Çfarë është Token Timber? Çfarë bëjnë ata?

Çfarë është Token Timber? Çfarë bëjnë ata?

Emri i biznesit dhe çfarë bën

TokeN Lëndë drusore është një kompani edukimi dhe avokimi për kanabisin, e dedikuar për çstigmatizimin e kanabisit në kontinentin afrikan dhe ndriçimin e qytetarëve afrikanë rreth vetive të bimës dhe përdorimeve të shumta të saj. Misioni ynë është të edukojmë qytetarët mbi mënyrat se si kanabisi mund të përdoret në aplikime mjekësore dhe industriale në një mënyrë miqësore me mjedisin dhe të qëndrueshme, si materialet e ndërtimit të kërpit, plastika, tekstilet dhe mijëra përdorime të tjera. Kanabisi mund të përdoret në mjedisin tonë dhe në jetën e përditshme.

Kompania jonë mburret duke mbrojtur legalizimin e kanabisit në vendet afrikane. Me shpresën se një ditë qytetarët e saj mund të kenë akses dhe të prodhojnë produkte të pastra, të sigurta dhe efektive. Ka raporte në disa vende ku kanabisi është i ndaluar për shfaqjen e kopjuesve të kanabisit ose marijuanës sintetike që fitojnë popullaritet dhe shkatërrojnë jetën e njerëzve në këto komunitete. Këto droga sintetike mund të jenë shumë të rrezikshme për shëndetin mendor dhe fizik të konsumatorit dhe mund të rezultojnë edhe me vdekje. Drogat sintetike janë pjesërisht fajtore për stigmën që vazhdon të qarkullojë kanabis dhe të gjymtojë përpjekjet legjislative në disa vende afrikane. Duke vënë dyshime në mendjet e qytetarëve të saj për sigurinë dhe efikasitetin e kësaj bime dhe produkteve të saj derivat. Mjerisht, disa qytetarë janë shtyrë të besojnë se efektet e këtyre drogave sintetike janë përfaqësuese të farmakologjisë së kanabisit. Për shkak të një pamjeje fizike pothuajse të padallueshme nga kanabisi te syri i patrajnuar, i kombinuar me keq-edukimin dhe stigmën që e ka ndjekur që nga fillimi i viteve 1900.

Qytetarët në këto vende duhet të dinë se si të avokojnë që kanabisi të sillet i sigurt në tregun e tyre për qëllime industriale, mjekësore ose rekreative. Ata duhet të dinë se si CBD mund të përmirësojë jetën e qytetarëve të saj dhe të ofrojë alternativa ndaj ilaçeve me recetë, si dhe të ulë dhe ndoshta të eliminojë konsumin e barnave sintetike në këto vende.

Kanabisi (kërpi) është gjithashtu i dobishëm për ekosistemin tonë për shkak të aftësisë së tij për të sekuestruar emetimet e CO2 dhe për të rimbushur dhe korrigjuar tokën. Kërpi përdor më pak ujë se kulturat e tjera dhe mund të prodhojë ushqim nga farat dhe gjethet, tekstilet nga fibrat dhe materialet e ndërtimit nga kërcelli. 

Këto cilësi, të kombinuara me kushtet optimale të rritjes dhe klimës në Afrikë, e bëjnë atë një kulturë të shkëlqyer të qëndrueshme për përdorim tregtar dhe industrial që do të përfitonte shumë për popullatën afrikane.

Historia e themeluesve dhe çfarë i motivoi ata të fillonin

Tia Campbell, themeluesja e TokeN Timber, ka pasur një lidhje dashurie magjepsëse me këtë bimë që në fillimet e saj në shkollën e mesme në vitin 1994. Në vitin 1998 ajo u zhvendos në Kaliforni dhe po shqyrtonte nga afër industrinë pasi kanabisi u bë dalëngadalë alternativa bimore në mjekësi. industrisë. Ajo shërbeu në ballë të legalizimit në Kaliforni dhe në pjesën tjetër të Shteteve të Bashkuara. Ajo pa se si industria mjekësore hapi dyert e saj ndaj kanabisit dhe lulëzoi për vite përpara se marihuana rekreative të bëhej e ligjshme.

Motivimi i Tia për të edukuar dhe destigmatizuar kanabisin në vendet afrikane erdhi nga dëgjimi i shumë keqinformimeve për kanabisin dhe perceptimin e qytetarëve për këtë bimë dhe efektet e saj. Megjithëse kanabisi është i ligjshëm në disa vende afrikane, nuk dihet shumë në të gjithë popullsinë për përparimet e reja në industrinë industriale dhe mjekësore. Meqenëse pak njerëz marrin parasysh përpjekjet për legalizimin e kanabisit në këto vende dhe botën perëndimore, ajo ndjeu se nevojiteshin më shumë ndërgjegjësim dhe çstigmatizim për të nxitur përpjekjet për legalizimin e kësaj bime. Ajo nuk donte që këto vende të liheshin pas në përparimin e kësaj bime në nivel global në industrinë mjekësore dhe industriale.

Ekziston gjithashtu mendimi për t'u shqetësuar për korporatat e mëdha lakmuese të kanabisit që vijnë të marrin një pretendim në këto vende pa u dhënë qytetarëve mundësi të barabarta për të konkurruar në këtë industri të kushtueshme. Me disa vende afrikane që tani kërkojnë një rrugë drejt legalizimit, ishte thelbësore të gjeheshin individë që e kuptonin rëndësinë e legalizimit të kanabisit në vendin e tyre dhe në kontinentin afrikan. Pra, ajo u nis me shpresën për të frymëzuar individë të tjerë në këto vende për të edukuar njerëzit në komunitetet e tyre se si përdoret kanabisi (kërpi), produktet që mund të krijojë dhe si do të përfitonte vendi i tyre.

Sfidon biznesin që përballet

Një nga sfidat me të cilat përballemi në mbrojtjen e kanabisit është që njerëzit, si dhe politikanët, të dëgjojnë dhe të edukohen për përfitimet e kësaj bime dhe potencialin që do të ketë në ekonominë dhe mjedisin e tyre. Është e vështirë t'i bësh njerëzit të dëgjojnë pasi u është thënë për dekada se kjo bimë ishte e dëmshme për shëndetin e tyre dhe e listuar se ka të njëjtat cilësi të dëmshme dhe varësuese si drogat e tjera si kokaina ose heroina. Një sfidë tjetër është përpjekja për të importuar produkte në këto vende për qëllime arsimore, të tilla si produktet e industrializuara të kërpit, pa u konfiskuar kur etiketohen si "HEMP".

Duhet të kemi parasysh edhe disa nga aspektet fetare dhe kulturore të këtyre vendeve. Feja përdoret shpesh si bazë për qëndrimin e tyre politik në lidhje me politikën e tyre ndaj drogës. Prandaj, duhet pasur kujdes për të garantuar sigurinë e njerëzve që mbrojnë kanabisin dhe promovojnë përdorimin e tij në disa vende.

Sfida më e madhe për të cilën mendoj është të përpiqem të mos i kapërcej kufijtë e mi. Meqenëse nuk jam qytetar apo banor i këtyre vendeve, është e rëndësishme të tregohemi të respektueshëm dhe të qëndrojmë të lidhur me njerëzit që janë dhe të mësojmë për kulturën në vendet që ne u shërbejmë. Ne gjithashtu mendojmë se qytetarët në këto vende duhet të marrin një qasje aktive për të mbrojtur kanabisin dhe për të lënë zërin e tyre të dëgjohet. Ne duhet t'u japim atyre mbështetjen që kanë nevojë dhe t'i furnizojmë me mjetet dhe burimet për të edukuar njerëzit në komunitetin dhe vendin e tyre lokal rreth kanabisit dhe potencialit të tij. Legalizimi i kanabisit nuk është i lehtë në asnjë vend! Sidomos jo në vendet e dikurshme të kolonizuara, që tani përballen me detyrën e frikshme të zbërthimit dhe krijimit të legjislacionit të ri. Pra, do të jetë një proces i ngadalshëm për të gjithë të përfshirët në përpjekjet për legalizim.

Dëshiroj t'i frymëzoj njerëzit që të ndërmarrin veprime dhe t'i ndihmoj ata të mendojnë për ide të reja për të edukuar dhe destigmatizuar kanabisin në komunitetin e tyre në mënyrë efektive. Gjithashtu, strategjia dhe të menduarit se si mund të krijohen biznese të reja tani dhe të përmirësohen për rritje të mëtejshme me shtimin e produkteve të reja të kanabisit. Sipërmarrësit dhe qytetarët e rinj në këto vende duhet të kenë mundësi të angazhohen në industri pa kompanitë e mëdha që zvarriten dhe përpiqen të shfrytëzojnë qytetarët afrikanë për shkak të mungesës së financimit personal, arsimit ose mundësive ekonomike. Partneritetet me kompanitë e huaja duhet të shqyrtohen dhe shqyrtohen për t'u siguruar që ka dispozita për pjesëmarrjen e qytetarëve të tyre dhe ka interesat më të mira të njerëzve si dhe mjedisit. Qëllimi im në të ardhmen është të siguroj mbështetje dhe financim për bizneset miqësore me mjedisin, të qëndrueshme të kanabisit dhe të krijojë partneritete për të përmirësuar rrjetin tonë, në mënyrë që të rritemi dhe të kemi sukses përmes bashkëpunimeve në vend të konkurrencës në industrinë e kanabisit.

Mundësitë për Biznesin

Në botën ku jetojmë sot, përballemi me ngrohjen globale dhe ndryshimet klimatike. Ne duhet të vazhdojmë të gjejmë mënyra të reja për të jetuar një mënyrë jetese më të qëndrueshme dhe të investojmë në krijimin e produkteve më miqësore me mjedisin. Kjo krijon mundësinë për qytetarët inovativë dhe kreativë për të krijuar produkte që ne mund t'i prodhojmë dhe t'i disponojmë në një mënyrë që është më miqësore me mjedisin dhe ekosistemin tonë. Shfaqja e industrive të reja si dru kërpi, plastikat e kërpit, materiale ndërtimi miqësore me mjedisin dhe tekstile po bëjnë rrugën e tyre në më shumë tregje, parashikimi duket i mirë për këtë industri të qëndrueshme.

Produktet CBD gjithashtu kanë fituar popullaritet, dhe ka mundësi të pakufizuara se çfarë mund të prodhojë ky përbërës jo psikoaktiv i kanabisit. Ky përbërës dhe kanabinoidë të tjerë të njohur janë studiuar dhe janë gjetur se përfitojnë shumë përdorues në vend të medikamenteve popullore me recetë. Ndërsa ndërgjegjësimi për kanabisin rritet, do të rritet edhe kërkesa për të, së bashku me shumëllojshmërinë e produkteve përfundimtare.

Kanabisi ka potencialin të prishë shumë industri të mëdha. Nuk ka shumë industri në të cilat kjo fabrikë nuk mund të depërtojë. Kjo mund të jetë pjesërisht pse është e ndaluar për kaq shumë kohë! Aktualisht, ne kemi plastikë që ndotin oqeanet dhe pyjet tona, duke u zhdukur më shpejt se kurrë. Ne duhet të zhvillojmë produkte të qëndrueshme dhe metoda ndërtimi për të mbajtur ekosistemet tona të funksionojnë në mënyrë optimale dhe për të mbështetur mjedisin tonë në të ardhmen.

Këshilla për të tjerët rreth biznesit

“Bëjeni për kauzën, jo për duartrokitjet. “Në industrinë e sotme, shumë njerëz mund ta shohin kanabisin thjesht si një kulturë parash. Shumica e këtyre kompanive të kanabisit nuk kanë moral në lidhje me ndikimin mjedisor të mënyrës sesi rriten bimët e tyre, paketimin që përdorin ose ndonjë gjë të mirë ose të qëndrueshme që ka të bëjë me këto bimë. Kur hyni në këtë biznes dhe të tjerë, mund të gjeni disa marka që nuk e kanë problem të sakrifikojnë moralin dhe integritetin e tyre për më shumë fitime dhe të ardhura. Mos kini frikë t'i përmbaheni moralit tuaj dhe filloni rrugën vetëm. Nëse e doni vërtet këtë industri, do të ecni përpara dhe do të bëni gjurmët tuaja në një mënyrë të pastër dhe të ndërgjegjshme për mjedisin. Do të gjeni të tjerë me të njëjtin vizion ose qëllim, por keni frikë se ku mund të çojë rruga. Mund të duket frikësuese të dilni vetëm, por ndërsa krijoni një rrugë që mund të ndjekin të tjerët, njerëzit e duhur do të arrijnë dhe do t'ju ndihmojnë të vazhdoni. Ata njerëz besojnë në ju dhe pse ju duhet të besoni në ta. Shumica e njerëzve e dinë që ju nuk mund ta bëni vetëm! Gjeni njerëzit e duhur që besojnë në atë që po bëni, dhe të gjithë do të besoni se mund të bëhet SE BASHKU!

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Business News