Çfarë kanë të përbashkët Krimbat, Lakërt dhe e Qeshura?

Çfarë kanë të përbashkët Krimbat, Lakërt dhe e Qeshura?

Në vitin 2002, landfilli për Zonën e Madhe të Torontos u mbyll. Edhe pse është 2nd vendi më i madh në botë, Kanadaja nuk mund të gjente një vend për një vendgrumbullim të ri. Plehrat u eksportuan në Shtetet e Bashkuara; gati 1000 kamionë/javë! E keqe për planetin, keq për njerëzit dhe humbje parash. Ky ishte venddepozitimi më i madh në Kanada dhe i treti më i madh në Amerikën e Veriut. GTA ka një popullsi prej mbi 6 milionë banorësh, rreth gjysma jetojnë në njësi shumë-rezidenciale (p.sh. godina, banesa në qytet, etj.). Shumë njerëz kanë pak mundësi për kompostim, prandaj shumica e lëndëve organike nga këto ndërtesa përfundon në landfill. Vermikompostimi ofron mundësinë e kompostimit në ambiente të mbyllura - një zgjidhje e qëndrueshme për të menaxhuar lëndën organike (mbeturinat e ushqimit dhe letrën) për banorët e apartamenteve ose kudo pa mundësinë e kompostimit jashtë.

Cathy Nesbitt ka marrë një problem të zakonshëm të riciklimit dhe e ka kthyer atë në biznes të gjelbër duke ndihmuar konsumatorët të kompostojnë mbetjet e tyre organike me ndihmën e krimbave. Lexoni për të mësuar gjithçka rreth këtij sipërmarrësi eko dhe disa mësime të jetës nga koshi i krimbave.

Si e konvertojnë krimbat lëndën organike (mbeturinat e ushqimit dhe letrën) në amendamentin më të mirë të tokës, të njohur si derdhje?

Krimbat do të luajnë një rol gjithnjë në rritje në menaxhimin e mbetjeve, prodhimin e tokës dhe për rrjedhojë sigurinë ushqimore. Kujdesi për mbetjet ushqimore është një mënyrë se si të gjithë mund të ndihmojmë në zbutjen e ndryshimeve klimatike. Ushqeni tokën, jo bimën. Worms ofrojnë një mundësi të jashtëzakonshme mësimi ndërkurrikulare. Menaxhimi i mbeturinave ushqimore është një mënyrë se si të gjithë mund të ndihmojmë në zbutjen e ndryshimeve klimatike.

Cathy është në një mision për të vendosur krimba në çdo hapësirë ​​jetese. Kompostimi i brendshëm me krimba. Ajo beson se krimbat do të luajnë një rol gjithnjë e në rritje në menaxhimin e mbetjeve, prodhimin e tokës dhe rrjedhimisht sigurinë ushqimore. Është thelbësore që ne të mësojmë se si. Menaxhimi i mbeturinave tona ushqimore është një mënyrë e thjeshtë për të zbutur ndryshimet klimatike dhe për të krijuar 'ar të zi' për të rritur ushqime më të shijshme dhe ushqyese. Zgjidhja e krizës së plehrave është disa zgjidhje, njëra prej të cilave është kompostimi me vermikompost. Cathy's Crawly Composters është një organizatë fituese e shumë çmimeve e njohur me disa çmime mjedisore dhe biznesi. Ne zhvillojmë seminare frymëzuese dhe festa ditëlindjesh me krimba. Krimbat ofrojnë një mundësi të jashtëzakonshme mësimi ndërkurrikulare në klasë. Mbi 75,000 studentë e kanë parë prezantimin tonë, deri më tani. Zgjidhje në vend për të menaxhuar lëndën organike.

Titulli i punës së Cathy është Cathy Crawly Laughing Bean Queen

Zgjidhje të thjeshta për disa nga sfidat e sotme. Krimbat për përmirësimin e tokës, filizat për të ngrënë (rritini vetë) dhe të qeshura për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme.

Joga e qeshur i erdhi në një kohë kur ajo po luftonte me të gjithë energjinë negative që njerëzit po i dërgonin për këtë mision të rëndësishëm. Mund të imagjinoni se jo të gjithë duan të kenë krimba në shtëpi. E qeshura e përditshme tani është një pjesë e madhe e planit të saj shëndetësor.

E qeshura është një lidhje e shkëlqyer. Ai oksigjenon trupin tonë të bukur. E qeshura është një formë e mrekullueshme e dashurisë për veten. E qeshura është ilaçi më i mirë. A e keni marrë dozën tuaj ditore? (Dopamina, Oksitocina, Serotonina, Endorfina) – Ilaçet e dashurisë kundër kortizolit dhe adrenalinës kur stresohen.

Çfarë e frymëzoi fillimin e këtij biznesi të gjelbër?

Kishte një artikull në një gazetë lokale që pyeste; “A je grua? A keni një ide biznesi?” Ishte një reklamë për një kurs biznesi gjashtë mujor. Pas një dëmtimi në punë si specialiste e pavarur e menaxhimit të sjelljes, (Freelance do të thotë pa përfitime) Ajo po mendonte për këtë biznes me krimba, por nuk dinte si ta fillonte. Marrja e një kursi biznesi ofroi mundësinë e përsosur. Ajo i tha burrit të saj dhe i tha: "Unë do të lë punën time, do të ndjek këtë kurs dhe do të filloj një biznes me krimba". Dhe kjo është ajo që ajo bëri.

Çfarë është një ditë në jetën e një avokati krimbash?

Ashtu si kompostimi i oborrit të shtëpisë, kompostimi i krimbave kërkon një përzierje karboni me azot. Për të siguruar materialet e nevojshme, ne mbledhim mbetje ushqimore nga restorantet dhe dyqanet ushqimore lokale dhe letra të copëtuara nga zyrat. Më pas përpunohet dhe ushqehet te krimbat. Disa ditë do të përfshijnë korrje. Kjo nënkupton ndarjen e krimbave nga kompostoja. Më pas, derdhjet thahen, kontrollohen dhe paketohen për shitje.

E hëna është një ditë e ngarkuar e javës. Kjo është dita jonë e marrjes, paketimit, dërgimit. Porositë përgatiten për dorëzim.

Edukimi është një komponent kyç i biznesit tonë për të krijuar ndërgjegjësim për përfitimet e përdorimit të krimbave për të kthyer lëndën organike në plehun më të mirë të natyrës. Një pjesë e kohës sonë shpenzohet duke prezantuar punëtoritë e krimbave për shkollat ​​dhe grupet e komunitetit.

Si e promovoni biznesin tuaj?

Ne zgjodhëm median si strategjinë tonë të marketingut. Ne kemi tërhequr mbi 500 artikuj të shtypur, disa paraqitje televizive dhe radio, si dhe një dokumentar për biznesin tonë të quajtur "Squirm, The Story of Cathy's Crawly Composters". Ne gjithashtu marrim pjesë në ngjarje mujore të rrjeteve të biznesit për të promovuar biznesin. Që nga marsi 2020, Cathy ka udhëtuar nëpër botë përmes podcast-it si eksperte e ftuar mbi 200 shfaqje deri më tani!

Cathy bashkëthemeloi dhe ishte Kryetare e një organizate të rrjeteve të biznesit të quajtur Green Connections Network. (2009-2022) Green-Connections ishte një grup rrjetëzimi dhe mentorimi i bizneseve të vogla të përkushtuar për të eksploruar dhe ndarë praktikat, produktet dhe idetë miqësore me mjedisin. Qëllimi ishte inkurajimi i të gjitha bizneseve që të “gjelbërojnë” dhe të jetojnë më të qëndrueshëm.

Çfarë gabimesh keni bërë gjatë rrugës si sipërmarrës? Çfarë këshille do t'u jepnit të tjerëve për të filluar një biznes të qëndrueshëm?

Për të rritur ndërgjegjësimin për biznesin tonë, ne ekspozuam në çdo shfaqje që ishte e lidhur në distancë me mjedisin. Ne shpenzuam shumë para dhe kohë në ngjarje që nuk siguruan kthimin që kërkonim. Ne zbuluam se krimbat nuk janë një blerje impulsive (duket qartë kur mendoni për këtë). Paratë shpesh janë të kufizuara në fillim të një sipërmarrjeje të re biznesi. Kur mendoni nëse një ngjarje është e përshtatshme për biznesin tuaj, merrni pjesë së pari përpara se të vendosni të ekspozoni. Kjo do të ofrojë mundësinë për të zbuluar nëse ngjarja tërheq tregun tuaj të synuar, ju mund të merrni ndjenjën për shfaqjen, etj.

Lakrat konsiderohen si superushqimi i natyrës.

Lakrat janë hidratues, alkalizues, rigjenerues, biogjenikë dhe përmbajnë deri në 100 herë më shumë enzima tretëse sesa perimet e papërpunuara. Rritni lakër në shtëpi, shkollë, punë. Lakrat janë ushqimi i shpejtë origjinal.

E qeshura është oferta e tyre më e fundit. Zbuloni magjia e të qeshurit për shëndetin e tij.

Yoga e qeshjes filloi në vitin 1995 nga një mjek në Indi, Dr. Madan Kataria. Qëllimi i tij është paqja në botë. Kjo lëvizje globale është përhapur në mbarë botën dhe ka klube të qeshura në mbi 120 vende. Kemi një cunami global të shëndetit mendor. E qeshura është hakimi më i shpejtë i lumturisë që na nxjerr nga stresi dhe në gëzim. Përpara vitit 2020 kishte shumë pak mundësi për të bërë Yoga të Qeshura në internet. Jogët e qeshur ishin gati të hidheshin dhe të ndihmonin njerëzit të ndiheshin më mirë. 

Si mësuese e jogës për të qeshurën, Cathy përfshin përgjimin (EFT - Teknika e Lirisë Emocionale), palestrën e trurit dhe modalitete të tjera shëruese. Qëllimi i saj është të ndihmojë njerëzit të dalin nga stresi dhe të gëzojnë. E qeshura shkon me gjithçka. Cathy po sjell programin e saj të mirëqenies së të qeshurit në korporata për t'i ndihmuar njerëzit të përshtaten të kthehen personalisht dhe të lidhen në një nivel më të thellë. Kur qeshim, ne vibrojmë në një nivel më të lartë. Kur ndihemi mirë, bëjmë mirë.

Cathy ofron Trajnim 2-ditor në internet për Udhëheqësin e Jogës së Qeshjes për këdo që dëshiron të mësojë këtë ilaç magjik. Bëhu i certifikuar për të udhëhequr klubin e të qeshurit dhe përfitimet e të qeshurit për shëndetin e tij. https://www.cathysclub.com/#leader

Programi i mirëqenies së jogës së qeshjes

Yoga e qeshur është një koncept i thjeshtë që kombinon ushtrimet e frymëmarrjes së thellë me lëvizjet e buta dhe të qeshura. Filloi në 1995 nga një mjek, Dr. Madan Kataria. Është një aktivitet kardiovaskular që nxit ndjenjat e mirëqenies duke ulur stresin. Yoga e qeshur është një rutinë ushtrimesh unike e cila kombinon të qeshurën e pakushtëzuar me frymëmarrjen jogic (Pranayama).

Shkenca ka vërtetuar se trupi nuk mund të bëjë dallimin midis të qeshurës reale dhe të simuluar. Yoga e qeshur është e vetmja teknikë që i lejon të rriturit të arrijnë të qeshura të qëndrueshme pa përfshirë mendimin kognitiv. Ai anashkalon sistemet intelektuale që mund të pengojnë të qeshurën natyrale.

 Me Yoga të Qeshura:

§ Mund të qeshim pa shaka apo komedi

§ Mund të qeshim edhe kur nuk jemi të lumtur ose me humor të mirë

§ Ne mund të trajnojmë trupin dhe mendjen tonë për të qeshur, Zhvillojmë një muskul të qeshur

§ Bëhet fjalë për kultivimin e lojërave si fëmijë

Si funksionon një seancë Yoga e Qeshjes?

Seancat e Yoga-s së qeshjes janë zakonisht 30-60 minuta. Ata fillojnë me teknika të lehta të ngrohjes, të cilat përfshijnë shtrirje, këndim, duartrokitje dhe lëvizje të butë. Këto ndihmojnë në zbërthimin e frenimeve dhe zhvillojnë ndjenjat e lojërave si fëmijë. Ushtrimet e frymëmarrjes përdoren për të përgatitur mushkëritë për të qeshur, të ndjekura nga një seri "ushtrimesh të qeshura" që kombinojnë metodën e aktrimit dhe teknikat e vizualizimit me lojën. Ushtrimet e frymëmarrjes nga joga ndërthuren gjatë seancës.

 Është vërtetuar shkencërisht se 10-15 minuta të qeshura të vazhdueshme janë të mjaftueshme për të zhvilluar përfitime të plota fiziologjike. Një seancë Yoga e Qeshjes mund të përfundojë me "Meditim të Qeshjes", i cili është një seancë e të qeshurit të pastrukturuar ku pjesëmarrësit ulen ose shtrihen dhe lejojnë të qeshurën natyrale të rrjedhë nga brenda si një shatërvan. Kjo është një përvojë e fuqishme që shpesh çon në një katarsis të shëndetshëm emocional dhe gjithashtu një ndjenjë çlirimi dhe gëzimi që mund të zgjasë me ditë.

 Joga e qeshur është ushtrime të qeshura të qëllimshme të krijuara për të na ndihmuar të ndihemi mirë. Sa më shumë qeshim, aq më mirë ndihemi. E qeshura është ilaçi më i mirë. A e keni marrë dozën tuaj ditore? (dopaminë, oksitocinë, serotonin, endorfinë)

 Rekomandohen seanca të rregullta joga për të qeshur për përfitim maksimal.

 Ejani të përjetoni magjinë e të qeshurit për shëndetin e saj.

 Cathy Nesbitt, Themelues i Cathy's Crawly Composters (2002), Cathy's Sprouters dhe Cathy's Laughter Club.

Lidhjet:

https://www.cathyscomposters.com/

https://www.cathysclub.com/

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Business News