5 MËNYRAT MENYRAT MENYRAT TË PËRDORËS NJERËZIT CBD PËR GJUMIN

5 MËNYRAT MENYRAT MENYRAT TË PËRDORËS NJERËZIT CBD PËR GJUMIN

CBD për gjumë është i mbushur me melatonin për të ndihmuar në arritjen e gjumit më të mirë. Përdorimi i CBD për gjumë ka metoda të ndryshme të marrjes së CBD për shkak të ndryshimit në produktet CBD. CBD përpunohet në produkte si vajrat CBD, gomat CBD, vapa dhe spërkatje CBD, pilula dhe kapsula CBD, dhe lëndë aktuale CBD për ta bërë CBD më të disponueshme. Sipas Russo et al. (2007), këto produkte CBD kanë metoda të ndryshme administrimi. Prodhuesi gjithashtu jep udhëzime se si të administrohen këto produkte CBD. Ne do të shqyrtojmë çdo metodë të përdorimit të CBD për gjumë në detaje për të kuptuar të mirat dhe të këqijat e saj.

Mënyrat e marrjes së CBD për gjumë

Administrimi nëngjuhësor

Administrimi nëngjuhësor përfshin marrjen e CBD për gjumë si tretësirë. Pak vaj CBD pikat vendosen nën gjuhë dhe mbahen për 60 sekonda për t'u thithur. Shtresa nëngjuhësore e gojës është e pasur me kapilarë të cilët do të thithin CBD në qarkullimin e gjakut. Zakonisht duhen 15 minuta që të ndihet efekti i CBD. Është metoda e rekomanduar për marrjen e vajrave CBD nga shumica e prodhuesve CBD. Vaji vjen me një pikatore për dozim dhe administrim të lehtë. Ana negative e kësaj metode është se ju duhet të jeni të kënaqur me shijen e tokës me bar të CBD ose të përdorni vaj CBD të bërë nga CBD e izoluar.

inhalacion

CBD absorbohet në qarkullimin e gjakut përmes mushkërive në metodën e inhalimit. Është metoda më e shpejtë sepse CBD absorbohet menjëherë në qarkullimin e gjakut me oksigjen nga mushkëritë. Për të përdorur metodën e inhalimit, ju nevojiten vapa CBD dhe stilolapsa vape. Vaping është një mënyrë më e mirë për të marrë CBD për të pirë duhan, sepse avujt nuk lëshojnë tym. Pirja e duhanit CDB mund të rezultojë në probleme të frymëmarrjes sepse hidrokarburet poliaromatike në bimët e kanabisit mund të shkaktojnë bronkit.

gëlltitje

Gëlltitja ndryshon nga administrimi nëngjuhësor në atë që CBD kalon në procesin e metabolizmit përpara se të ndodhë përthithja. Në të njëjtën kohë, në gjuhën nëngjuhësore, CBD absorbohet drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut. Marrja Gamçakëzat CBD sepse gjumi është një shembull i mirë i gëlltitjes. Çdo çamçakëz CBD ka një sasi të barabartë të fuqisë CBD. Çamçakëzet CBD maskojnë shijen e tokës me bar të CBD për shkak të shijes së tyre të ëmbël frutash. Ju gjithashtu mund të hani vaj CBD duke shtuar disa pika në pije si kafe, koktej dhe smoothie. Ana negative e marrjes së CBD në këtë mënyrë është se kjo është një metodë e ngadaltë për të futur CBD në qarkullimin e gjakut. Mund të duhen deri në 3 orë që të ndihet efekti i CBD.

Gatim me CBD

Ju mund të përfshini CBD në vakte, ëmbëlsira ose sallata. Mund të bëhet kur përgatitni, gatuani ose gatuani vaktin tuaj. Kjo metodë i ngjan më shumë gëlltitjes, pasi CBD absorbohet pas metabolizmit, por CBD nxehet. Ana negative e kësaj metode është se përbërësit CBD avullojnë në temperatura të larta, kështu që ju mund të gatuani vetëm në temperatura të ulëta. Dozimi në këtë metodë mund të jetë gjithashtu një sfidë sepse CBD në ushqim mund të mos japë të njëjtin efekt si kur merret si vaj; kështu, nevojitet më shumë për të ndjerë të njëjtin efekt.

CBD si temë

Ju mund të merrni produkte CBD për përdorim të jashtëm vetëm duke aplikuar dhe masazhuar zonën e prekur. CBD absorbohet në lëkurë dhe lidhet me receptorët ECS. Ju gjithashtu mund të aplikoni vaj CBD për gjumë në ballë, qafë dhe nyje. Kjo metodë është e ngadaltë në marrjen e vajit CBD dhe nevojitet më shumë vaj CBD.

Kur të merrni CBD për gjumë

Koha e rekomanduar për të marrë CBD për gjumë është një orë para gjumit për shkak të melatoninës në CBD për gjumë. Marrja e BD për gjumë gjatë ditës mund të çojë në përgjumje që mund të shkaktojë aksidente dhe lëndime për ata që përdorin makineritë ose ngasin makinën. Supozoni se jeni duke përdorur metodën sublinguale ose inhaluese. Ju duhet të merrni CBD menjëherë para gjumit, por mund t'ju duhet të merrni CBD disa orë para gjumit nëse përdorni metodën e gëlltitjes. Fuqia e CBD e përdorur përcakton gjithashtu se kur duhet marrë CBD për gjumë. Efekti i CBD me fuqi të lartë ndihet më shpejt se ato me fuqi më të ulët.

Metoda e marrjes së vajit CBD përcakton gjithashtu se sa zgjat efekti i CBD në trup. Për CBD Vape stilolapsa, efektet zgjasin për rreth 30 minuta, vajrat dhe tinkturat CBD për 4 orë, kapsulat dhe gëlltitjet e tjera deri në 8 orë. Nëse keni një mëngjes të zënë, marrja e CBD për gjumë nuk do të jetë e mirë. Nëse të nesërmen në mëngjes jeni të lirë, kjo do të jetë një metodë efektive. Kuptimi i këtyre faktorëve do t'ju ndihmojë të gjeni kohën tuaj për të marrë CBD për gjumë. Nuk ka kohë të caktuar për të marrë CBD për gjumë, por gjithmonë mund ta ndryshoni atë për t'iu përshtatur orarit tuaj.

përfundim

CBD për gjumë ndihmon në arritjen e gjumit më të mirë. Sidoqoftë, metodat e ndryshme të marrjes së CBD për gjumë, si gëlltitja, thithja, administrimi nëngjuhësor, ushqimet aktuale dhe gatimi me CBD ndikojnë në kohën e marrjes së CBD për gjumë. Marrja e CBD një orë para gjumit mund të jetë një kohë e mirë sepse melatonina në këtë CBD shkakton përgjumje e cila mund të ndërhyjë në orarin tuaj ditor. Fillestarët duhet të fillojnë me një dozë më të ulët se sa rekomandohet dhe gradualisht ta rrisin atë për të gjetur një dozë të përshtatshme. Është e rëndësishme të theksohet se produktet CBD nuk janë zëvendësues për barnat e përshkruara; prandaj, konsultohuni me mjekun tuaj përpara se t'i përdorni.

Referencat

Oleinik, G. Kapsulat më të mira të melatoninës CBD.

Russo, EB, Guy, GW dhe Robson, PJ (2007). Kanabisi, dhimbja dhe gjumi: mësime nga provat klinike terapeutike të Sativex®, një ilaç i bazuar në kanabis. Kimi dhe biodiversitet, 4(8), 1729-1743.

Më të fundit nga CBD