни се допаѓа компанијата

Една од највозбудливите работи за компанијата е претставувањето на конкурентниот пазар на CBD. Тие избраа да го надминат нормалниот маркетинг и решија да направат партнерства со повеќе организации. Ова не е само за да го продаде нивниот бренд cbdMD, туку и целиот бренд CBD. Следствено, компанијата сè уште треба да обезбеди соодветен квалитет и квантитет и да им понуди значително пониски цени од нивните конкуренти на пазарот. Како резултат на нивниот уникатен маркетинг метод и нудат значително пониски цени, тие можат почесто да го изложуваат својот пазар.

Зошто не ни се допаѓа компанијата

Не ни се допадна компанијата бидејќи повеќе се фокусираше на својот надворешен бренд отколку на квалитетот. Компанијата, исто така, не се фокусира главно на целокупниот бренд CBD наместо на брендот cbdMD. Според нашите размислувања, крајно време е компанијата да одлучи да направи повеќе за брендот cbdMD со тоа што ќе се погрижи да го подобри квалитетот на нивниот производ. Дополнително, тие треба да им дадат повеќе информации на луѓето на брендот cbdMD за да им помогнат на луѓето да ја разберат нивната производна процедура. Доколку оваа информација е обезбедена на нивната официјална веб-страница, тогаш постои веројатност да се зголеми нивната пазарна доверба.

Последни мисли

Според анализата, ги препорачуваме производите на cbdMD на повеќе луѓе. Иако компанијата може да има еден или два недостатоци, тие работеа на нивната чесност на клиентите и даваат корисни информации секогаш кога се повикани. Ова е еден начин да се создаде доверба кај клиентите да продолжат да ги купуваат нивните производи. Нивниот маркетиншки чекор не е само вреден за нивниот производ, туку и за брендот CBD во целост. Компанијата избра да служи како добри амбасадори на брендот CBD и мислиме дека повеќе CBD компании исто така треба да го преземат овој чекор. Тие треба да соработуваат со повеќе компании и организации за да обезбедат дека брендот CBD ќе добие поширок пазар.

Во изминатите години, Татјана работеше како секс блогер и советник за врски. Таа беше прикажана во списанија како што се Cosmopolitan, Teen Vogue. Vice, Tatler, Vanity Fair и многу други. Од 2016 година, Татјана се фокусираше на сексологијата, присуствуваше на различни курсеви за обука, учествуваше на меѓународни конференции и конгреси. „Посакувам луѓето навремено да ги решаваат сексуалните проблеми! Заборавете на срамежливоста, предрасудите и слободно посетете сексуален лекар за помош или совет!“ Тања ужива да ја следи својата креативност преку моделирање, графити уметност, астрономија и технологија.

Најново од CBD