12 DSCPLS; Një çantë shpine me një deklaratë

12 DSCPLS; Një çantë shpine me një deklaratë

Si filloi gjithçka

Gjithçka filloi kur lashë punën time në Nike pas 14 vitesh..

Detyra ime ishte të zhvilloja produkte me cilësi të lartë për atletët më të mirë në botë. Ne bëmë xhaketa, këmisha, pantallona, ​​çorape, çanta dhe shumë më tepër.

Dhe këtë punë e kam bërë me shumë gëzim gjatë gjithë këtyre viteve.

Unë kam punuar për këtë kompani të madhe për 11 vjet në Holandë dhe 3 vjet në SHBA (Beaverton, Oregon).

Lindur dhe rritur në Holandë. Por kam qenë gjithmonë kurioz për vendet, kulturat dhe vizionet e tjera. Kur Nike më ofroi një punë si menaxher i zhvillimit të produktit në selinë e tyre në Oregon, vendimi u mor shpejt. Mora gruan time dhe 2 fëmijët e vegjël për të jetuar në këtë shtet të bukur.

Por shtëpia po telefononte dhe vendosëm të ktheheshim në Holandë pas 3 vitesh. Ishte e vështirë të hiqje dorë nga një vend kaq i bukur. Por priten mundësi të reja. E dini se çfarë thonë ata për mbylljen dhe hapjen e dyerve..

Mundësia e re; një çantë shpine për udhëtimin tonë përfundimtar

Kështu, pasi u ktheva në Holandë, vendosa të hap kompaninë time. Kisha përvojë të mjaftueshme për të bërë produkte me cilësi të lartë.

Por pse një çantë shpine? 

Për mua një çantë shpine ishte zgjidhja më e mirë për idenë që kisha prej kohësh.

Është një produkt që do ta mbani me vete pothuajse çdo ditë. Dhe ky ishte një detaj i rëndësishëm.

Për më tepër, unë mund të përdor përvojën time, pasi kam zhvilluar çanta edhe për Nike.

Pyetja e madhe që kanë të gjithë kur nisin biznesin e tyre është; çfarë e bën produktin tim unik? Në rastin tim, çfarë e bën unike çantën time të shpinës? Kur kërkoni në Amazon ka mbi 20.000 çanta shpine!

Sigurisht që nuk doja të isha një kompani 'vetëm një tjetër çantë shpine'. Me fitimin dhe pjesën e tregut si udhëzues kryesor për të marrë vendime.

Epo, për mendimin tim ka dy gjëra që e bëjnë 12 DSCPLS unike:

1) Ka një vizion shumë të ndryshëm dhe bazohet në standarde shumë të ndryshme nga 99% e bizneseve aktuale; mora Bibla e Shenjtë si udhëzimi im për të krijuar këtë kompani dhe për të dizajnuar këtë çantë shpine.

Unë kam qenë një i krishterë për një kohë të gjatë. Në Amerikë u pagëzova. Pra, Amerika do të jetë gjithmonë një vend i veçantë për mua. Dhe duke qenë i krishterë doja të kombinoja besimin tim me punën time. Për mua ishte e qartë se Bibla do të siguronte mjetet për të ndërtuar një biznes të suksesshëm.

Në faqen e internetit mund të lexoni misionin, vizionin dhe vlerat që i bëjnë 12 DSCPLS unike. E gjitha bazuar në atë që na mëson Bibla.

Kjo qasje 'unike' lidhet me vetë produktin.

2) Gjëja e dytë që e dallon këtë çantë shpine nga çantat e tjera të shpinës; ka shumë detaje të shtuara në çantë. Detaje që janë krijuar posaçërisht për të krishterët..

Për të përmendur disa:

-Emri 12 DSCPLS; shqiptohet si '12 Dishepuj'. Ne jemi të gjithë dishepuj të Jezusit dhe mbajtja e kësaj çantë shpine na kujton këtë. Kjo ishte edhe arsyeja për të zgjedhur një çantë shpine pasi ne e mbajmë këtë pothuajse çdo ditë.

-Rreshtimi i brendshëm; Kjo rreshtim ka një printim të bukur e të gjithanshëm të vargut të Biblës Isaia 40:31.

(Por ata që kanë besim te Zoti do të bëhen përsëri të fortë. Do të jenë si SHQIPONJAT që u rritin pupla. Do të vrapojnë e nuk do të dobësohen. Do të ecin e nuk do të lodhen)

Sa herë që hapni çantën, do të keni pak inkurajim. Është delikate, por nuk duhet humbur.

-Një xhep i brendshëm biblik. E imponuar dhe mjaft e madhe për çdo Bibël.

Sigurisht që cilësia e çantës është shumë e mirë. Mund t'ju them se është shumë, shumë më mirë se çantat standarde të shpinës që blini për rreth 100 dollarë.

Sepse kjo çantë shpine është krijuar për të qëndruar me ne gjatë gjithë udhëtimit tonë këtu në tokë. Unë e quaj atë "udhëtimi ynë përfundimtar".

Në faqen e produktit mund të shihni se çfarë e bën këtë çantë shpine kaq të mirë

Unë mendoj se këto 2 gjëra po e bëjnë këtë çantë shpine unike. Nuk është për të gjithë, e kuptoj. Është projektuar dhe zhvilluar për njerëz që gjithashtu mendojnë se Bibla duhet të jetë udhërrëfyesi ynë për gjithçka që bëjmë.

Vetë çanta do t'ju kujtojë këtë. Sa herë që e hapni, do të shihni Isaia 40:31 (Unë gjithmonë mendoj se ky varg është krijuar posaçërisht për njerëzit nga SHBA :).

Shpesh kam dëgjuar nga njerëz që nuk janë fetarë se u pëlqen çanta e shpinës. Kjo është fantastike pasi do të thotë se cilësia është shumë e mirë. Ose u pëlqen sepse pëlhura e jashtme është bërë nga pëlhura e ricikluar. Dhe kush e di.. ndoshta do të inkurajohen edhe nga vargu biblik brenda. 

A ka pasur sfida..

Gjithmonë ka, apo jo? Dhe kishte shumë. Ju thashë se kam punuar gjithë jetën time në zhvillimin e produktit. Bërja e produkteve më cilësore.

Projektimi dhe zhvillimi i çantës së shpinës nuk ishte aq i vështirë. Pjesa tjetër ishte…

Në Nike ju jeni duke u fokusuar në një ose dy gjëra dhe jeni të specializuar në atë fushë. Fokusi im ishte në zhvillimin e produkteve. Dhe duke bërë llogaritjet e çmimeve. Por nuk kisha asnjë ide për të bërë një plan biznesi (në Dhomën e Tregtisë ata qeshën me timin, veçanërisht me misionin dhe vizionin tim…), logjistikën, zhdoganimin, mbrojtjen e emrit të markës, krijimin e një faqe interneti dhe shitjen e produkteve në internet .

Por unë besoj se shumë njerëz gjithashtu nuk e kanë gjithë këtë përvojë. Megjithatë, do të merrni shumë energji dhe motivim sepse besoni në ëndrrën tuaj.

Dhe ka gjithmonë njerëz që mund t'ju ndihmojnë. Filloni t'u besoni njerëzve. Jo te gjithe. Përdorni sensin tuaj të përbashkët dhe ndjenjat tuaja të brendshme. Kam lexuar një libër të quajtur "Shpejtësia e besimit" nga Stephan MR Covey. Unë mund ta rekomandoj këtë për të gjithë! Ju nuk mund t'i bëni gjërat vetëm. Por kjo nuk është e nevojshme. Do të merrni ndihmë gjatë rrugës.

Në fund i bëra produktet e mia, i dërgova në SHBA, mbrova emrin tim të markës, bëra një faqe interneti dhe fillova të shes.

Ndonjëherë zhgënjyese. Por gjithmonë duke mbajtur besimin se do të funksiononte.

mundësitë

Ideja ime ishte të filloja pak. Dhe ngadalë duke u rritur. Nuk po e bëj këtë për të qenë milioner. Nuk ka nxitim.

Unë kam një punë tjetër si mësues. Pra, unë e kombinoj atë dhe e përdor këtë përvojë specifike për të mësuar të tjerët. Dhe kush e di se si do të zhvillohet. Ka shumë mundësi.

Pas çantës së shpinës mund të ketë çanta të ndryshme. Por edhe lloje të tjera produktesh si çorape dhe veshje. Emri dhe ideja janë unike dhe të rëndësishme.

Për sa kohë që unë mbaj cilësinë e lartë dhe i përmbahem misionit dhe vizionit, do të jetë i suksesshëm. 12 DSCPLS është një kompani që mbështetet nga Zoti. Nuk ka dyshim për këtë.

Prandaj mundësitë janë të pakufishme. Kam marrë të gjithë përvojën time në Nike për një qëllim specifik. Dhe 12 DSCPLS është ky qëllim. Për t'ju inkurajuar në udhëtimin tonë këtu në tokë. Duke qenë dishepuj të Jezusit.

Por nuk bëhet fjalë vetëm për shitjen e çantave..

Më poshtë janë vizioni dhe misioni im (ato me të cilët u tallën..)

Misioni im

Krijimi i çantave për të gjithë të krishterët* në botë.

*Nëse besoni në Jezu Krishtin si Shpëtimtarin tuaj, ju jeni një i krishterë.

Vizioni im

Filloni dhe rriteni një kompani që mund të kontribuojë në lavdinë e Perëndisë në këtë botë dhe që do të jetë një bekim për të tjerët.

Çanta nuk është thjesht një çantë për të mbajtur sendet tuaja personale. Është gjithashtu një mundësi për të treguar për Jezusin. Për të filluar një bisedë. Për të treguar besimin tuaj.

Myslimanët dhe budistët janë të veshur me rroba specifike. Ju mund ta shihni besimin e tyre nga ajo që ata kanë veshur. Shpresojmë që kjo çantë të bëjë të njëjtën gjë për të krishterët.

Ndoshta kjo është mundësia kryesore e 12 DSCPLS në vend që të shesë vetëm çanta.

Një fjalë këshillë

Për mua gjërat më të rëndësishme janë:

- Filloni pak. Është më e lehtë të shtosh më shumë produkte kur ke komente nga blerësit.

Fillova me 1 çantë. 1 Ngjyra. 1 madhësi.

Dhe pas një kohe do të shtoj një produkt të ri. Bazuar në reagimet ose kërkesat nga blerësit.

 -Të ketë një mision dhe vizion. Mendoni shumë mirë për këtë. Është arsyeja që ju filloni biznesin tuaj. Printojeni ose mbajeni si mbrojtësin e ekranit. Por shikojeni shpesh. Ky është udhëzuesi juaj.

-Mos u bëj i pangopur. Sigurisht, ju duhet një diferencë e shëndetshme. Por kënaqësia e klientit është më e rëndësishme se një diferencë e madhe.

- Cilësia është gjithçka. Ka shumë produkte të lira në treg. Dhe mund të shitet mirë.

Për shembull një çantë shpine të lirë.. Mund ta blini një për 15$. Por zgjat ndoshta gjysmë viti? Zinxhirët ndoshta do të zgjasin edhe më pak. Ajo sjell shumë zhgënjim nëse keni një çantë që nuk funksionon pas një periudhe të shkurtër.

Një çantë që zgjat gjithë jetën është edhe më e mirë për mjedisin.

Klientët tuaj do ta pëlqejnë atë çdo ditë!

Fillimi i kësaj kompanie ishte një hap besimi. Shumë njerëzve mund ta shohin këtë ide paksa qesharake. Siç e përmenda; në Dhomën e Tregtisë ata qeshën me misionin dhe vizionin tim.

Ndoshta do të hasni të njëjtën gjë kur të filloni. Por le t'ju inkurajojë kjo! Ju ndoshta keni diçka unike…

Dishepujt shpesh përqeshen. Por vetëm këtu në tokë.

Dhe të paktën kemi një çantë shpine më të mirë 😉

Zoti bekofte

Drees de Wolf

Themelues dhe Pronar i 12 DSCPLS

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Business News