ÇFARË ËSHTË MEDITIMI ORGAZMIK? PËRFITIMET + SI TË

– Çfarë është meditimi orgazmatik?

Meditimi orgazmatik ose OM është një praktikë e jashtëzakonshme që kombinon stimulimin e klitorit për kënaqësi dhe vëmendje. Mund të bëhet vetëm ose me një partner, ku njëri prek ose fërkon klitorin ndërsa tjetri merr stimulim - gjithmonë femër.

 – Cilat janë përfitimet e mundshme të meditimit orgazmatik?

Ndërsa OM nuk duhet domosdoshmërisht të përfundojë me një orgazmë, ajo vjen me përfitime të shumta shëndetësore, duke përfshirë:

 • Stresi i kufizuar
 • Ulja e ankthit
 • Më shumë lumturi
 • Rritja e besimit
 • Më shumë lidhje në marrëdhënie

Meditimi ndihmon;

 • Nxitni qarkullimin e gjakut.
 • Ngrirë epsh
 • Cilësia e përmirësuar e gjumit
 • Më pak tension i kyçeve dhe muskujve.

Për mua, praktikimi i OM ndihmoi të kuptoja punën e trupit dhe mendjes së grave. Gjithashtu promovoi lidhjen time me gratë, gjë që më përmirëson besimin.

– Si mund ta provojnë njerëzit meditimin orgazmatik? A mund të ofroni disa hapa veprues (në formatin e listës së pikave)?

 • Krijoni një mjedis të favorshëm me një humor të caktuar, duke përfshirë një dyshek, jastëk ose batanije ku të dy partnerët mund të pushojnë.
 • Sigurohuni që të gjitha gjërat e nevojshme si lubrifikim, kohëmatës ose peshqir të jenë të disponueshme.
 • Vendosni kohëmatësin - rreth 15 minuta.
 • Merrni një pozicion të mirë për performancën.
 • Personi që ledhaton duhet të aplikojë lubrifikim në gishta dhe të kërkojë pëlqimin nga marrësi përpara se të fillojë me kuadrantin e sipërm të majtë.
 • Rreth 12-13 minuta, goditësi duhet të ndryshojë në lëvizjen e goditjes nga poshtë.
 • Kur bie zilja e kohëmatësit, goditësi duhet të ushtrojë presion në të gjithë zonën gjenitale deri në pikën kur të dy partnerët e ndiejnë atë në trupin e tyre.
 • Goditja ndihmon në kryerjen e kujdesit të mëpasshëm duke fshirë organet gjenitale.

 – A ka ndonjë gjë tjetër në lidhje me meditimin orgazmatik që mendoni se është e rëndësishme të vihet në dukje në këtë histori?

Nuk keni pse të shqetësoheni nëse ju mungon partneri sepse mund të kryhet vetëm. Unë gjithashtu u bëj thirrje më shumë njerëzve që të provojnë praktikën për të përfituar më shumë përfitime neurologjike dhe psikologjike siç dëshmohet nga studimet.

 – Si do të dëshironit të kreditohet? (emri, përemrat, titulli, kompania, faqja e internetit)

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin