Еланти маслиново масло - специјализирано за увоз и дистрибуција на висококвалитетно грчко екстра девствено маслиново масло на пазарот во ОК

Еланти маслиново масло - специјализирано за увоз и дистрибуција на висококвалитетно грчко екстра девствено маслиново масло на пазарот во ОК

Име на бизнисот и што прави

https://www.elanthy.com/„Специјализирана за увоз и дистрибуција на висококвалитетно грчко екстра девствено маслиново масло на пазарот во ОК. Мисијата на компанијата е да го промовира уникатниот вкус и нутритивните придобивки на грчкото маслиново масло, истовремено поддржувајќи ги малите земјоделци во Грција кои го произведуваат маслото користејќи традиционални и одржливи земјоделски практики.

Деловни стратегии

Една од клучните стратегии на маслиновото масло Еланти е тесна соработка со малите фармери во Грција кои произведуваат маслиново масло користејќи традиционални методи. Со воспоставување силни врски со овие фармери и плаќање правични цени за нивните производи, компанијата е во состојба да обезбеди доследно снабдување со висококвалитетно маслиново масло, истовремено поддржувајќи ги локалните заедници во Грција.

Друга важна стратегија на компанијата е да се фокусира на одржливост и етички извори. Маслиновото масло Еланти е посветено на намалување на влијанието врз животната средина и промовирање на етички практики низ својот синџир на снабдување. На пример, компанијата користи рециклирани материјали за пакување и работи со добавувачи кои ја споделуваат нејзината посветеност на одржливост и етички извори.

Приказната на основачот/сопственикот и што ги мотивирало да започнат бизнис

Вилијам бил мотивиран да го започне својот бизнис откако ја посетил Грција и го открил уникатниот вкус иhttps://www.elanthy.com/post/how-does-extra-virgin-olive-oil-help-prevent-disease„>Нутритивните придобивки од грчкото екстра девствено маслиново масло. Тој, исто така, беше импресиониран од традиционалните и одржливи земјоделски практики што ги користат малите земјоделци во Грција, и виде можност да го донесе овој висококвалитетен производ на пазарот во ОК, истовремено поддржувајќи ги локалните заедници во Грција.

Предизвици со кои се соочува бизнисот/пазарот

Еден од најголемите предизвици со кои се соочува маслиновото масло Еланти е влијанието на Брегзит врз прехранбената индустрија во Велика Британија. Со новите трговски бариери и регулаторни барања, стана потешко и поскапо да се увезува и дистрибуира прехранбени производи надвор од ОК. Ова доведе до зголемена конкуренција од добавувачите со седиште во ОК и изврши притисок врз профитните маржи на компанијата.

Друг предизвик со кој се соочува компанијата е пандемијата Ковид-19, која ги наруши синџирите на снабдување и го отежна пристапот до клиенти преку традиционалните канали како што се пазарите на фармерите и саемите за храна. Пандемијата, исто така, ја принуди компанијата да го префрли својот фокус на онлајн продажба и маркетинг директно до потрошувачите, што бараше нови инвестиции во технологијата и маркетингот.

Можности со кои се соочува бизнисот/пазарот

И покрај овие предизвици, постојат и значителни можности за раст и проширување на пазарот во ОК за висококвалитетни, одржливи и етички прехранбени производи какоhttps://www.elanthy.com/shop„> Грчко екстра девствено маслиново масло. Со зголемениот интерес за здрава и одржлива исхрана, постои зголемена побарувачка за производи кои се произведуваат користејќи традиционални и одржливи земјоделски практики.

Покрај тоа, пазарот во Обединетото Кралство е се повеќе разновиден, со значителна и растечка популација на луѓе кои се заинтересирани за меѓународни и егзотични прехранбени производи. Маслиновото масло Еланти е добро позиционирано да ги искористи овие трендови и да ја прошири својата база на клиенти со привлекување луѓе кои бараат висококвалитетни, одржливи и етички прехранбени производи кои се исто така вкусни и хранливи.

Совети за другите за бизнисот

Советите на Вилијам до другите кои започнуваат или водат бизнис е да останат истрајни и фокусирани на својата визија, дури и кога се соочуваат со предизвици и неуспеси. Тој, исто така, ја нагласува важноста од градење силни односи со добавувачите и клиентите и да се биде приспособлив и флексибилен како одговор на промените на пазарот или надворешните фактори.

Конечно, Вилијам ја нагласува важноста да се остане верен на своите вредности и принципи и да се биде посветен на одржливост и етички извори. Со тоа, тој верува дека бизнисите не само што можат да бидат успешни на долг рок, туку и да имаат позитивно влијание врз светот.

Лекции научени од водење на овој бизнис

Една од најважните лекции што Вилијам ги научил од трчањетоhttps://www.elanthy.com/product-page/extra-virgin-olive-oil„>Elanthy е важноста за градење силни односи со добавувачите и клиентите. Со воспоставување доверба и взаемно почитување со малите земјоделци во Грција и со клиентите во ОК, компанијата успеа да воспостави силна репутација за висококвалитетни, одржливи и етички производи.

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од Business News