MËNYRAT MË MË TË MIRA PËR TË PARANDALIM SHTIMIN E PESHES KËTË DIMËR

Unë gjithmonë i këshilloj klientët e mi të marrin parasysh këshillat e mëposhtme të shëndetshme;

Qëndroni fizikisht aktiv

Aktiviteti fizik i rregullt gjatë gjithë vitit mund të ndihmojë në mbajtjen e një peshe të shëndetshme. Ju mund të angazhoheni në gjimnastikë dhe aktivitete jo-aerobike, duke përfshirë vrapimin, vrapimin dhe stërvitjen me rezistencë. hulumtim sugjeron që të qenit aktiv përmes ushtrimeve të vazhdueshme për periudha të gjata mund të ndihmojë në shmangien e shtimit të peshës.

Koha për ushqimet tuaja

Jeni tipi që ha çdo dy orë, pavarësisht se sa i rëndë ishte vakti juaj kryesor? Epo, nëse racionet tuaja ushqimore janë të plota me perime të mjaftueshme, atëherë uria juaj duhet të ulet për disa orë përpara se të duhet të hani përsëri. Por nëse bëni vakte më të lehta, snacking duhet të jetë midis një ose dy orë. Unë gjithmonë theksoj që të keni vetëm një ose dy ushqime, sepse kjo është ajo që ju nevojitet, dhe mos harroni t'i kushtoni kohë vetes. Ushqimi i ushqimit në kohë mund të ndihmojë në mbajtjen e një peshe të shëndetshme, sepse studiuesit sugjerojnë se mundet ndihmojnë në kontrollin e oreksit.

Të moderuar në ushqimet e përpunuara

Humbja e peshës kërkon kryesisht të kuptoni disa gjëra. Mund të mos ketë nevojë për numërimin e kalorive. Ju mund të hani ushqime të plota si perimet dhe të shkurtoni ushqimet e përpunuara dhe me sheqer për të arritur një peshë të mirë. Zakonisht u kujtoj klientëve të mi të hanë një gjysmë pjate me perime në kohën e drekës dhe darkës. Kurrë nuk më pëlqenin perimet, por u futa në to duke modifikuar porcionet e mia, duke përfshirë përgatitjen e smoothies me fruta dhe omëletë. Miku im gjithashtu më prezantoi me spageti vegjetariane dhe më pëlqeu.

Shmangni të qenit tepër kufizues

A e dini se vaktet tepër kufizuese mund të ndihmojnë në humbjen e peshës, por më vonë shkaktojnë shtim në peshë për shkak të mbikonsumimit të kalorive? Mund të shkaktojë gjithashtu probleme të shëndetit mendor dhe fizik, veçanërisht për shkak se ato shkaktojnë mungesë të lëndëve ushqyese të rëndësishme në trup.

E rëndësishme për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm, jo ​​vetëm humbjen e peshës

Studiuesit sugjerojnë se njerëzit që kryesisht synojnë të humbin peshë janë më pak të suksesshëm në arritjen e një peshe të shëndetshme sesa ata që fokusohen në mirëqenien e përgjithshme.

Postimet e fundit nga Barbara Santini (shiko të gjitha)

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Pyetni Ekspertin