GJËRAT QË DUHET TË DINI PËR TË NGRËNË TË ngrënshme MARIJUANË-min.

GJËRAT QË DUHET TË DINI PËR TË NGRËNË TË ngrënshme MARIJUANË

//

Barërat e këqija është një term i zakonshëm që përdoret globalisht, i njohur edhe si marihuanë ose kanabis. Përkufizohet si kërcell, gjethe, kërcell ose lule të thara të bimës së kanabisit të konsumuar ose tymosur për të nxitur dikë psikologjikisht ose fizikisht.

Nëse nuk keni ndërvepruar me fjalën marihuanë/barë e keqe/kanabis në jetën tuaj shoqërore, atëherë mund ta keni hasur në jetën tuaj të shëndetshme. Sipas zhvillimeve aktuale, shëndetësi dhe shkencëtarë të ndryshëm kanë hulumtuar bimën dhe e kanë lidhur atë me përfitime shëndetësore. Në zhvillimet më aktuale, studimet tregojnë se kanabisi minimizon shanset që njerëzit të infektohen me virusin Corona, i cili është kthyer në kërcënimin më të madh për ekzistencën e njerëzimit. Megjithatë, për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme të trupit dhe mendjes suaj, studiuesit tregojnë se përdorimi i bimës së kanabisit mund t'i shkaktojë ato. Megjithatë, përpara se të preferoni të merrni ndonjë produkt kanabisi, këtu janë disa fakte të shpejta që duhet të dini;

Konfirmoni nivelet e fuqisë

Produktet e kanabisit ofrohen në një gamë të gjerë fuqie për të adresuar dëshirat e ndryshme të mendjes dhe trupit. Të gjitha produktet me elementë të tjerë të përzier me ekstrakte kanabisi kanë një listë përbërësish për të ndihmuar konsumatorin të kuptojë llojin e elementeve që ata administrojnë. Përveç kësaj, në shumicën e produkteve me bazë kanabisi, nivelet e fuqisë tregohen për t'i treguar konsumatorit sasinë e barërave të këqija që po konsumojnë. Për të shmangur mbidozimin, këshillohet të merrni jo më shumë se 2.5 mg THC. Megjithatë, niveli i kanabisit për t'u administruar përcaktohet nga reagimi i trupit. Veçanërisht, kjo rritet ndërsa trupi miraton praninë e kanabisit në trup. Klientët që janë kohëmatës të shpejtë mund të nxiten lehtësisht me nivele të ulëta të ushqimeve të kanabisit në krahasim me përdoruesit afatgjatë. Më e rëndësishmja, është gjithashtu e këshillueshme që të skanoni kodet QR nëse ofrohen për të konfirmuar rezultatet e laboratorit si një nga masat për të parandaluar mbidozimin e trupit tuaj, duke rezultuar në efekte anësore.

Efektet e gëlltitjes zgjasin më shumë në krahasim me ushqimet

Sipas hulumtimeve, shumica e produkteve të kanabisit ndikojnë në organizëm ndryshe, veçanërisht në varësi të mënyrës se si do ta administroni ose konsumoni atë. Për shkak të tretjes së ushqimeve nga trupi, efekti mund të mos jetë i menjëhershëm në krahasim me avujt ose produktet e gëlltitshme. Në mënyrë të ngjashme, efekti në trup zgjat më shumë për njerëzit që preferojnë të gëlltisin kanabis në sistemet e trupit të tyre (mbi 24 orë) sesa njerëzit që përdorin ushqime (më së shumti 12 orë). Megjithatë, rekomandohet që njerëzit e njohur me kanabisin të përdorin ushqime, ndryshe nga injektimi i tij në trupin tuaj ose pirja e duhanit. Veçanërisht, më shumë ushqime janë të matura. Disa nga ushqimet e kanabisit që mund të preferoni të merrni përfshijnë mishrat dhe kapsulat pasi ato janë të matura dhe të përshtatshme për të lëvizur. Më e rëndësishmja, shmangni përdorimin e kanabisit ndërsa planifikoni të drejtoni makinën ose të përdorni ndonjë pajisje. Sigurohuni që të keni një detyrë përpara jush që mund të preket nga kanabisi pasi shanset për t'ju ngritur janë të padyshimta.

Duhet kohë për të ndjerë efektin

Parashikimi i ndjenjës aktuale të ndikimit të kanabisit mund të jetë pak konfuz. Veçanërisht, trupa të ndryshëm reagojnë ndryshe pas përdorimit të kanabisit pasi nivelet e THC udhëtojnë në pjesë të ndryshme të trupit. Shumica e njerëzve që marrin ushqime me kanabis kërkojnë kohë për t'u ndjerë "të lartë" në rreth katër orë pasi tretja duhet të bëhet përpara se kanabisi të drejtohet në qarkullimin e gjakut dhe të shpërndahet në pjesë të tjera të trupit, si truri. Injektimi i kanabisit do t'ju bëjë të ndiheni të lartë në më pak se tre minuta pasi ai drejtohet në qarkullimin e gjakut dhe transferohet në tru duke përdorur kohën më të shkurtër të mundshme, duke rezultuar në ndikim të menjëhershëm. Shumica e njerëzve që preferojnë ushqime priren të marrin një sasi të lartë për të nxitur efektivitetin e shpejtë, gjë që nuk ndodh. Si rezultat, sa herë që ndodh efekti, ai mund të rezultojë në efekte anësore për shkak të dehjes së tepërt. Disa nga shenjat për efekte anësore përfshijnë të vjella, ndjesi të përzier, ose bërjen e trupit ose mendjes hiperaktive, ndryshe nga efektet normale. Rastet e mbi-dehjes së kanabisit për të shkaktuar energji të tepërt nga trupi janë regjistruar në shumicën e sporteve, veçanërisht në atletikë.

Shmangni përzierjen e kanabisit me alkool ose substanca të tjera

Siç u përmend më herët, intoksikimi i tepërt i kanabisit mund të ketë efekte anësore në trupin tuaj. Megjithëse shumica e njerëzve marrin një sasi të matshme kanabisi, ata duan të përmirësojnë përvojën e konsumimit duke përdorur alkool ose substanca të tjera për t'i bërë ata të ndihen më mirë. Kjo mund të çojë në intoksikim të tepërt pasi ato janë gjithashtu stimulues për trupin. Kjo mund të rezultojë në efekte serioze të ndryshme që mund të kenë nevojë të trajtohen ose varësi, të cilat duhet të menaxhohen nga një mjek shëndetësor. Efektet anësore të përdorimit të marihuanës me stimulues të tjerë si alkooli ose substanca dehëse përfshijnë panikun, ankthin dhe të vjellat. Prandaj, është e rëndësishme të përdorni një stimulues në të njëjtën kohë; ju ose i përmbaheni kanabisit ose alkoolit.

Shmangni marrjen e kanabisit nën mjekim

Është e rëndësishme të kërkoni konsultë mjekësore nëse dëshironi të merrni ushqime me kanabis gjatë trajtimit me ilaçe. Marrja e kanabisit gjatë mjekimit mund të ulë ose rrisë reagimin e ilaçeve, duke i bërë ato jo efektive sipas qëllimit. Nëse merrni produkte të tjera që mbështeten në mëlçi ose pjesë të ngjashme në të cilat mbështetet kanabisi, mund të ndërhyjë në mënyrën se si trupi juaj i përpunon të dyja në të njëjtën kohë. Megjithëse nuk ka asnjë provë për shanset për të patur efekte anësore, është e rëndësishme të kërkoni një konsultë mjekësore me një specialist të kanabisit përpara se të merrni parasysh administrimin e ilaçeve dhe kanabisit në të njëjtën kohë.

CBD është lidhur gjerësisht me reduktimin e simptomave në sëmundje të shumta kronike ose mirëqenie të tillë si ankthi, por gjithsesi ka efekte negative nëse me medikamente të zakonshme ose është i dehur tepër. Është e këshillueshme që të merrni dozën e rekomanduar për personin që synon të nxisë trupin ose për qëllime mjekësore. Supozoni se po merrni për të promovuar shëndetin dhe mirëqenien tuaj. Në këtë rast, këshillohet të blini ushqime kanabisi ose drogë nga një dyqan ose dispanser të licencuar pasi produktet janë testuar për pastërtinë dhe nivelet e fuqisë. Përveç kësaj, sigurohuni që të konsideroni blerjen e produkteve që kanë kode QR që mund t'i skanoni dhe të konfirmoni rezultatet e laboratorit të deklaruara në etiketa. Më e rëndësishmja, sigurohuni që të legalizohet në zonën ku jetoni përpara se ta përdorni për të shmangur akuzat për shkeljen e ligjit.

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Medical