EFEKTET ANËSORE TË çuditshme të ngrënies së rrushit

EFEKTET ANËSORE TË çuditshme të ngrënies së rrushit

Megjithëse rrushi është shumë ushqyes, konsumimi i tepërt mund të ketë efektet anësore të mëposhtme;

stomak mërzitur

 Rrushi është i pasur me acid salicilik, i cili mund të shkaktojë dhimbje stomaku, fryrje, inflamacion dhe dispepsi të shkaktuar nga farat. Është gjithashtu i lartë në fibra të patretshme që mund të shkaktojnë IBS pasi ato ndezin traktin gastrointestinal.

Shtim në peshë

Konsumimi i tepërt i rrushit mund të rrisë rrezikun e obezitetit dhe shtimit të peshës pasi ato janë të larta në kalori.

Diarre

Sasia e lartë e sheqernave të thjeshta në grejpfrut dhe lëngje rrushi ose ngrënia e rrushit të paqëruar nga vende të reja mund të rezultojë në diarre.

Efekte të tjera anësore të mundshme përfshijnë alergjinë e rrushit, dhimbje koke dhe gojë të thatë.

A është rrushi përgjithësisht i shëndetshëm për t'u ngrënë? Pse ose pse jo? Për kë mund të jenë të mirë dhe për kë mund të mos jenë të mirë (si njerëzit me diabet)?

Në përgjithësi, kur hahet në sasi të moderuar, rrushi është fruta të shëndetshëm të ngarkuar me minerale dhe vitamina si kalium, vitaminë C, antioksidantë, etj. Trupi ka nevojë për këto për të rritur imunitetin dhe për të ulur rrezikun e sëmundjeve.

Të gjithë njerëzit e shëndetshëm mund të konsumojnë rrush. Megjithatë, njerëzit me diabet dhe IBS duhet të kufizojnë marrjen e rrushit.

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin