QULA | Првиот целосно природен пијалок во прав пред+пробиотик во светот. Направете ја вашата вода кул-ах!

QULA | Првиот целосно природен пијалок во прав пред+пробиотик во светот. Направете ја вашата вода кул-ах!

QULA е мешавина од пијалоци од новата генерација. Размислете за Kool-Aid за современиот потрошувач кој е свесен за здравјето. 

Пијалоците QULA се 100% природни и направени со вистинско овошје, мешавина од пред и пробиотици, јаболков оцет, растителни влакна и антиоксиданси. Со 6 вкусови од кои можете да изберете, QULA ќе ги поттикне подеднакво ранобудниците и ноќните бувови, истовремено создавајќи средина за заздравување на микробиомот.

Пијалоците QULA се фокусираат на хидратација, имаат малку шеќер и го поддржуваат здравјето на цревата. Тие исто така обезбедуваат енергетско засилување во движење. QULA соработуваше со наука, здравствени експерти и експерти за вкус за да направи пробиотски пијалок со грижа за себе во срцето. Со избирање на највкусните овошја, QULA создаде природен функционален пијалок од растително потекло кој е без глутен и не-ГМО со живи пробиотици.

Некои од внимателно избраните состојки во QULA вклучуваат:

  • Јаболков оцет
  • пребиотици
  • Ферментиран чај
  • Вистински овошен прав

Пијалоците QULA се фокусираат на односот на хидратација и здравјето на цревата, бидејќи овие два играат витална улога во нашата физичка и ментална благосостојба. Понатаму, QULA зборува за еколошките одговорности со елиминирање на потребата од шишиња за еднократна употреба. QULA е спој на грижа и поддршка за здравјето и Земјата.

QULA верува во повторното измислување на ритуалот на здравјето. На грижата за себе не мора да недостасува живост и боја. Зголемете го вашето здравје со искуство со пијалок во искуство кое комбинира наука, холистички објектив, боја и вкус за да имаат корист од вашето тело и ментална благосостојба од внатре кон надвор.

Приказната на основачот/сопственикот и што ги мотивирало да започнат бизнис

Сериското претприемништво беше напишано во ѕвездите за мајката од Нов Зеланд и успешна сопственичка на бизнис, Ребека Кас.

Доаѓајќи од долга линија на претприемачи, таа првично го прекина овој тренд во нејзиното семејно наследство со тоа што стана медицинска сестра, хранејќи ја на тој начин нејзината страст за здравје и благосостојба. Таа го започна своето патување со бизнисот пред 15 години, со иновација на една од првите светски платформи за испорака на храна директно до потрошувачите во нејзината татковина, Нов Зеланд. Компанијата беше наречена Baby Angel и започна со фокусирање на доставување пакети со храна и пречки за оброци на новите родители. Како што растеше бизнисот, Baby Angel стана Angel Delivery која успешно прерасна и стана доверлив бренд за наследство. Иновациите и нарушувањата во индустријата за храна и пијалаци ја поттикнаа Кас на нејзиното деловно патување. Испорака на Ангел, исто така, ја поттикна Кас во Соединетите Држави, каде што бараше повеќе иновации и дополнителни можности, комбинирајќи го нејзиното око за нарушување, здравје и благосостојба, во комбинација со страста за еколошки прашања, како што е пролиферацијата на шишиња за еднократна употреба. Таа сакаше да создаде спој меѓу двете.

Ребека Кас и тројцата други основачи се собраа околу кујнската маса во Лос Анџелес, размислувајќи за идеи за линија за пијалоци без шишиња. Тимот најде моќно решение во чисти, природни концентрати на пијалоци. Почетниот производ „Kombucha Tabs“ доведе до тоа да станат финалисти на Светските награди за храна и пијалоци во 2021 година. Како сериски претприемач, Кас и нејзиниот тим продолжија да го нарушуваат просторот за пијалоци, развивајќи уште подобар производ во 2022 година. Целосен спектакл Напиток за здравје на цревата кој вклучува и пред и пробиотици и користи вистинско овошје за вкус наспроти природни овошни вкусови.

Ребека имала особен интерес за храната и лековитите придобивки од различните групи на храна, што потекнува од нејзините доички денови. Доаѓајќи од медицинска сестра, Кас беше добро упатен во традиционалната медицина, каде што науката и податоците се во првите редови на фармацевтските производи. Таа сакаше да создаде производ кој обезбедува поздрава алтернатива, холистички објектив. Многумина од нас разбираат и прифаќаат дека многу преработена храна ги хранат нашите заедници. Цревниот микробиом, чиј голем процент е однапред одреден од нашата ДНК, не е опремен да вари преработена храна со ниска хранлива вредност и висока содржина на шеќер. Цревниот микробиом игра витална улога во нашата физичка благосостојба, како и во нашата ментална благосостојба, затоа, важно е да го негуваме. 

QULA е производ дизајниран за поддршка и подобрување на здравјето на цревата. QULA создава секојдневен пристап кон здравјето на цревата со концентрат од пијалок што луѓето лесно можат да го воведат во нивниот напорен дневен

распореди. Бидејќи не доаѓа во шише, QULA ја отстранува потребата од шише за еднократна употреба.

QULA му оддава почит на здравјето на луѓето и на планетата со лесен, пренослив и во движење, активатор за пијалоци. Отвора нова категорија на пијалоци со мешавини на пијалоци што зазема сеопфатен и природен пристап кон здравјето, наместо мешавини за солена хидратација или зашеќерени мешавини со вештачки вкус на Kool-aide, кои ги консумираат милиони луѓе во текот на децениите.

Предизвиците со кои се соочува бизнисот/пазарот

Како и сите бизниси во последните години, QULA се соочи со неколку предизвици. Влијанијата на Ковид-19 се значајни. Лансиравме во пресрет на првото заклучување во Калифорнија со бренд кој беше наменет за музички фестивали, собири на отворено и настани каде што ќе се состанат големи групи луѓе. Нашата стратегија за сместување во малопродажбата требаше да биде во аеродроми, корпоративни кампуси и кампуси на колеџ. Во екот на пандемијата Ковид-19, сите овие простори беа ставени на пауза. Откако сфативме какво влијание ќе има Ковид-19 врз нашата стратегија за распоредување, се свртевме кон моделот директно до потрошувачот. Успеавме да се качиме на QULA со Амазон, ја изгради нашата Веб-страница на QULA, на бродот со Се развива пазарот Poosh, и се фокусираше на промовирање на бизнисот онлајн.

Како тим, сите моравме да се прилагодиме на работа од далечина, а ограничувањата за патување од 2020 до 2022 година имаа големо влијание и врз бизнисот. Со затворените граници на Нов Зеланд, Кас не можеше да ја напушти земјата за повторно да се состане со тимот. 

Прашања од синџирот на снабдување (уште една последица на Ковид), времето на производство што влијае на производите и трошоците за материјали се зголемени. Сите тие беа предизвик за навигација.

Друг предизвик е нестабилниот пазар за дигитално рекламирање. Трошоците за стекнување клиенти се зголемени за 300% + и пејзажот е непредвидлив. Со новата технологија на Фејсбук и менувањето на компаниите на провајдерите на телефони, стана попредизвикувачки да се претстави брендот на новите клиенти. 

Можностите со кои се соочува бизнисот/пазарот

Во светот на закрепнувањето по Ковид и лицето на економската криза, две работи остануваат критични за опстанокот на човекот и нашата способност да напредуваме. Одржување на нашата секојдневна благосостојба и проактивно преземање чекори за да се забави еколошката криза што нè погодува. Овие две прашања ќе останат во првите редови на секојдневниот живот на младите генерации (како што се милениумците и генерацијата З) до крајот на нивниот живот. Многу големи деловни корпорации имаат емисија на јаглерод

одговорност што треба да ја исполнат. Бизнисите како што е QULA мора да преземат проактивни чекори за да се осигураат дека ќе оставиме што е можно помало влијание/отпечаток врз животната средина. 

QULA е насочена од мисијата да зборува и да се придржува до своите еколошки одговорности. Следејќи го Ковид, луѓето се посвесни и поприлагодени на нивното здравје и благосостојба. Ова создаде одлична можност за QULA да воведе нови здрави практики во секојдневниот живот. QULA е нов начин за поддршка на здравјето преку холистички објектив; поинаков пристап кон традиционалната медицина, која ретко е шарена и забавна.

 Имаше можности да се појави нова категорија на производи во просторот за велнес пијалоци. Првиот SKU на QULA ги носи природните придобивки од многу суперхрана, со вистинско овошје за вкусен вкус, комбинирајќи го со јаболков оцет и пред и пробиотици за да се создаде мешавина од пијалоци со низок шеќер и во движење, без потреба од ниту еден - користете шише. Ги внесува најдобрите функционални концентрати фокусирани на здравјето на цревата и негување на микробиомот. Бидејќи здравјето на цревата е од клучно значење за функционирањето на нашиот имунолошки систем и менталната благосостојба. Светот по КОВИД каде луѓето се грижат за своето здравје отвори можност за QULA да напредува и да се зголемува одржливо.

Совети за другите за бизнис

Бизнисот и претприемништвото можат целосно да ви го променат животот. Но, тоа не е секогаш лесен пат. Научените лекции се претворија во совети што можеме да им ги дадеме на другите за бизнисот. Кога за прв пат ќе го започнете вашиот бизнис, бидете реални за тоа колку долго ќе ви треба да растете. Бидете љубезни кон себе и прославете ја секоја победа, како што вели поговорката „7 години до успех преку ноќ“.

Кога станува збор за маркетингот на брендот, фокусирајте се на откривање и разбирање на точката каде што вашиот производ е непроценлив за денот на поединецот. Дали тоа им помага да решат проблем? Кој е моментот кога вашиот производ станува бесценет? Работете напорно за да го откриете ова, бидејќи тоа е вашата слатка точка и маркетинг точка што ќе ја нагласите.

Кристина Шафаренко е психолог за односи и здравје и благосостојба и хонорарна писателка на животни стилови со скратено работно време, која опфаќа здравје и фитнес, секс, сексуална благосостојба и врски. Кога не пишува, можете да ја видите како го планира следното бегство, го тестира вкусот на секое место за кафе на повидок и како се излежува дома со нејзината мачка Бади.

Најново од Business News