ÇFARË TË KËRKONI NË KREM CBD

ÇFARË TË KËRKONI NË KREM CBD

2018 pa legalizimin e kërpit për prodhimin komercial të CBD. Prandaj, CBD u nxor gjerësisht, duke e bërë atë të disponueshme për qëllime kërkimore, mjekësore dhe rekreative. Për më tepër, kjo ka nxitur interes të konsiderueshëm nga grupe të ndryshme, duke çuar në produkte të shumta të bëra nga CBD. Ky artikull do të shikojë nga afër CBD dhe çfarë të kërkoni në kremrat CBD.

Kanabidioli (CBD) është një përbërës kanabinoid së bashku me përbërës të tjerë si tetrahidrokanabinoli (THC), kanabigeroli (CBG) dhe kanabinoli (CBN) dhe kanabikromeni (CBC). Këto kanabinoidë ndërveprojnë me trupin përmes sistemit endokannabinoid.; një sistem neuromodulues që ndikon në funksione të ndryshme të trupit. Në veçanti, ai ndryshon disponimin, reagimin imunitar dhe prodhimin e hormoneve të ndryshme të trupit.

CBD kryesisht nxirret nga kërpi në formën e vajrave të përdorura më vonë për të krijuar produkte të ndryshme CBD. Këto përfshijnë ushqime, tinktura, kapsula dhe tableta, vapa dhe ushqime. Kremrat CBD janë produkte aktuale CBD që mund të aplikohen drejtpërdrejt në lëkurë për të administruar efektet terapeutike të CBD. Më poshtë është një shpjegim i kremrave CBD dhe çfarë duhet marrë parasysh kur blini kremra CBD.

KREME CBD

Produktet lokale janë substanca që mund të aplikohen drejtpërdrejt në lëkurë ose për të mbrojtur lëkurën nga faktorët mjedisorë ose për të shpërndarë përfitime të caktuara mjekësore. Ato përfshijnë vajra, pomada, salva, kremra dhe locione. Këto produkte ndryshojnë në përbërjen e përgjithshme, konsistencën dhe zonën e synuar ku aplikohet.

Siç sugjeron emri, kremi CBD është një produkt aktual që bazohet në krem ​​dhe përmban CBD. Shumica e kremrave kozmetikë zakonisht përmbajnë 50 për qind vaj dhe 50 për qind ujë. Për më tepër, kremrat CBD mund të bëhen nga izolimet CBD, një distilim i pastër vetëm i komponimeve CBD. Mund të bëhet gjithashtu me CBD me spektër të gjerë, i cili përfshin CBD dhe disa kanabinoidë të tjerë të vegjël si CBN, CBG dhe CBDV. Për më tepër, kremrat CBD mund të bëhen nga CBD me spektër të plotë, duke përfshirë sasi të kufizuara të THC.

Mund të përdoret lokalisht për të pakësuar dhimbjen dhe inflamacionin dhe për të menaxhuar sëmundje të ndryshme të lëkurës. Kompletet e konsistencës së substancës Aktualitet CBD veçmas, të tilla si kremrat, salcat dhe locionet. Varet nga preferencat e konsumatorit, ashtu si me artikujt që nuk përmbajnë CBD.

Sistemi endokannabinoid (ECS) kontrollon oreksin, disponimin dhe perceptimin e dhimbjes dhe kënaqësisë. Tetrahidrokanabinoli (THC) dhe kanabidioli (CBD) lidhen me receptorët e qelizave në lëkurë, muskuj dhe nerva, duke aktivizuar ECS në trupin tonë. Ky ndërveprim shpjegon pse dhimbja kronike dhe inflamacioni janë përdorimet më të shpeshta të kremit CBD.

ÇFARË DUHET KËRKONI NË KREMËT CBD

Faktorë të ndryshëm mund të rrisin efektivitetin e kremit që përdoret në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të lëkurës. Këta faktorë janë të lidhur drejtpërdrejt me cilësinë e kremrave CBD. Më poshtë janë disa nga faktorët kryesorë për t'u kujdesur kur blini kremra CBD:

POTENCIA E KREMIT CBD

Fillimisht duhet të merret parasysh fuqia e kremit. Është mendjemprehtë të përdorësh një produkt të fuqishëm për rezultatin optimal sepse, në përgjithësi, CBD nuk absorbohet lehtë nga lëkura. Forca dhe kohëzgjatja e efekteve të produktit CBD ndikohen nga fuqia e tij.

Në kremrat, fuqia tipike e produktit duhet të variojë nga 3 deri në 8 mg për aplikimin që ata këshillohen të përdorin. Produktet me fuqi të ulët zakonisht përmbajnë më pak se 3 mg për aplikim dhe për shkak se ato ofrojnë më pak avantazhe, konsumatorët nuk këshillohen t'i marrin ato. Shumica e produkteve me fuqi të lartë kanë 8 mg CBD ose më shumë për aplikim. Pasi të përdoren, ato bëhen më efektive dhe kanë një efekt të menjëhershëm. Vëmendja juaj fillestare duhet të jetë niveli i efikasitetit të produktit në krahasim me fuqinë e kremit që përdoret.

LLOJI I EKSTRAKTIT TË KËPIT TË PËRDORUR

Ekstraktet e kërpit vijnë në tre kategori kryesore: izolime, me spektër të plotë dhe me spektër të gjerë. Klientët që duan kremra CBD pa ndonjë THC që përndryshe shkaktojnë dehje do të përfitonin shumë nga izolimet. Efektet medicinale të CBD zvogëlohen nga mungesa e kanabinoideve të tjera dhe substancave që përmbajnë terpen në këtë ekstrakt.

Për më tepër, nuk ka THC të pranishëm në produktet CBD me spektër të gjerë. Prandaj, rekomandohet për ata që duan të shijojnë efektet terapeutike të CBD pa u ndjerë e lartë. Rekomandohet gjithashtu për ata që kanë më shumë gjasa t'i nënshtrohen testeve të përsëritura të drogës. Në të kundërt, produktet CBD me spektër të plotë përmbajnë gjurmë të THC dhe të gjithë kanabinoideve dhe terpeneve të tjera, duke shfaqur efektin e rrethimit. Ky është një fenomen në të cilin përbërësit kimikë të pranishëm në CBD punojnë në mënyrë sinergjike për të rritur efektet terapeutike të CBD.

TESTIMI NGA PALË E TRETË

Megjithëse FDA nuk garanton efikasitetin ose pastërtinë e produkteve CBD, ajo ndërmerr veprime kundër bizneseve të dyshimta të CBD për të mbrojtur shëndetin dhe sigurinë publike. Këto marka bëjnë pretendime të dyshimta shëndetësore që çorientojnë publikun. Disa biznese gjithashtu përfitojnë nga etiketimi i gabuar i artikujve të tyre, gjë që mashtron më tej klientët e tyre.

Para se të blini një produkt, është thelbësore ta hulumtoni atë siç duhet. Hulumtimi zbulon efikasitetin dhe cilësinë e produktit tek përdoruesi. Gjithmonë zgjidhni kompani që ofrojnë rezultate specifike laboratorike për produktet e tyre pasi ato japin më shumë informacion mbi substancat e përfshira në krem, përveç përbërësve të etiketuar. Prandaj, kjo garanton që produkti CBD është plotësisht i pastër. Për më tepër, ai forcon besimin tuaj gjatë blerjes së produkteve CBD duke ju lejuar të krahasoni kremrat e njohura CBD me rezultatet e tyre të jashtme laboratorike.

ÇMIMI I KREMEVE TË NDRYSHME CBD

Për më tepër, çmimi i bën disa produkte të dallohen nga konkurrenca e tyre. Mbani në mend se jo të gjitha produktet me paketim të bukur përmbajnë përbërës të dobishëm. Në të njëjtën mënyrë, jo të gjitha gjërat e rëndësishme janë tepër të shtrenjta. Duke marrë parasysh këto konsiderata, ju mund të bëni dallimin midis reputacionit të markës, rishikimeve të produktit, përbërësve dhe legjitimitetit. Kjo siguron që ju të vlerësoni disa marka në mënyrë të drejtë dhe të gjeni një artikull me cilësi të lartë që është i përballueshëm.

PËRFITIMET TERAPEUTIKE TË KREMEVE CBD

Sipas Atalay et al. (2020)Kremrat CBD kanë veti anti-inflamatore që reduktojnë inflamacionin e lëkurës.

Sipas Jastrząb et al. (2021)Kremrat CBD kanë veti antioksiduese që përmirësojnë shëndetin e lëkurës duke lehtësuar radikalet që shpejtojnë plakjen e lëkurës.

Akawi etj. (2021) vuri në dukje se kremrat CBD kanë veti anti-bakteriale që largojnë papastërtitë dhe bakteret nga lëkura.

Sipas Peyravian etj. (2022)Kremrat CBD mund të lehtësojnë sëmundje të ndryshme të lëkurës si puçrrat dhe ekzema.

PËRFUNDIM

Kremrat CBD janë produkte aktuale që futin CBD në kremra të ndryshëm. Ato ndërveprojnë me receptorët endokannabinoidë që gjenden në lëkurë për të ofruar lehtësim të lokalizuar. Kremrat CBD kanë veti anti-inflamatore që reduktojnë dhimbjet e muskujve dhe inflamacionin e lëkurës. Përveç kësaj, ato kanë veti antioksiduese që përmirësojnë shëndetin e lëkurës, duke lehtësuar radikalet e lira, të cilat shpejtojnë plakjen e lëkurës.

Sidoqoftë, kur blini kremra CBD, ka faktorë të ndryshëm për t'u kujdesur, si fuqia e produktit, lloji i ekstraktit CBD të përdorur, çmimi dhe përmbajtjet e ndryshme që gjenden në kremrat e ndryshëm. Prandaj, gjithmonë konsultohuni me mjekun tuaj përpara se të përdorni ndonjë produkt të mbushur me CBD.

REFERENCAT

Jastrząb, A., Jarocka-Karpowicz, I., Markowska, A., Wroński, A., Gęgotek, A., & Skrzydlewska, E. (2021). Efekti antioksidant dhe anti-inflamator i kanabidiolit kontribuon në uljen e peroksidimit të lipideve të keratinociteve të lëkurës së miut të ekspozuar ndaj rrezatimit UV. Mjekësia oksidative dhe jetëgjatësia qelizore, 2021.

Atalay, S., Jarocka-Karpowicz, I., & Skrzydlewska, E. (2020). Vetitë antioksiduese dhe anti-inflamatore të kanabidiolit. Antioksidantë, 9 (1), 21.

Aqawi, M., Sionov, RV, Gallily, R., Friedman, M., & Steinberg, D. (2021). Vetitë anti-bakteriale të kanabigerolit ndaj Streptococcus mutans. Kufijtë në Mikrobiologji, 12, 656471.

Peyravian, N., Deo, S., Daunert, S., & Jimenez, JJ (2022). Efektet anti-inflamatore të kanabidiolit (CBD) në aknet. Journal of Inflammation Research, 15, 2795.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të fundit nga CBD