OGRE La Fabrique- асортиман на прифатливи садови направени во Лимож

OGRE La Fabrique- асортиман на прифатливи садови направени во Лимож

Во OGRE La Fabrique, веруваме дека француските производители на порцелан заслужуваат да бидат во центарот на нашите маси.

Затоа, лансиравме палета на садови за вашите празнични оброци, како и за вашите секојдневни оброци, за да го истакнеме ова знаење од предците и да го одрази вашиот нов начин на добро јадење и добро живеење.

OGRE La Fabrique ви нуди палета на поволни садови направени во Лимож. Порцеланот е благороден, здрав, еколошки и одржлив материјал.

Нашата колекција вклучува винтиџ октагонална форма и тркалезна форма, во пет бои за да ви понудиме уникатни и безвременски маси.

Основач: Титаина Бодин

Титаина Бодин стана претприемач на 32 години. По светската турнеја во 2019 година и 8 години како финансиски контролор, таа реши да ја напушти постојаната работа за да се обиде во претприемачката авантура.

За време на нејзините патувања низ светот, таа сфати дека знаењето околу масата во Европа и во Франција е исклучително важно. Забавата, готвењето дома, собирањето околу убава маса стана вистински начин на живот, заштитен знак.

Така, кога се вратила од патувањето, сакала да купи садови што личат на неа, односно француски, еко-одговорни, одржливи и достапни. Меѓутоа, по многу истражувања, таа открила дека оваа понуда не постои или повеќе не постои на францускиот пазар. Времето на јадењата на нашите родители и баби и дедовци произведени во француските фабрики сега заврши. Навистина, „глобализацијата“ помина... Речиси 80% од француските фабрики се затворени од почетокот на 2000 година.

Имајќи го ова на ум, таа одлучи да ја лансира својата компанија со цел да произведува локални садови што Французите можат да ги купат по разумна цена за нивно најголемо задоволство.

ИСТОРИЈА НА OGRE LA FABRIQUE

Ogre La Fabrique е линија на француски, еко-одговорни и одржливи садови. Концептот е да се репродуцираат порцеланските садови на нашите родители и баби и дедовци додека се модернизираат, со мешање и мешање на облиците и боите за да бидат поактуелни.

Преку своите OGRE плочи, La Fabrique сака да ја промовира и овековечи француската индустрија за садови. Нашите две партнерски фабрики имаа во 90-тите, повеќе од 600 вработени. Моментално има само 70 работници! Сакаме да ја истакнеме работата на производителите на порцелан, која се спроведува речиси 200 години во регионот Вин-Виен, скапоцено наследство што сакаме да го промовираме!

Сакаме да им покажеме на Французите дека производството на едноставна бела порцеланска чинија одразува вистинско знаење. Нашите работници се страсни за својата работа, со силно чувство за стручност и вештина. Повеќето од нив се во компанијата повеќе од 30 години и со задоволство ги промовираат своите вештини преку Ogre La Fabrique.

Француско производство:

40% каолин, 40% песок, 15% фелдспат, 5% глина е магичниот рецепт на нашиот порцелан.

Плочите OGRE La Fabrique се целосно произведени во Франција. Од земја извлечена во Вина, производителите на порцелан го рефлектираат предците и модерните знаења за создавање маси секогаш поприлагодени на нашиот секојдневен живот.

Секогаш барајќи технички подобрувања, нашите чинии се направени помеѓу две француски локации: белите порцелани на Лимож се направени во Ле Дорат во Виен и нашите обоени порцелански чинии се застаклени во Шовињи во Виена.

Нашите порцелански чинии се произведуваат со почит кон животната средина, се направени да траат и да се борат против прекумерната потрошувачка на „денешните“ производи и секогаш во прифатлива цена.

Нашата мисија да го одржуваме нашето производство безбедно и да бидеме одговорни

Еко-дизајн: – Разгледување на влијанијата врз животната средина – Локално производство од 100% природни суровини – Целиот наш отпад се третира и рециклира Индустриски

Екологија: – Не користиме нови ресурси за производство – Повторна употреба на стари калапи за пресување на нашите чинии – Нашата порцеланска паста се рециклира, реконструира и повторно се користи

Економија на функционалност: – Садови за јадење направени да траат и повторно да се користат

Повторна употреба и поправка: – ќе предложиме да ги вратиме искористените јадења на нашите клиенти за да им ги довериме на здруженија за да им дадеме втор живот

Одговорна потрошувачка: – Пакување направено од втора рака и рециклиран картон – Разумно и разумно производство

Рециклирање и повторна употреба: – Рециклирање на нашиот порцелан кој станува шут за да се дроби и повторно да се користи како засипување.

Нашата посветеност на:

Ознака OFG: Гарантирано потекло од Франција

Ознака EPV: Француска компанија за живо наследство

Нашата логистика управувана со Здружението за парализирање на Франција, APF.

100% еколошки

100% квалитет

100% издржлив

Нашите чинии се направени да го издржат тестот на времето, секојдневниот живот и специјалните прилики! Чинии направени да живеат со вас во текот на вашиот живот.

Со купување на OGRE La Fabrique плоча:

Економско влијание: ја поддржувате индустриската и локалната економија на Шовињ (Виена) и Ле Дорат (Виена). Вие придонесувате во борбата против невработеноста, деиндустријализацијата и опустинувањето на градските центри во овие централни региони.

Социјално влијание: го цените производството на чинии направени во добри услови, со почитување на човековите права и француските работнички права. Тоа е етичко купување!

Еколошко влијание: го минимизирате вашиот јаглероден отпечаток. Францускиот енергетски микс (нуклеарна и зелена енергија) е електрична енергија со најмалку јаглерод интензивна во светот. Производството во Франција е многу помалку загадувачко отколку производството во Европа и во остатокот од светот.

Емоционално влијание: горди сте на вашата чинија „Произведено во Франција“. Покрај купувањето што го сакате, купивте и локален производ што ви се допаѓа, што има смисла за вас и кој ги почитува вашите вредности. Купувајте помалку за да консумирате подобро, едно од ветувањата на OGRE La Fabrique

Уметноста на трпезата во Франција – француски прибор за јадење

Јадењето е уметност, особено во Франција. Навистина, уметноста на трпезата и гастрономијата се во срцето на културата и идентитетот на Франција. Ова го потврдува УНЕСКО на 16 ноември 2010 година, кој го класифицира „гастрономскиот оброк на Французите“ како нематеријално наследство на човештвото.

Французите сакаат да примаат, да се собираат околу убаво поставена маса со семејството и/или пријателите. Во оваа статија, ќе ја разгледаме историјата, потеклото на уметноста на трпезата и гастрономијата во Франција. И како извозот на порцелан од Лимож придонесе за меѓународна промоција на француските садови.

Тоа е целта на OGRE La Fabrique да ја промовира нашата француска „art de vivre“ и да ги зачува нашите фабрики за порцелан кои постојат повеќе од 2 века.

Повеќе од 10,000 чинии низ целата територија

Ако денес Титаина Бодин не жали за промената на животот, таа сепак признава дека нејзиното минато како управувачки контролор и било многу корисно во изградбата на нејзиниот проект, особено кога морала да го спроведе својот бизнис план, нејзините буџети или неговото управување со готовина. Едвај една година по лансирањето, компанијата стана профитабилна со обрт од 37,000 евра за 2021 година. Одличен рецепт кој претприемачот се надева дека ќе го удвои во 2022 година, особено благодарение на идното собирање средства. . Во обем, „Ogre, la fabrique“ има продадено повеќе од 10,000 чинии низ целата земја.

„На промоцијата на кутијата бев во еуфоријата на почетоците, но денес влегувам во најделикатниот дел. Со последиците од војната во Украина, инфлацијата и енергетската криза, компанијата и фабриките ќе мора да се прилагодат за да го најдат својот пат финансиски. Во исто време, „Ogre, la fabrique“ ќе го зголеми своето присуство на саемите и ќе ги развие своите извозни и BtoB филијали.

„Во Франција, ние сме среќни што имаме толку многу помагачи да не поддржат во создавањето и управувањето со нашиот бизнис. Имав поддршка од Bpifrance, државна помош која ми овозможи да земам чирак и имав корист од обуката понудена од парискиот инкубатор Извор. На крајот, дури и да бев сама на чело на компанијата, никогаш немав чувство дека сум сама“, заклучува младата жена.

www.ogrelafabrique.com

OGRE LA FABRIQUE 🍽🇫🇷 (@ogrelafabrique) • Photos et vidéos Instagram

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од Business News