Health Coach International është një pionier në arenën e stërvitjes shëndetësore dhe ofron programe të mirëqenies së korporatave për kompanitë

Health Coach International është një pionier në arenën e stërvitjes shëndetësore dhe ofron programe të mirëqenies së korporatave për kompanitë

 Emri i biznesit dhe çfarë bën

 Health Coach International Pte Ltd dhe Health Coach Academy Pte Ltd. 

Health Coach International është një pionier në arenën e stërvitjes shëndetësore dhe ofron programe të mirëqenies së korporatave për kompanitë, duke punuar ngushtë me Bordin e Promovimit të Shëndetit të Singaporit, si një ofrues shërbimi për shumë programe shëndetësore integruese, si menaxhimi i peshës, menaxhimi i sëmundjeve kronike dhe programet e mbështetjes së kancerit. . Ndërkohë, ajo merr burimet e saj nga një grup trajnerësh shëndetësorë të trajnuar dhe certifikuar nga kompania e saj simotër Health Coach Academy.

Historia e themeluesit

CEO dhe themelues i Health Coach International Pte Ltd dhe Health Coach Academy Pte Ltd, Jessica See filloi grupin HCI në Singapor në 2009 me një vizion të qartë për të rritur komunitetin më të madh të trajnerëve të certifikuar shëndetësor në Azi.

Siç thotë shprehja, mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen është ta dizajnosh atë.

Qysh në vitin 2009, Xhesika kishte parë tashmë mundësinë për stërvitje shëndetësore në Azi, bazuar në prova që tregojnë qartë se si funksionon stërvitja shëndetësore dhe faktin se ishte relativisht e padëgjuar ose e pa kuptuar mirë në Azi.

Ajo ishte tashmë një trajnere dhe trajnere e certifikuar profesionale në atë pikë, por në fushat e efektivitetit menaxherial, komunikimit dhe markës personale. Pasi u tërhoq nga përvoja e saj e fundit nëntëvjeçare si bashkëthemeluese dhe redaktore menaxhuese e një reviste biznesi për gratë, kjo dukej një zonë e natyrshme për të që të vazhdonte të ndikonte në jetë, siç bëri me revistën. Megjithatë, kur ajo mbushi 48 vjeç në 2009, ajo kuptoi se qëllimi i saj personal ishte të jetonte një jetë të gjatë, të lumtur dhe të shëndetshme, dhe kjo filloi kërkimin e saj personal për të kaluar në arenën e stërvitjes shëndetësore. Ajo vazhdoi studimet e saj dhe u diplomua si nutricioniste klinike dhe konsulente për menaxhimin e stresit; madje ajo përfundoi një diplomë në psikologji për t'i shtuar certifikimit të trajnerit.

Pasioni i saj për stërvitjen e shëndetit u rrit ndërsa sheh jetët reale të transformuara dhe shëndetin e rifituar nga mijëra jetë gjatë viteve të fundit.

Sfidat/Mundësitë me të cilat përballet Biznesi/Tregu

Një pikë kthese për Health Coach International ishte pandemia Covid-19 e cila filloi në fillim të vitit 2020.

Ndryshe nga ajo që po ndodhte me shumë biznese të tjera, biznesi për Health Coach International po lulëzon. Në fakt, Health Coach International pati vitin e tyre më të mirë ndonjëherë në 2020, duke mbyllur kontratën më të madhe në 11 vitet e biznesit. 

Pse thumba? Pandemia e COVID-19 ka pasur një ndikim të rëndësishëm në shëndetin në punë në kompani. Pandemia ka sjellë sfida dhe rreziqe të reja për punëtorët, si dhe ka nxjerrë në pah rëndësinë e një mjedisi të sigurt dhe të shëndetshëm pune. Punëdhënësve u është dashur të përshtaten shpejt me këto sfida të reja dhe të ofrojnë mbështetje dhe burime për të ndihmuar punëtorët të menaxhojnë shëndetin e tyre gjatë këtyre kohëve të vështira.

Ka një rritje të konsiderueshme në punën në distancë, pasi shumë kompanive u është dashur të mbyllin hapësirat e tyre fizike të punës për të kufizuar përhapjen e virusit. Ndërsa puna në distancë ka shumë përfitime, ajo gjithashtu mund të paraqesë sfida për shëndetin në punë, të tilla si rritja e ndjenjave të izolimit dhe zvogëlimi i mundësive për aktivitet fizik.

Pandemia e COVID-19 pati gjithashtu një ndikim të thellë në shëndetin mendor të shumë punëtorëve, me nivele të rritura të stresit, ankthit dhe depresionit. Kompanive u është dashur të përgjigjen duke ofruar mbështetje dhe burime për të ndihmuar punonjësit të menaxhojnë shëndetin e tyre mendor gjatë këtyre kohërave sfiduese.

Pandemia ka çuar gjithashtu në stres financiar për shumë punëtorë, ku shumë prej tyre humbasin punën ose përballen me ulje të orëve dhe pagave. Ky stres financiar mund të ketë një ndikim negativ në shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme.

Pra, me këto sfida të reja për shëndetin në punë në kompani, vjen rritja e kërkesës për programe të asistuara nga punonjësit dhe për trajnime shëndetësore për punonjësit, veçanërisht në fushën e shëndetit mendor.

Kjo shkaktoi pikën tjetër të kthesës për Health Coach International – nevojën për të rritur përpjekjet e kompanisë për të trajnuar dhe certifikuar më shumë trajnerë shëndetësorë për të përmbushur kërkesën në rritje. Ndoshta kjo mund të shihet si sfida më e madhe – thjesht nuk kishte trajnerë shëndetësorë të trajnuar mjaftueshëm për të përmbushur kërkesat e tregut.

Gjërat duken edhe më të ndritshme duke vazhduar…. Kompania tani po ofron shërbime stërvitore jo vetëm për klientët e tyre të korporatave, por edhe për disa kompani në të njëjtën industri, duke përfshirë një platformë të shëndetit dhe mirëqenies së korporatës me bazë në Singapor. Ekzistojnë gjithashtu disa mega projekte në horizont - bashkëpunime me zinxhirë spitalesh dhe ofrues të tjerë të kujdesit shëndetësor, me sipërmarrës që mund të shohin potencialin e trajnimit shëndetësor.

Qëllimi përfundimtar është promovimi i kuptimit më të mirë të efektivitetit të stërvitjes shëndetësore dhe rritja e kërkesës për trajnerë shëndetësorë, duke krijuar kështu një Azi më të shëndetshme!

Në vitin 2020, grupi HCI u zgjerua në pjesë të tjera të Azisë dhe që atëherë ka trajnuar më shumë se 300 trajnerë shëndetësorë, me përvojën e tyre që varion nga profesionistë shëndetësorë - mjekë, infermierë, farmacistë, nutricionistë dhe dietologë, deri te profesionistë jo-shëndetësor që janë thjesht të interesuar. në fushën e shëndetësisë p.sh. trajnerët fizikë, njerëzit që janë të vetëdijshëm për shëndetin dhe ata që kanë pasur takime të afërta me shëndet të dobët më parë. Ofruesit e kujdesit shëndetësor që kërkojnë të fillojnë një divizion të trajnimit shëndetësor në kompaninë e tyre kanë dërguar gjithashtu stafin e tyre për t'u trajnuar dhe certifikuar nga grupi HCI.

Një mundësi e madhe për biznesin e stërvitjes shëndetësore është nevoja në rritje për kujdes geriatrik për shkak të rritjes së popullsisë në plakje rreth Azisë. Le t'i hedhim një sy Singaporit. I quajtur në mënyrë bisedore 'Cunami i Argjendtë', popullsia e plakur me shpejtësi të Singaporit është përshkruar si një 'bombë me sahat demografike' me ndikim serioz në shërbimet e kujdesit shëndetësor. Qeveria e Singaporit ka qenë aktive në zbatimin e një sërë nismash madhore për të minimizuar ndikimin në shërbimet e kujdesit shëndetësor në përgjithësi. Dhe midis strategjive të ndryshme, ata kanë hedhur një vështrim nga afër se si trajnimi shëndetësor mund të ndihmojë në kapërcimin e hendekut, si pjesë e ekipit të kujdesit shëndetësor, duke punuar me ofruesit e kujdesit parësor dhe menaxherët e rasteve, për të siguruar që pacientët të marrin kujdes të koordinuar.

Një tjetër mundësi e madhe qëndron në rritjen e epidemisë së sëmundjeve kronike të lidhura me stilin e jetesës në botë. OBSH vlerëson se 79% e popullsisë së rritur në botë ka të paktën një gjendje kronike, me 50% me të paktën dy gjendje kronike. Ky është lajmi i keq.

Lajmi i mirë është se kjo i atribuohet tre shkaqeve kryesore: dietës së dobët, pirjes së duhanit dhe mënyrës së jetesës së ulur. Pse është ky lajm i mirë? Do të vini re se të treja janë në fakt sjellje që njerëzit mund të zgjedhin t'i bëjnë ose jo. Dhe për ata që luftojnë për të bërë ndryshimin, trajnerët shëndetësorë janë specialistë të trajnuar për ndryshimin e sjelljes që mund t'i ndihmojnë ata.

Shumë spitale tani po krijojnë divizione të trajnimit shëndetësor për të përmirësuar rezultatet shëndetësore dhe për të rritur kënaqësinë e pacientëve. Ka pasur gjithashtu një lëvizje në muajt e fundit për të trajnuar ekipin aktual të kujdesit në aftësitë stërvitore dhe këshilluese për të motivuar më mirë pacientët drejt ndryshimit të nevojshëm të sjelljes për një shëndet më të mirë.

Një Libër i bardhë i fundit më i shëndetshëm SG përvijoi një qasje proaktive, parandaluese për reduktimin e incidencës së sëmundjeve kronike në Singapor. Ai synon të zhvendosë marrëdhëniet mjek-pacient nga të qenit transaksionale dhe episodike në ato të bazuara në familjaritet dhe besim. Por sigurisht, kjo do të shtojë më tej ngarkesën e menjëhershme të punës së mjekëve.

Epo, siç u theksua në Channel News Asia në fillim të këtij viti, "trajnerët e shëndetit mund të jenë ajo pjesë e anashkaluar, por thelbësore e ekuacionit". https://www.channelnewsasia.com/commentary/healthier-sg-eat-healthy-exercise-doctors-coaches-3184711

Elementi kryesor për të kuptuar trajnerët e shëndetit është se ata janë a TRAJNERI.

Një dietolog ose dietolog përshkruan ndryshime në dietë; një trajner personal rekomandon rutina specifike të stërvitjes.

Nga ana tjetër, roli i një trajneri shëndetësor është të ndihmojë klientin të integrojë ndryshimet e dëshiruara të shëndetit dhe mirëqenies në stilin e jetës së tij, në mënyrë që ata të mund të qëndrojnë të shëndetshëm për jetën.

Trajnimi shëndetësor është një proces bashkëpunimi midis një trajneri të trajnuar shëndetësor dhe një klienti, që synon të ndihmojë klientin të arrijë qëllimet e tij shëndetësore. Trajnerët e shëndetit janë kryesisht specialistë të ndryshimit të sjelljes, profesionistë që punojnë me individë për të identifikuar qëllimet e tyre shëndetësore dhe për të ofruar udhëzime, mbështetje dhe llogaridhënie ndërsa klienti punon drejt arritjes së këtyre qëllimeve.

Trajnerët e shëndetit përdorin një sërë teknikash të bazuara në prova për të ndihmuar klientët të identifikojnë dhe kapërcejnë barrierat për shëndetin e tyre, duke përfshirë intervistimin motivues, përcaktimin e qëllimeve dhe teknika të tjera efektive të ndryshimit të sjelljes. Trajnerët e shëndetit nuk janë mësues apo trajnerë, edhe pse nganjëherë mund të kenë nevojë të ndajnë disa njohuri me klientët. Megjithatë, më shpesh, fokusi i tyre është të ndihmojnë klientët të zbulojnë mundësi të reja për veten e tyre.

Mësimet e nxjerra në Biznes

Kur Xhesika filloi një revistë biznesi për gratë që punonin në vitin 1989, ishte para kohës së saj. Ajo kishte një vizion për të ofruar një platformë për gratë që punojnë për të mësuar dhe për të lulëzuar. Ishte një ide e mrekullueshme, por tregu thjesht nuk ishte gati në atë kohë. Megjithëse, revista kishte mbështetjen e të gjithë reklamuesve emra të mëdhenj, të udhëhequr nga Rolex në kopertinën e pasme, shpenzimet e përgjithshme ishin shumë të larta, kështu që kur ekonomia mori një rënie në 1997, ishte një luftë për të vazhduar.

Shpejt përpara në 2009. Me Health Coach International, Jessica e bëri një pikë të rëndësishme për të mbajtur shpenzimet e përgjithshme të ulëta, duke u fokusuar kryesisht në ndërtimin e një ekipi të madh trajnerësh të pavarur shëndetësorë për partneritet dhe bashkëpunim. Ndërsa projektet filluan të vërshonin, ishte e lehtë të nxirreshin sa më shumë trajnerë të pasionuar shëndetësorë sa të nevojitej, në fusha të ndryshme të specialiteteve të tyre sipas kërkesës. Siç deklaroi një kompani globale e mirëqenies korporative me bazë në SHBA, me klientë në Azi, "Ju jeni trajneri i vetëm shëndetësor që njohim në Azi..."

I vogël do të thotë gjithashtu i shpejtë. Ashtu si një gatopard, ne mund të lëvizim me shpejtësi në çdo drejtim që duam dhe t'i përgjigjemi çdo telefonate nga çdo klient që ka nevojë për ne. Ne besojmë se jemi ndryshimi që i nevojitet industrisë së kujdesit shëndetësor në Azi!

Çelësi i suksesit në çdo biznes është të keni qartësi pse ekzistoni si biznes. Cila është nevoja në treg që asnjë kompani tjetër nuk mund të plotësojë, ose të paktën nuk mund të plotësojnë mjaft kompani? Cili është USP-ja juaj dhe vendi juaj? Pse klientët/klientët tuaj duhet të blejnë nga ju dhe jo nga konkurrentët tuaj?

Me suksesin e tij të dëshmuar gjatë 14 viteve në tregun e shëndetit dhe mirëqenies, misioni i Health Coach International është të ndihmojë njerëzit që të jetojnë pa mend një jetë më të shëndetshme, më të lumtur dhe më të gjatë përmes modifikimeve të stilit të jetesës. Dhe me këtë, për t'i shtuar më shumë vite jetës dhe jetë viteve të tyre! Niveli ynë: ne jemi aziatikë që punojmë me aziatikët për të përmbushur nevojat e tyre specifike kulturore. Kjo është arsyeja pse klientët tanë punojnë me ne. Një nga klientët tanë të kaluar, Shreebha Wasu, nga Standard Chartered Bank tha në mënyrë të përshtatshme, “Programi (integrues) më ndihmoi të kuptoj se si mund të bëj zgjedhje më të shëndetshme të jetës në mënyrë të nënndërgjegjshme dhe të mos ndihem vazhdimisht sikur jam në dietë. ” 

Faqja e internetit: www.health-coach-international.com

Email: [email mbrojtur]

Blog: http://meals2heal.blogspot.com/

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Business News