PAW CBD REVIEW

PAW CBD REVIEW

Иако Paw не дава многу информации за позадината, собравме некои вредни детали од различни делови за да ви помогнеме подобро да ја разберете компанијата. Сепак, компанијата вработи тим од квалификувани ветерани за да им помогне да произведуваат висококвалитетни премиум производи за своите клиенти. За време на изработката на своите производи, компанијата следи строги процедури за да се осигура дека квалитетот и безбедноста се почитуваат во нивните производи. Имено, компанијата ги здружи рацете со неколкуте компании кои решија да изработуваат само производи за домашни миленици. Фокусот даден на нивните производи за домашни миленици е сличен на оној што го нудат CBD компаниите кои произведуваат човечки производи. Внимаваат на секој дел кој позитивно би придонел за квалитетот на производите за домашни миленици купени од нивната компанија. Откако ќе ги произведат нивните производи, тие се однесени во независна лабораторија од трета страна за проценки за да се осигури дека се празни од било кој загадувач што може да влијае на здравјето на миленичето. За да продолжите да учите за Paw CBD, љубезно продолжете да го читате нашиот преглед.

За компанијата

Paw CBD е основана со мисија да обезбеди квалитетни производи специјално за животни. Од своето основање, тие се фокусирани на нивната мисија за решавање на здравствените проблеми на животните користејќи ги растенијата од коноп како нивна примарна суровина. Да бидеме конкретни, неговите производи имаат за цел да се осврнат на мачките, кучињата и некои други животни кои ја умираат благосостојбата и удобноста. Компанијата ја користи фабриката за коноп како нивна примарна суровина за изработка на животински производи. Сепак, тие мешаат други суровини во нивниот коноп за да обезбедат квалитет и ефективност целосно да се постигнат од време на време.

Дополнително, за да се постигне чистота, целосно се избегнуваат непотребните полнила, синтетички или ролетни кои можат да влијаат на состојбата на вашето домашно милениче. Неговиот коноп се одгледува под строг надзор за да се осигура дека нема да се користат вештачки хемиски ѓубрива или пестициди за време на растењето на конопот за да се избегне нивните честички да навлезат во нивните производи и да се мешаат со чистотата. Имено, пред компанијата да ја добие наградата за најдобар производител на домашни миленици, беше спроведена анализа на над 40,000 луѓе, кои 90% од населението гласаа за заштитниот знак Paw CBD.

Имено, компанијата не нуди многу информации за себе и за членовите на својот тим. Сепак, неговиот заштитен знак беше изведен од CBD MD, нивната мајка компанија. Со оглед на тоа што не можевме да најдеме многу од неговите манифестации, решивме да провериме на нивната страница со ЧПП за да видиме дали можеме да собереме некои од таму. Навистина, нивната страница со ЧПП е сеопфатна и се осврна на различни грижи за нејзината трговска марка и други грижи за CBD. Некои од прашањата што се опфатени ја вклучуваат улогата на CBD во здравјето и благосостојбата на домашните миленици, како да се администрира CBD кај домашните миленици, условите и условите на Paw, политиката за испорака и враќање, меѓу другото.

На клиентите кои имаат проблеми кои не се опфатени на страницата ЧПП, им препорачуваме да контактираат со нивниот тим за поддршка. Компанијата има сместувачки и информиран тим за поддршка кој брзо одговара на потребите на своите клиенти. За да ги контактирате, кликнете на „Контактирајте со нас“ на главното мени на веб-страниците. По отворањето на врската, ќе ја добиете нивната адреса за е-пошта, телефонски број, поле за пораки и физичка адреса, што ќе ви помогне многу лесно да стигнете до нив. За да ги оцениме нивните перформанси, исто како што правевме со други компании, ги контактиравме користејќи ја нивната е-адреса, прашувајќи за позадината на компанијата. За два часа имавме детален одговор од нивниот тим за поддршка.

Понатаму, компанијата долго време може да одржува добра репутација. Тие усвоија различни мерки за да обезбедат повратни информации од клиентите директно до компанијата за ефективноста на нивните производи врз домашните миленици. Тие имаат страница за преглед под нивната официјална веб-страница каде што клиентите оставаат одговори во зависност од тоа колку производите им биле корисни. Компанијата ги користи прегледите за да изврши прилагодувања каде што е потребно. Сепак, забележавме дека позитивните критики далеку ги надминаа негативните. Имено, на клиентите кои не сметаат дека производите се ефективни, компанијата им дава простор за 30 дена за целосно враќање на парите. Клиентот треба да го отфрли барањето користејќи го својот тим за поддршка. Пред да го вратите производот, мора да бидете сигурни дека тие не се отворени или користени. По потврдувањето на состојбата на производот, рефундирањето се ослободува во рок од 48 часа. Освен страницата за преглед, тие имаат и активни платформи за социјални медиуми за да ги здружат своите клиенти за да споделат како сметаат дека компанијата е ефикасна за нив. Дополнително, клиентите постојано се справуваат со различни услови за домашни миленици кои постојано се појавуваат.

Процесот на производство

Брендот ја има добиено потребната правна документација за нивниот производствен капацитет и фармата за коноп, која ја носат органското земјоделство. Иако компанијата не наведува каде се наоѓаат нивните фарми, тие се во САД и одгледуваат само коноп кој не е ГМО; фармите се лиценцирани. Пред да одлучат за употреба на која било друга суровина во конопот, тие се уверуваат дека е сертифицирана од лабораторија од трета страна акредитирана ISO. Ова им помага да се осигураат дека неговиот коноп и другите релевантни суровини не се контаминирани на кој било начин. Имено, нивниот производствен капацитет ги следи упатствата поставени од GMP.

Пред да го собере својот коноп или која било друга суровина, компанијата обезбедува целосно созревање, така што неговите екстракти можат да дадат брза ефикасност. Со оглед на тоа што екстракцијата на CO2 не само што е широко користена, туку и се покажала како ефикасна, компанијата го користи за да добие вредни состојки од нивното растение коноп и други елементи. Освен тоа, тој е еколошки во споредба со другите методи. Компанијата не додава никакви други хемикалии во своите производи за време на нејзиниот производствен процес.

Пред да бидат пуштени производите на пазарот, истата лабораторија од трета страна која повторно ја тестирала нејзината суровина проверува дали производите ја содржат потребната количина на CBD, THC и дали се празни од загадувачи што можеби навлегле во производите за време на производството. Нивоата на THC треба да бидат под оптималните нивоа од 0.3%, нивоата на CBD треба да се совпаѓаат со оние објавени на интернет и не треба да има загадувачи во производите. Имено, сите нејзини производи се без синтетички состојки, непотребни конзерванси и хемикалии.

Опсег на производи

Во моментов, компанијата нуди само три производи. Секој производ е произведен со големо внимание за да исполни различни цели кои би го подобриле здравјето и благосостојбата на домашните миленици. Следствено, во зависност од намената, неговите производи се мешаат со повеќе елементи за да се постигне брза ефективност, освен MCT маслото кое ги пресекува сите производи. Компанијата продолжи да користи CO2 како примарен метод на екстракција во сите производи. Неговата линија на производи вклучува тинктури, јадења и топични производи.

Темати за шепа CBD

Сопствениците на домашни миленици се соочиле со проблеми со кожата и далечни проблеми на нивните миленици без да знаат како да ги решат. Иако имаме ограничени CBD компании кои нудат актуелни производи за домашно милениче, Paw ги направи уникатно од неколку понуди. Во моментов, тие нудат само еден актуелен производ за домашни миленици, а тоа е балсами за миленичиња за кучиња. Дизајниран е со широк спектар користејќи екстракти од CO2 и содржи 500 mg CBD што се служи во порција од 2 oz. Според прегледите на клиентите, производот бил ефикасен и сега нивните кучиња изгледаат привлечно.

Шепа за јадење CBD

За разлика од тематски производи, Paw нуди широк спектар на јадења за домашни миленици и за мачки и за кучиња. За да се решат грижите за здравјето и благосостојбата на кучињата, тие нудат задоволства со вкус на путер од кикирики или печено сирење. Дополнително, тие имаат измешано природни елементи во нивните достапни производи за џвакање за зглобовите и колковите, смирувачките џвакања и меките џвакања. Од друга страна, за да се решат проблемите на мачките со користење на јадења, тие имаат редовни џвакања и џвакања за поддршка на бубрезите. И покрај разликата што постои кај производите за мачки и кучиња, тие се нудат или во 600 mg, 300 mg или 150 mg во форма со широк спектар. Во секое пакување има 30 задоволства. Компанијата му препорачува на купувачот да ја прочита точната потребна доза во зависност од големината и возраста на миленичето.

Шепа CBD тинктури

Слично на јадењата, компанијата нуди тинктури и за кучиња и за мачки. За да ги наведат кучињата да ги даваат неговите тинктури, тие се поддржани со вкус на путер од кикирики и сирење, достапни во или со јачина од 3000 mg, 1500 mg, 570 mg, 300 mg или 150 mg. Освен тоа, тие произведуваат и смирувачки тинктури за кучиња со моќност од 500 mg CBD. Горенаведените порции се помешани со релаксирачки билки, мелатонин и вкус на боровинки. Од друга страна, производите за мачки исто така се ароматизирани со коча билка и печено сирење, кои се достапни или во јачина од 300 mg или 150 mg. И на крај, и кај производите за кучиња и мачки, секое шише е со широк спектар и содржи MCT масло, што овозможува лесно варење.

Што ни се допаѓа во компанијата

Компанијата има листа на фасцинантни работи за неа, но ние ќе ги наведеме само клучните. Прво, одлучи да се специјализира само за производи за домашни миленици. Компанијата има само производи за домашни миленици кои не се само произведени од кој било туку тим од искусни и квалификувани ветерани. Ветераните, исто така, спроведуваат теренски истражувања на различни билки кои би се измешале во нивниот коноп за да дадат максимална ефикасност во понудените производи. Дополнително, поради неговата посветеност и квалитетни производи, како и добрата поддршка за грижа за клиентите, брендот ја освои наградата за најдобри производи за домашни миленици CBD кои произведуваат производи откако Кантар ги направи статистичките податоци на над 40,000 луѓе. И на крај, компанијата нуди бесплатна испорака во рок од еден до два дена и ги тестира нејзините производи за моќ и загадувачи, кои се објавени на нејзината веб-страница.

Што не ни се допаѓа во компанијата

Иако компанијата има бројни области на сила, за разлика од слабостите, треба да се решат неколку области за да се подобри. Прво, тие треба да дадат повеќе информации за потеклото на компанијата и биографиите за сопственикот и неколку службеници кои и помагаат да ги постигне своите достигнувања. Дополнително, тие треба да понудат сеопфатна линија на производи бидејќи не нудат човечки производи. Тие треба да земат предвид различни производи и да се осврнат на повеќекратно здравје и благосостојба или дури и коњи, меѓу другите животни. Во некои од нивните производи, клиентите се жалат на големата варијанса на потенција, на која мора да се внимава.

Заклучок

Компанијата покажа целосна посветеност да се осигури дека проблемите со домашните миленици се соодветно решени со користење на CBD производи. Тие вложија многу напор и пари за да им овозможат на своите клиенти да ги добијат највисоките нивоа на квалитет во рамките на CBD за нивните миленици. Сепак, како што ги наведовме слабостите, компанијата треба да ги реши и да идентификува повеќе области на специјализација за домашни миленици за да се направат доверливи за различни сопственици на домашни миленици и животни. Доколку ја прошират својата линија на производи, тогаш им гарантираме подобар успех бидејќи производите за домашни миленици моментално имаат минимална конкуренција.

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Најново од CBD