KOHA MË TË MIRA PËR TË STRAVUAR PËR HUMBJE EFEKTIVE PESHORE-min

KOHA MË MË TË MIRA PËR TË STRAVUAR PËR HUMBJE EFEKTIVE TË PESHES

Nga përvoja ime e karrierës, do të thoja me vendosmëri se të stërvitesh në mëngjes është më e mira për një reduktim efektiv dhe të ndjeshëm të peshës.

Angazhimi në ushtrime fizike herët në mëngjes me stomakun bosh shpejton djegien e yndyrave të ruajtura në trup. Profili hormonal në orët e mëngjesit mbështet metabolizmin e yndyrës. Trupi priret të ketë më shumë kimikate të rritjes dhe kortizolit, dy faktorë që mbështesin përdorimin dhe djegien e yndyrave të ruajtura të trupit. Ky shfrytëzim i yndyrave të depozituara për energji kontribuon në uljen e konsiderueshme të peshës. Stërvitja në mëngjes mund të frenojë ndjenjat tuaja të urisë dhe të ulë oreksin gjatë ditës, duke ulur marrjen e kalorive dhe duke çuar në humbje peshe në afat të gjatë. Qëndrimi në rutinën tuaj të stërvitjes në mëngjes ndihmon në uljen e peshës.

Krahasimet me kohët e tjera

Ndryshe nga ushtrimet e mëngjesit, stërvitjet e pasdites janë ideale për fitimin e muskujve dhe rritjen e performancës pasi trupi ka mjaft kalori për të mbështetur stërvitjet e moderuara deri në intensive.

Stërvitjet gjatë natës mund të çojnë në uljen e peshës, por me një ritëm më të ngadaltë. Ata pengojnë prodhimin e hormoneve të urisë, grelina duke shtypur urinë; prandaj hani më pak ushqim.

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të rejat nga Shëndetësia

GAZETARI POBLE

Një ditar plumbash është një lloj ditari ose fletoreje e avancuar me seksione të organizuara për t'u regjistruar