Centre Road Solutions është një firmë butike e politikave publike

Centre Road Solutions është një firmë butike e politikave publike

1.  Emri i biznesit dhe çfarë bën

a.  Themelues: Katrina Velasquez, Esq., MA

b. Zgjidhjet e rrugëve qendrore është një firmë butike e politikave publike që ofron shërbime lobimi federal të SHBA-së dhe çështjet publike për organizatat jofitimprurëse që punojnë për t'i mbajtur gratë dhe familjet të shëndetshme dhe të sigurta. Ne jemi të specializuar në marrjen e çështjeve partiake dhe arritjen e një rruge të mesme të përbashkët për të kaluar në ligj.

c.  Shërbimet tona përfshijnë marrëdhëniet me qeverinë (lobimin) që nga zhvillimi i politikave deri te hartimi i legjislacionit te lobimi i drejtpërdrejtë brenda Kongresit të SHBA, aktivitetet e çështjeve publike për të avancuar legjislacionin duke përfshirë Ditët e Avokimit të Capitol Hill, Brifingjet e Kongresit, mobilizimin në bazë, dhe Shkrimi i granteve federale dhe shërbimet e konsultimit.

d. Emri i biznesit tonë ka një kuptim të dyfishtë: Rruga qendrore është emri i rrugës kryesore në vendlindjen time, ku të gjithë përpiqen të arrijnë gjuhën e përbashkët dhe në punën që bëjmë sot, Rruga qendrore do të thotë aftësi për të punuar në të gjithë rreshtin në politikën federale. .

e.  Njerëzit mund të marrin përditësime mbi punën tonë duke u abonuar në buletinin tonë këtu: https://centerroadsolutions.us5.list-manage.com/subscribe?u=4ae68e8b9762926a334646551&id=6f9e317efc

f.   Sukseset tona nga viti 2022

2.  Strategjitë e biznesit:

a. Asnjëherë mos punoni në asnjë pjesë të legjislacionit ose aktivitet legjislativ që nuk është bipartiak;

b. Pranoni klientë vetëm me një mision në të cilin besoni, pasi ia vlen orët e gjata;

c. Investoni në ekip;

d. Krijoni qëllime vjetore për ekipin dhe klientët, por jini fleksibël për t'i ndryshuar ato pasi Kongresi dhe ekipi juaj po ndryshojnë gjithmonë; dhe

e. Jepini klientit tuaj falas. Ata do ta vlerësojnë atë.

3.  Historia e themeluesit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin

a. Emri im është Katrina Velasquez dhe jam themeluesja dhe drejtoresha menaxhuese e Center Road Solutions. Një avokat me profesion me një master në politikën ndërkombëtare, qëllimi im ishte gjithmonë i fokusuar në përmirësimin e jetës së atyre që kishin më shumë nevojë. Tani si nënë e dy djemve të vegjël dhe një foshnjeje gëzofi, pasioni im është rafinuar për të ndihmuar gratë dhe familjet.

b. Pas vitesh pune në politikat legjislative dhe rregullatore të SHBA-së, vura re disa tema të përbashkëta:

                                                    i. Së pari, firmat e lobit po ngarkonin organizatat jofitimprurëse, të cilat gjakosen dhe djersiteshin për çdo dollar që mblodhën një krah e një këmbë për shërbimet e tyre, ndonjëherë duke i ngarkuar një krah dhe një këmbë vetëm për t'i bërë jofitimprurëse një grusht takimesh me zyrat e Kongresit.

                                                  ii. Së dyti, thënia rreth nevojës për të "kulluar kënetën" ishte e vërtetë në atë që shumë lobistë ndiqnin praktikat tradicionale dhe ndonjëherë joetike, kur ligjet mund të miratohen me qasje të reja dhe etike.

                                                 iii. Së treti, kam parë shpesh firma që punonin vetëm me një parti, me prirje djathtas (konservatore) ose majtas (liberale), por shumë rrallë punonin në mes ku e gjeja veten politikisht. Duke u rritur në një qytet të vogël në Midwest, ku të gjithë kishim besime të ndryshme. E dija se gjetja e një rruge përpara ishte gjithmonë e mundur dhe në fakt është natyra njerëzore.

Shkurtimisht, doja që një firmë që t'i kthente këto tre tema për të ofruar shërbime lobimi dypartiake, etike dhe të bazuara në rezultate me një kosto të përballueshme për organizatat jofitimprurëse. Në fillim të 2018, bëra kërcimin me disa nga klientët e mi besnikë dhe dorën time të djathtë Allison Ivie, dhe hapa dyqanin! Ky vit shënon pesë vjetorin e firmës dhe nuk mund ta besoj se sa jemi rritur! Ne filluam vetëm me Allison dhe unë, dhe dy praktikantë që u shërbenin pesë klientëve. Sot ne kemi një ekip prej pesë, dy praktikantë dhe katër kontraktorë që u shërbejnë trembëdhjetë klientëve…dhe unë u bëra nënë e dy djemve të vegjël gjatë kësaj kohe! Ne kemi miratuar ligje për shëndetin mendor të nënës, çrregullimet e të ngrënit, sigurinë në shkollë, shëndetin mendor të të rinjve dhe parandalimin e vetëvrasjeve, madje edhe sigurinë e armëve të zjarrit, përveç sigurimit të miliarda fonde për këto nisma. Ndihem shumë i bekuar kur shoh sa larg kemi arritur!

c. Sot jam emëruar edhe unë, edhe dora ime e djathtë, Allison Ivie Lobisti kryesor i Hill's për çështjet bazë.

4.  Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu:

a. Industria e lobimit në SHBA po punon përmes disa ndryshimeve duke përfshirë:

                                                    i. Duke lëvizur drejt një bote post-pandemike, ne po shohim më shumë takime personalisht dhe një dëshirë nga disa klientë për t'u kthyer në lobim në Hill (kundrejt virtual) ndërsa ne shohim vetë lobistët që janë prindër, mijëvjeçarë dhe/ose Gen Z janë duke shijuar të qenit hibrid ose duke bërë gjithçka virtualisht.

                                                  ii. Lundrimi i bilancit të udhëheqjes së kryeparlamentarit McCarthy dhe rasteve të lidhura me të me një oreks të Senatit për rregull të rregullt.

                                                 iii. Ndryshimi i fragmentimit dhe ndarjes në opinionet publike të SHBA-së dhe efekti i tij në Dhomën e Përfaqësuesve dhe Senatin e SHBA-së.

5.  Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu:

a. Ndërsa ndarja në publikun amerikan ka krijuar fragmentim të mëtejshëm në Kongres, në fakt ka zgjeruar bazën e Përfaqësuesve dhe Senatorëve që konsiderohen më "tradicionalë" ose "mainstream" republikanë dhe demokratë të interesuar të punojnë së bashku për t'i bërë gjërat.

b. Ne kemi më shumë aftësi për të sjellë praktikisht përbërës nga të gjitha prejardhjet dhe nivelet socio-ekonomike për t'u takuar me anëtarët e tyre të Kongresit, ndërsa në të kaluarën kjo ishte e rezervuar për amerikanët që mund të udhëtonin në Uashington, DC.

6.  Këshilla për të tjerët rreth biznesit:

a. Jini ekonomik dy deri në tre vitet e para dhe krijoni një kursim për të lejuar që biznesi të rritet në të ardhmen.

b. Një zog në dorë vlen dy në shkurre. Klientela juaj aktuale është më e ulët për rritjen e biznesit tuaj sesa klientela e re. Trajtojini ata shumë mirë dhe sigurohuni që po u jepni atyre sukses.

c. Stafi juaj është guri themeltar i biznesit tuaj, kështu që punësoni mirë, paguani mirë dhe trajtojini ata si familje (që ju e doni, haha)

d. Fitimi vjen kur e doni atë që bëni, prandaj mos i ngarkoni klientët tuaj.

7.  Mësimet e nxjerra nga drejtimi i këtij biznesi:

a. Transferoni staf të ri ose më të lartë për të marrë përsipër elementë të biznesit që kërkojnë kohë, pasi klientët duan që drejtuesit e biznesit të marrin përsipër elementët e nivelit më të lartë të shërbimeve të tyre.

b. Jini gjithmonë në kërkim të stafit potencial të ardhshëm për të zhvilluar një grup kandidatësh të mirë dhe të besueshëm, jo ​​vetëm kur ju duhet të punësoni pasi kjo do t'ju ndihmojë të punësoni më mirë ndërsa biznesi rritet.

c. Referimet gojore janë më të fuqishme dhe krijojnë një ROI më të mirë në këtë industri sesa reklamimi i shërbimeve tuaja.

d. Punësoni ata që kanë aftësitë për të shkëlqyer kundrejt përvojës ose kredencialeve. Individët me aftësitë bazë do t'i kalojnë këto të fundit shpejt kur stërviten siç duhet.

e. Të kesh një dorë të djathtë të cilës mund t'i besosh do t'u shërbejë klientëve tuaj po aq mirë sa ju është e paçmueshme dhe mund të ndihmojë në ekuilibrin e jetës së punës.

MS, Universiteti i Tartu
Specialisti i gjumit

Duke shfrytëzuar përvojën e fituar akademike dhe profesionale, këshilloj pacientët me ankesa të ndryshme për shëndetin mendor - humor depresiv, nervozizëm, mungesë energjie dhe interesi, çrregullime të gjumit, sulme paniku, mendime dhe ankthe obsesive, vështirësi në përqendrim dhe stres. Në kohën time të lirë, më pëlqen të pikturoj dhe të bëj shëtitje të gjata në plazh. Një nga obsesionet e mia të fundit është sudoku - një aktivitet i mrekullueshëm për të qetësuar një mendje të shqetësuar.

Më të rejat nga Business News