Redemption Song Inc. е непрофитна музичка организација со фокус на музичкото образование и маргинализираните заедници

Redemption Song Inc. е непрофитна музичка организација, со фокус на музичкото образование и маргинализираните заедници

Redemption Song Inc. е непрофитна музичка организација, со фокус на музичкото образование и маргинализираните заедници. По влегувањето во светот на непрофитниот бизнис, јас веќе бев претприемач кој основа неколку мали бизниси, вклучително и меѓународна агенција за резервации за музика.  

Со таа позадина, имав единствена визија за тоа како сакав оваа организација да ја изврши својата мисија и визија. Поради други обврски, иако организацијата беше инкорпорирана во 2001 година, таа не беше целосно актуелизирана до 2012 година кога имаше доволно простор и внимание за стратешки создавање влијателни, креативни програми. Од 2012 година организацијата се прошири на национална и меѓународна организациска функција во рамките на 4 основни програми.

Две од овие програми се насочени кон економски напредок на незагрозените заедници. Еден од нив се фокусира на внесување музички инструменти во животите на недоволно опслужените деца и маргинализираните училишта, а четвртиот се фокусира на потфати за градење приходи што му овозможува на уникатниот непрофитен оперативен модел на нашата организација да поттикне ниво на програмска и оперативна самодоволност. 

Овој непрофитен милениумски пристап ќе стане попопуларен во оваа деценија бидејќи непрофитните организации растат за да дознаат колку е важно за опстанокот на нивната мисија и визија кога тие можат да имаат некаков облик на контрола на неговата одржливост, бидејќи кога одредено ниво на прибирање финансиски средства се извршува одвнатре. , организацијата станува помалку зависна и погодена од непредвидени околности на донатори и придонесувачи кои одеднаш може да ја прекинат својата поддршка. Овој модел на работење со непрофитна организација е класифициран како: 21st Вековен непрофитен бизнис. 

Приказната на основачот/сопственикот и што ги мотивирало да започнат бизнис

Роден во Јамајка и израснат во Њујорк, цел живот имам страст за музиката. Станав познат уметник за снимање и изведување и работев како претприемач (сега познат како независен уметник) на мојот уметнички бизнис пред да стане збор поимот независен уметник. Ова започна во 1989 година и немаше интернет, Гугл, Фејсбук, ништо од тоа. Тоа беше мојот втор обид за претприемништво и го зедов она што го научив од основањето на професионална, комерцијална компанија за чистење (Еден светол ден – OBD) во оваа област во мојот живот, музиката.

Меѓу работите што ги научив и постигнав од овие 2 бизниси беа герилскиот маркетинг и креирањето стратегии. Кога помислувам на герила маркетингот и колку тоа беше тешко тогаш, ме тера да се запрашам дали денешната генерација на претприемачи воопшто имаат идеја колку е лесен животот со социјалните мрежи на дофат на раката. Научив и да се држиш до она што го сакаш. Отсекогаш сакав да чистам и кога го правев тоа, собата се чинеше дека е редизајнирана, а не само исчистена. Исто така, разбрав дека ако можете да смислите мал бизнис со ниски трошоци, под кој паднаа и двата бизниси, можете да профитирате голем дел од вашиот бруто приход и оттогаш ги барам тие 2 фактори во секој бизнис на кој пристапувам. 

Го работев мојот прв бизнис, ОБД, од мојата кујнска маса. Кога го направив ова, штотуку го стекнав мојот прв имот, бев во моите наивни дваесетти и немав поим од каде ќе генерира мојата следна хипотека. Толку многу сакав да бидам деловна жена, нешто што им го кажав на своите 10th одделенски наставник што би го направил кога ќе пораснам, сето тоа го ставив на линија за да направам скок.  

Еден ден конечно ја закачив една од најголемите компании за недвижнини да ја разгледа мојата компанија за комерцијално чистење на некои од најпрестижните деловни згради во градот. Потпретседателот на компанијата конечно рече еден ден: „Ајде да закажеме состанок за следната недела во вашата канцеларија, дозволете ми да излезам и да видам за што е вашата компанија“. Скокнав без карактер (знаете, искусна звучна деловна жена која работи во канцеларија со високи станици, која веќе имаше големи договори - ајки) и се сетив дека не сум во канцеларијата во мојата глава. Гледав во шпоретот, фрижидерот и се останато во кујната мислејќи, ајки. ме фати паника. Кога се смирив, почнав да подготвувам стратегии како да направам канцеларија некаде во куќата. Само сеќавајќи се на тоа ме тера да се прашувам дали претприемачите се здрави луѓе. 

Средбата помина добро. Добивме неколку големи договори и за неколку месеци истата компанија ни го изнајми тој високограден деловен простор по смешно ниска цена и ни даваше договори во вкупна вредност од над 10,000 долари месечно. Тоа е еквивалентно на над 25,000 долари денес. Овој бизнис ми даде финансиска можност да го започнам мојот независен музички бизнис и набргу влегов помеѓу бизнисот со музика, резервации-промоција и мојата уметност на музика, снимање и изведување. Цело време ова беше планот.  

Сè што сум направил во бизнисот оттогаш, вклучувајќи ги и Redemption Song Inc. и The Music Cart (нашата онлајн продавница за музика), е поискусен спин оф на научените лекции од One Bright Day. Како претприемач кој стои зад непрофитната боја и димензија е додадена на организацијата и затоа веројатно нема да личи на класичната слика на непрофитни организации. Ова сè уште не фати многу, но ќе биде. 

Третиот сектор, кој е само друго име за непрофитниот бизнис, бара претприемачи да му помогнат на овој дел од бизнисот да научи како да биде повеќе како бизнис, бидејќи тоа е така. Колку повеќе непрофитни организации можат да го ограничат донирањето и над надворешната зависност за опстанокот и одржливоста на нивната агенда, толку повеќе тие можат да го минимизираат влијанието врз нивното постоење кога тие надворешни фактори прават ненадејни работи како што се повлекување на поддршката. Овој иновативен начин на пристап до непрофитниот бизнис е насоката и милениумскиот пат кон кој ја водам оваа организација.

Предизвиците со кои се соочува бизнисот/пазарот

Тековните предизвици од голема загриженост се последиците од Ковид 19. Има неверојатни проблеми со снабдувањето што ги променија нашите перформанси на playtmc.com, нашата онлајн продавница за музика. Друг длабоко вознемирувачки проблем е намалувањето на маркетиншкиот исход на Google Ads, рекламите на Facebook и други. Според нашиот маркетинг директор, факторот што придонесува за ова укажува на поголема побарувачка за онлајн простор, создавајќи поголема конкуренција за рекламен простор. Ова е загрижувачко бидејќи за многу бизниси, профитот и непрофитниот, бидејќи овие онлајн методи на маркетинг станаа централни за успешниот маркетинг.

Можностите со кои се соочува бизнисот/пазарот

Како организација која танцува околу креативноста не функционираме од простор на размислување дека треба да имаш само еден план и да правиш една работа бидејќи умот на креативецот не функционира така. Поради оваа причина, нашата организација имаше идеи во „торба со трикови“ од кои можеше да извлече стратегии и идеи за маневрирање околу тековните предизвици. Овие идеи стануваат можности и начини за вртење. Ги баравме оние кои одговараат на прифатената ситуација со некои критериуми. Дали може да го надополни приходот? Дали е безбедно во време на непредвидлива пандемија? Можеме ли да го започнеме сега? Се придвиживме кон оние што имаа одговор со да и се фативме за работа. 

Совети за другите за бизнис

Има митска слика за поседување бизнис што е толку далеку од реалноста. Потребна е цврстина за да не се откажете. Можеби понекогаш ќе ве расплаче. Тоа е навистина тешка територија, но ако можете да идентификувате кому му служите и зошто го правите тоа, ќе стане супер гориво дури и кога работите се нишаат напред-назад. Нека тоа е моќта зад сè што правите. Друг важен фактор е дури и ако го започнувате вашиот бизнис со 100 долари, започнете го со буџетски шаблон. Ако не можете да се соочите со парите на вашиот бизнис очи в очи, тоа не е бизнис. И на крај, опкружете се со луѓе кои поддржуваат работи кои не би требало ни да ги сакате и никогаш не треба да се обидувате да ги правите – и тие се одлични во тоа. 

цел: Повторно, ако не сте јасни на кого му служите, вашата мисија и цел нема да бидат дефинирани и ако тоа не е дефинирано, тогаш организацијата/бизнисот нема да има цел. Вашите цели се работите што ги правите за да се прикажат вашата мисија и цел во светот - да станат реални. Дневните, неделните, месечните, годишните цели се она што ве води до вашата цел или до остварената мисија. 

Финансии: Повторно потврдување да се чувствувате удобно со буџетот и финансиите на бизнисот за да има чувство на познавање и контрола над бизнисот. Многумина од нас имаат страв од пари. Добра идеја е да се реши тоа на лично ниво за да не се пренесе стравот на бизнисот. Прекрасно е чувството кога финансиските документи се при рака, а графиката на финансиското работење е јасна и достапна без разлика колку е мал бизнисот.

 Делегат: Главната функција на ефективен извршен директор е да ги пронајде луѓето кои можат да ја извршат задачата, а не да сфатат како да ја завршат секоја задача.  

Неколку други совети: 

Бидете реални

1. Не очекувајте да се збогатите ниту преку ноќ, ниту никогаш. Наместо тоа, побарајте други непарични вредности и усогласете го тоа со вашето „зошто“ го правите тоа што го правите затоа што повеќето претприемачи не стануваат милионери, но можете да си поставите цел на удобен приход што ви дозволува да не работите за другите. 

Дејмонд Џон, основач на FUBU и член на актерската екипа на Shark Tank еднаш на Твитер напиша: „Попрво би сакал да работам за 40,000 долари годишно за себе отколку да работам за некој друг“. Јас одговорив: „Се согласувам“. Дали претприемништвото е повеќе како потреба за вас, наспроти желбата? Дали е тоа простор што ви треба за да функционирате како човечко суштество кое придонесува и среќно? Потоа пријдете му од гледна точка дека барем можете да го направите она што некој друг би ви го платил.

Да се ​​биде свој шеф

2. Ќе имате свој распоред но долго време може да изгледа вака: без одмор, малку сон, долги, долги денови и рани утра. Другата страна е дека тоа навистина е ваш сопствен распоред. Ако не е одмор, можете да направите прифатлива одморалиште на свој повик. Прошетајте или возете велосипед во близина на вашиот дом или канцеларија; медитирајте за да надополните малку време за одмор на телото; ако е можно, одете во теретана неколку пати неделно и закажете ги вашите слободни активности и не-деловните социјални интеракции со семејството и пријателите. Додавање на овие работи во календарот и ако е потребно презакажување, презакажете го веднаш штом ќе се случи откажувањето. Тоа навистина е ваш распоред.

Биди стрплив

3. Тоа нема да се случи преку ноќ. Бидете во тоа за дестинација и имајте план за влечење.

Бидете вашиот главен мотиватор

4. Бидете мотивирани од нешто што се чини дека вашиот живот зависи од тоа. Вашиот мотиватор ќе се чувствува како прогонувачки оган внатре. Нема бегање од тоа. Тоа е облак над твојата глава.  

Се препорачува самопофалба

5. Дозволете си временска рамка за да се чувствувате лошо поради неуспесите и не одете подалеку од тоа. Пофалете се за секое достигнување, без разлика колку е мало.

Биди себе-познај се себеси

6. Креативните луѓе, а тоа се претприемачите, сакаат да поминуваат време сами повеќе отколку другите луѓе, но го следат тоа за да не се појават чувствата на изолација. од нас што не сме, ние останатите сигурно го имитираат однесувањето на еден. Откако ќе го идентификуваме ова, можеме да се присилиме да СТОПИМЕ кога сме во тој простор и повторно да го посетиме во друго време поинаку. 

Зајакнете го вашето потпирање

7. Изложете се на читање, слушање и гледање материјал што ја инспирира и ја зголемува вашата база на знаење.

Менторство

8. Менторите оставаат лекции и зборови кои ќе ви останат доживотно. Компанијата за комерцијални недвижности која му даде шанса на One Bright Day, дека потпретседателот на должноста беше г-дин Рон Троубриџ во Ryan's and Associates, волонтираше да ме ментор. Менторите ја градат вашата самодоверба.

Тоа е тешко  

8. Претприемништвото понекогаш може да ве распука, но нема да ве скрши. Ако треба, плачете, па обидете се - обидете се повторно и повторно и повторно. Наградите се многу.  

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од Business News