CILA ËSHTË SHIJA E VAJIT CBD?

CILA ËSHTË SHIJA E VAJIT CBD?

Njerëzit kanë sytha të ndryshëm shije dhe nuk është çudi që ata mund të mendojnë se CBD ka shije të ndryshme për ta. Megjithatë, shumë raportojnë se ka shije prej dheu, të lëmuar, me arra dhe me bar, intensiteti i të cilit ndryshon me metodat e nxjerrjes dhe bartësit bazë. Këtu diskutohet se si shijon vaji CBD.

Njerëzit kanë kuriozitete të natyrshme përreth vaj CBD, duke përfshirë nëse ju bën të lartë dhe nëse ka erë si barërat e këqija. Në përgjithësi, kjo mund të mos duket si një shqetësim i madh, veçanërisht nëse po merrni vaj CBD duke shpresuar se mund t'ju ndihmojë me disa sfida. Sidoqoftë, është mirë të dini se si ka erë vaji CBD për të qenë të sigurt për të dhe nëse do të jeni të kënaqur me shijen. Ky artikull ju ndihmon të kuptoni se çfarë është vaji CBD dhe shqetësimet rreth shijes së tij.

Kuptimi i vajit CBD

Produkti ka marrë shumë bujë në treg në arenën e kërpit, por jo çdo person e kupton se çfarë është. Është një përbërës kimik dhe një nga përbërësit aktivë të quajtur kanabinoidë në bimët e kanabisit. Vaji CBD mund të vijë nga bimët e kërpit ose marijuanës, por shumica e markave përdorin kërpin për të prodhuar vaj CBD, veçanërisht në SHBA. Ju mund të shijoni vajin CBD si produkte ushqimore, lokale, vapa, kapsula dhe tinktura. Produktet CBD përmbajnë të paktën një nga tre formulimet CBD më poshtë;

  1. CBD me spektër të plotë; ka të gjithë gamën e kanabinoideve, duke përfshirë CBD dhe THC psikoaktive, terpenet dhe flavonoidet, dhe është e lidhur me efektin e plotë rrethues të komponimeve të shumta.
  2. CBD me spektër të gjerë; është më shumë si CBD me spektër të plotë në atë që ka shumë kanabinoide, terpene dhe flavonoide dhe është i lidhur me efektin e plotë të rrethimit, por i mungon THC psikoaktive. Nëse dëshironi të shijoni efektin e plotë të THC, mund të zgjidhni vajin CBD me spektër të gjerë.
  3. Vaj CBD me bazë izolimi; ka CBD si përbërësin e vetëm aktiv dhe i mungojnë terpenet, flavonoidet dhe kanabinoidet shtesë në vajrat CBD me spektër të plotë dhe të gjerë.

Si ka shije vaji CBD?

Njerëzit kanë sytha të ndryshëm shije, dhe vaji CBD mund të shijojë si një gjë për ju dhe një tjetër për një person tjetër. Megjithatë, disa terma bien në të njëjtën zile kur pyet për shijen e vajit CBD nga njerëz të ndryshëm. Për shembull, shumë njerëz përmendin se vaji CBD ka shije barishtore, arrë, dheu ose të lëmuar.

Vajrat CBD kanë përbërës të ndryshëm që mund të shkaktojnë më tej ndryshime në shije

Edhe pse shijet prej dheu, arra ose barishte të vajrave CBD duhet të jenë të pranishme në të gjithë tabelën, shumë faktorë hyjnë në lojë kur përshkruajnë se si shijon kanabinoidi. Për shembull, përbërësit e paraqitur në vaj mund t'i japin një pamje të veçantë ose ta bëjnë origjinalin pa shije ose më intensive. Shumica e markave CBD përdorin aditivë në vajrat CBD në formën e aromave, ngjyrave dhe konservuesve, dhe këto mund të ndryshojnë ose ndikojnë në shijen natyrale të vajit CBD.

A mund të ndikojë transportuesi bazë në shijen e vajit CBD?

Vaji CBD është bartësi bazë që e përbën atë pasi ekstrakti (CBD) i shtohet vajit për të bërë vajra ose tinktura të injektuara me CBD. Marka të ndryshme përdorin bartës të ndryshëm bazë, të cilët mund të ndikojnë në shijen e vajit CBD. Aktualisht, vaji i kokosit MTC është vaji bazë kryesor që shumë marka përdorin si transportues. Disa përdorin gjithashtu farat e kërpit ose vajrat e ullirit si bartës.

Vajrat e ullirit mund të çojnë në më pak shije të arrave

Vajrat e ullirit janë gjithashtu bartës të mirë bazë, kështu që shumë marka i përdorin ato në vajrat CBD. Kur përdoret në vajrat dhe tinkturat CBD, ai përbën shije prej dheu, arra ose barishte, por më pak intensive. Si të tilla, vajrat e injektuar me CBD me vaj ulliri si bartës bazë përbëjnë alternativa të mira për opsionet e gatimit. Gatimi me vaj CBD është një mënyrë për të eksploruar përfitimet e vajit CBD. Nëse jeni adhurues i CBD-së, mund ta provoni me pjatat tuaja të preferuara, qofshin supë ngushëlluese, çaj pasdite, kafe të ngrohtë, produkte të pjekura ose perime të skuqura.

Vajrat e farave të kërpit si bartës bazë mund të nënkuptojnë shije më të shijshme, më barishtore dhe më të dheut

Megjithëse shumë njerëz ngatërrojnë vajin e farës së kërpit me vajin CBD, të dy janë të ndryshëm. Ato vijnë nga e njëjta bimë - kërpi; por ndodhin në pjesë të ndryshme. Për shembull, vaji CBD vjen nga lulet e pjekura, kërcellet ose kërcellet e bimëve të kërpit të pasura me CBD dhe kanabinoidë të tjerë. Në të kundërt, vaji i farës së kërpit vjen nga farat e bimëve të kërpit, të cilat nuk kanë ose kanë minimal CBD. Prandaj, vaji i farës së kërpit nuk është alternativa më e mirë nëse jeni duke kërkuar për CBD ose përfitimet e tij. Megjithatë, vajrat e farave të kërpit janë bartës të mirë bazë në arenën CBD. Ai shton shijen e arrës, tokësore ose barishtore të vajit CBD kur përdoret si bartës. Në thelb paraqet një alternativë më të mirë për ju nëse ju pëlqen shijen tokësore të vajit CBD të kërpit të plotë.

A ka shije të keqe vaji CBD?

Shija e vajit CBD nuk duhet të jetë domosdoshmërisht një gjë e madhe, veçanërisht nëse jeni duke eksploruar kanabinoidin për disa përfitime shëndetësore. Sidoqoftë, ia vlen të kënaqeni me atë që ju pëlqen, e doni dhe me të cilën jeni të kënaqur, gjë që i bën shqetësimet rreth shijes së vajit CBD të vërtetë. Shijet prej dheu, arra ose barishtore të vajit CBD nuk janë të këqija në vetvete. Shumë njerëz e shijojnë atë. Nëse dëshironi pak a shumë, zgjidhni me mençuri dhe kushtojini vëmendje përbërësve, bartësve bazë ose formulimeve që shtojnë ose pakësojnë shijet e përmendura në bazë të nevojave tuaja.

përfundim

Njerëzit kanë shumë kuriozitete natyrore rreth vajit CBD, duke përfshirë edhe shijen e tij. Ndërsa kjo nuk duhet të jetë një punë e madhe kur kërkoni përfitimet dhe nuk shijoni CBD, ia vlen të vendosni për atë me të cilën gjuha juaj është e rehatshme. Njerëzit kanë sytha të ndryshëm shijeje dhe mund të kenë shije të ndryshme të vajit CBD, por të dheut, arrave, të lëmuar dhe me bar janë përshkrime të zakonshme për shijet e vajit CBD. Megjithatë, përbërësit dhe bartësit bazë të përdorur në vaj ndikojnë në shijen e tij.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të fundit nga CBD