EFEKTET ANËSORE TË çuditshme të ngrënies së tepërt të fibrave

EFEKTET ANËSORE TË çuditshme të ngrënies së tepërt të fibrave

Si dietologe; këtu janë disa efekte anësore të pazakonta të ngrënies së fibrave të tepërta;

Mund të çojë në mungesë të lëndëve ushqyese

Marrja e më shumë fibrave sesa vlera e kërkuar ditore mund të pengojë përthithjen e qetë të vitaminave thelbësore, mineraleve dhe lëndëve të tjera ushqyese. Fibra e tepërt ka tendencë të kombinohet me disa minerale duke e bërë më të vështirë përthithjen e lëndëve ushqyese në qarkullimin e gjakut, duke rezultuar në një ulje afatgjatë.

Mund të shkaktojë pengim të zorrëve

Ngrënia e tepërt e fibrave mund të rrisë peshën dhe madhësinë e jashtëqitjes pasi lidhet me ushqimet e patretura dhe lëndë ushqyese të tjera, duke shkaktuar pengim të zorrëve. Kjo mund ta bëjë më të vështirë për lëvizjet e shpeshta të zorrëve.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin