Bremen Consolidate, një kompani që punëson profesionistë të pavarur dhe punon nga distanca në të gjithë vendin - Fiyin Ebemidayo

Bremen Consolidate, një kompani që punëson profesionistë të pavarur dhe punon nga distanca në të gjithë vendin - Fiyin Ebemidayo

Dy vjet dhe duke e llogaritur, rrugëtimi im deri tani

Emri i biznesit: Bremen Consolidate.

Themeluesi: Fiyin Ebemidayo Adewale

Rreth Themeluesit: Fiyin Ebemidayo (BREMEN) është një shkrimtar i pavarur, trajner dhe pronar i Bremen Consolidate, një kompani që punëson profesionistë të pavarur dhe punon nga distanca në të gjithë vendin. Fiyin ka shkruar për më shumë se gjashtë vjet dhe është një profesionist i pavarur Plus më i vlerësuar në Upwork. 

Farmacist në trajnim, ai është një shkrimtar i certifikuar. Ai ka mijëra artikuj të botuar në fusha të ndryshme, të tilla si Shëndeti, Kafshët, Udhëtimi dhe Turizmi, Ushqimi, Mjekësia, Financat dhe shkrime të orientuara nga SEO. Ai është gjithashtu një folës i gjerë dhe elokuent dhe ka qenë trajner shkrimi, instruktor dhe lehtësues për më shumë se dy vjet; ai ka trajnuar mbi 300 individë për t'u bërë shkrimtarë të aftë në Akademinë e të shkruarit pa mure (W3A) Dy vjet dhe duke numëruar, udhëtimi im deri tani..

Ai ka qenë i përshtatshëm për të pritur shfaqje të shumta bisedash në internet, seminare dhe diskutime mbi shkrimin dhe profesionin e pavarur në Nigeri. Ai është një figurë kryesore në avokimin për përmirësimin dhe cilësinë më të mirë të shkrimtarëve që përfaqësojnë Afrikën në të gjithë globin, veçanërisht nigerianët. Ai është aktualisht një administrator i një komuniteti në internet prej mbi 400 shkrimtarësh të pavarur entuziastë në Nigeri. 

Disa vende ku Fiyin Ebemidayo ka punuar përfshijnë:
✅ Mësues në Akademinë e të shkruarit pa mure (W3A)
✅ Lobby Fitness në SHBA
✅ Quora në Ukrainë
✅ Migrena Buddy në Singapor
✅ Madison Reserve në SHBA
✅ Nebula Genomics në Kaliforni
✅ Eden Derma në Emiratet e Bashkuara Arabe
✅ LYFE Medical Wellness në Phuket
✅ Mjekësi autentike në SHBA
✅ Neurologji Kiropraktike në Sarasota
✅ Kujdesi cilësor i ajrit në shtëpi
✅Dokeos në Belgjikë
✅Mjekësi celulare në New Jersey
✅ Kilo Grupe në Lituani

Fiyin Ebemidayo është një nigerian i ri që filloi kompaninë si student. Kompania është një agjenci shkrimi që angazhohet plotësisht në shkrime të pavarura. Kështu, në vitin 2020, pak para pandemisë, ai hapi një llogari në Upwork; para kësaj kohe, ai kishte shkruar jashtë linje për më shumë se tre vjet. Por Upwork, si një platformë e pavarur, siguroi një rrugë për të kontaktuar me klientë nga e gjithë bota.

Pas një kohe, lindi nevoja për të ndërtuar një ekip dhe ai zgjodhi një grup intelektualësh të denjë dhe pak nga pak, të gjithë u trajnuan dhe u përmirësuan për të përmbushur standardin botëror që kërkon një shkrimtar me reputacion dhe kompetent. Ekipi filloi si një grup prej 5 shkrimtarësh entuziastë dhe të gjithë ishin shkrimtarë përpara se të bashkoheshin me konsolidimin e Bremenit. Ata thjesht nuk shkruanin profesionalisht. 

Viti pandemik siguroi shumë punë në distancë dhe mundësi për të mësuar, çmësuar dhe rimësuar gjatë punës për marka të ndryshme. Pastaj u ndërtua uebfaqja e parë, www.bremenconsolidate.com, një faqe blogu e ngarkuar me mbi 200 artikuj që ndryshojnë nga shëndeti, udhëtimi, fitnesi, arsimi dhe Nigeria në tërësi. 

Që nga viti 2020, konsolidimi i Bremenit ka punësuar mbi 50 shkrimtarë me kontrata afatshkurtra dhe afatgjata. Ndërsa ne shkruajmë dhe publikojmë artikujt tanë, ne gjithashtu punojmë për kompani dhe individë të ndryshëm të interesuar për punë cilësore dhe kompetente. 

Me kalimin e kohës, Bremen Consolidate organizoi kampe të ndryshme, pjesë trajnimi dhe klasa për individë të mundshëm që mund të ishin të interesuar të shkruanin. Në vitin 2022, ne lançuam zyrtarisht akademinë tonë, Akademinë e Konsolidimit të Shkrimit të Bremenit (www.bcwa.ng). Një akademi shkrimi që plotëson nevojat e individëve të interesuar në këtë fushë. Ai funksionon për një kohëzgjatje 6-mujore prej 2 semestrash. Regjistrimet vazhdojnë deri në tetor 2022, kur fillojnë mësimet; është një akademi online.

Sfidat me të cilat përballet biznesi:

Ashtu si çdo fushë tjetër e karrierës, shkrimi i pavarur vjen me sfidat e tij. Shumë prej të tilla përfshijnë:

  1. Stigmatizimi kundër zezakëve:

Në platformat globale të freelancing, profesionistë të pavarur nga e gjithë bota po konkurrojnë për punë. Sidoqoftë, ekziston një stigmatizim i njohur përgjithësisht i afrikanëve në dhënien e vendeve të punës. Shumë klientë do të dëshironin të ofronin tarifa më të ulëta për afrikanët për shkak të një keqkuptimi të aftësisë së tyre ndonjëherë. Megjithatë, ky nocion nuk është aq i shfrenuar sa ka qenë.

  1. Mungesa e Punëdhënësve

Në shumicën e platformave, ka një çekuilibër të ofruesve të punës ndaj përkthyesve të pavarur. Kjo shkakton një fluks të lartë aplikimesh për ato pak punë atje. Megjithatë, nënkontraktimi dhe rrjetëzimi janë mënyra të shkëlqyera për shumë fillestarë për të gjetur punë.

  1. Marketingu i aftësive

Të jesh një shkrimtar i mirë në lojën moderne të shkrimit të pavarur nuk mjafton. Si një shkrimtar i pavarur, ju gjithashtu drejtoni një biznes dhe duhet të jeni në gjendje t'i tregtoni aftësitë tuaja tek ata që japin punë. Ju duhet të jeni në gjendje të provoni se jeni mjaftueshëm kompetent për të menaxhuar punët tuaja. Kjo është një aftësi që u mungon shumë shkrimtarëve dhe i kufizon ata në hapësirën e tregut global.

Mundësitë me të cilat përballet biznesi:

Tregu i shkrimit të pavarur është gjithashtu i ngarkuar me shumë mundësi tani më shumë se kurrë. Shembuj të këtyre mundësive përfshijnë:

  1. Mundësi të larta të të gjitha kohërave për shkrimtarët e pavarur

Mundësitë për shkrimtarët e pavarur janë në kulmin e të gjitha kohërave tani. Bota e korporatave tani po anon drejt punëve të largëta në ditët e sotme. Shumë kompani janë të hapura për të transferuar punët e shkrimit të përmbajtjes së tyre tek përkthyes të pavarur mijëra kilometra larg vendndodhjes së tyre. Kjo krijon kaq shumë mundësi pune për shkrimtarët e pavarur. Nuk ka kohë më të mirë për të hyrë në fushë se tani.

  1. Shkrimtarëve të mirë nuk u mungojnë kurrë punët

Pavarësisht mungesës së dukshme të punëdhënësve, shkrimtarëve të shkëlqyer nuk u mungojnë kurrë vendet e punës. Kjo është arsyeja pse të kesh një bazë të mirë shkrimi është e rëndësishme. Ju duhet të mësoni nga më të mirët për t'u bërë një shkrimtar kompetent. Në Akademia e Konsoliduar e Bremenit, ne kemi një akademi ku trajnojmë fillestarët për t'u bërë shkrimtarë kompetentë në hapësirën e pavarur.

  1. Ofron fleksibilitet

Një gjë që ne të gjithë dëshirojmë është liria për të bërë gjithçka që duam. Një nga mundësitë më të mëdha që përfitoni nga të qenit një shkrimtar i pavarur është liria për të punuar kudo dhe kurdo që dëshironi. Si një shkrimtar i pavarur, ju jeni shefi juaj dhe merrni fleksibilitet të shtuar në orarin tuaj të punës.

Këshilla për të tjerët rreth biznesit

Në Bremen Consolidate, këshillat tona për çdo shkrimtar do të jenë:

  1. Rrjetëzimi është Fryma e Biznesit

Askush nuk do ta dijë se çfarë bëni nëse nuk i tregoni për këtë. Kjo është arsyeja pse rrjetëzimi është jetik për biznesin e shkrimit të pavarur. Lidhu me profesionistët në biznes. Blini kurse për të përmirësuar veten dhe gjithmonë ofroni shërbimet tuaja për kompanitë me të cilat jeni të interesuar të punoni. Bashkohuni me grupet e shkrimit dhe qëndroni aktiv për të ndihmuar në përmirësimin e vetvetes.

  1. Evoluoni vazhdimisht 

Ashtu si Craig Charles tha, "Ose evoluoni ose vdisni". Si çdo fushë apo vepër tjetër, edhe në hapësirën e shkrimit ka ndryshime të vazhdueshme. Duhet të siguroheni që të qëndroni të informuar për ngjarjen aktuale ose të bëheni të tepërt. Teprica zvogëlon kërkesën për aftësitë tuaja, gjë që përafërsisht përkthehet në vdekjen e karrierës suaj të shkrimit.

  1. Jini të besueshëm

Të kesh klientë që kthehen gjithmonë për shërbimet tuaja është një mënyrë për të qëndruar fitimprurës. Klientët tuaj që besojnë aftësitë tuaja për të ofruar punë të nivelit të lartë në kohë do t'i bëjnë ata të kthehen. Prandaj, është e rëndësishme që vazhdimisht të krijoni përmbajtje cilësore në çdo punë dhe ta dorëzoni atë në kohë. Kurdoherë që nuk mund të arrini kohën e rënë dakord, njoftoni klientët tuaj para kohe. Aftësitë e mira komunikuese të shoqëruara me punë të vazhdueshme me cilësi të lartë ju sjellin klientë të përsëritur. 

  1. Mësoni të keni një normë bazë

Si një profesionist i pavarur, ju duhet ta trajtoni shkrimin si një biznes. Kjo do të thotë që ju duhet të keni çmimin tuaj më pak të pranueshëm. Shumë klientë do të dëshironin punën më të mirë me tarifat më të ulëta të mundshme. Ju duhet t'i bëni ata të kuptojnë pse tarifa që po ngarkoni është më e përshtatshme për aftësitë tuaja. Kjo është një tjetër pjesë jetike e të qenit në gjendje të tregtoni veten.

Dhe kjo është gjithçka që kemi për ju në këtë pjesë. Ju urojmë suksese në hapësirën e shkrimit!

MS, Universiteti i Tartu
Specialisti i gjumit

Duke shfrytëzuar përvojën e fituar akademike dhe profesionale, këshilloj pacientët me ankesa të ndryshme për shëndetin mendor - humor depresiv, nervozizëm, mungesë energjie dhe interesi, çrregullime të gjumit, sulme paniku, mendime dhe ankthe obsesive, vështirësi në përqendrim dhe stres. Në kohën time të lirë, më pëlqen të pikturoj dhe të bëj shëtitje të gjata në plazh. Një nga obsesionet e mia të fundit është sudoku - një aktivitet i mrekullueshëm për të qetësuar një mendje të shqetësuar.

Më të rejat nga Business News

3i2ari.com Histori

Emri i biznesit dhe çfarë bën 3i2ari.com është një biznes i pasurive të paluajtshme që ofron pronësi të pjesshme të pronës