Kogo - një ndërmarrje sociale e qëndrueshme, ofron një produkt super-ushqimor të jashtëzakonshëm përmes riciklimit të qershive të kafesë dhe në këtë mënyrë reduktimit të emetimeve të gazeve serrë dhe sigurimit të një rryme shtesë të ardhurash për fermerët e kafesë në shkallë të vogël në vendet në zhvillim

Kogo - një ndërmarrje e qëndrueshme, sociale, ofron një produkt super-ushqimor të jashtëzakonshëm përmes riciklimit të qershive të kafesë dhe në këtë mënyrë reduktimit të emetimeve të gazeve serrë dhe sigurimit të një rryme shtesë të ardhurash për fermerët e kafesë në shkallë të vogël në vendet në zhvillim

Kogo, një ndërmarrje e qëndrueshme sociale, u ofron mijëvjeçarëve një produkt super-ushqimor të jashtëzakonshëm nëpërmjet riciklimit të qershive të kafesë dhe në këtë mënyrë reduktimit të emetimeve të gazeve serrë dhe sigurimit të një rryme shtesë të ardhurash për fermerët e kafesë në shkallë të vogël në vendet në zhvillim.

Ne punojmë drejtpërdrejt me fermerët e kafesë në shkallë të vogël për të marrë frutin që strehon kokrrën e kafesë dhe ta thajë atë. Zakonisht fermerët e kafesë e marrin farën nga fruti dhe i lënë frutat të kalbet në ara. Kjo krijon tonelata të emetimeve të metanit dhe gjithashtu lëshon mykotoksina në tokë. Duke tharë frutat ne jemi në gjendje ta ruajmë atë dhe të parandalojmë që të ndodhë kjo ndotje. Pasi të kemi frutat e thata e përpunojmë më tej në çajra të shijshëm dhe gjithashtu një pluhur funksional superushqimi!

Ne gjithashtu do të dhurojmë 10% të fitimeve tona për komunitetet nga e kemi burimin. Këto burime do të përdoren për zhvillim të qëndrueshëm për të plotësuar çdo boshllëk me të cilin përballet komuniteti në aspektin e arsimit dhe infrastrukturës.

Vizioni i Kogo është të jetë një lider global në industrinë e qershisë së kafesë. Nëpërmjet metodave të qëndrueshme të burimeve të tregtisë direkte, Kogo qëndron në vijën e parë të superushqimeve si një produkt që është super i mirë për të gjithë të përfshirë.

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin

Duke u rritur në një fermë frutash organike në Wisconsin verior, nëna ime më ekspozoi ndaj një pasurie ilaçesh natyrale dhe produkte ushqimore organike. Për shembull, ne do të përdornim xhelin e një bime aloe vera për të shëruar djegiet dhe do të rrisnim ose blinim pjesën më të madhe të ushqimit tonë nga kooperativa lokale, drithërat organikë të të cilëve pashmangshmërisht kishin shije si kartoni - dikur ëndërroja të kisha. Puffs kakao!

Mënjanë drithërat e kartonit, unë zhvillova një vlerësim për qëndrueshmërinë, bujqësinë dhe shëndetin dhe mirëqenien. Kjo më vonë u shndërrua në një praktikë të rregullt të kultivimit të forcës dhe elasticitetit të trupit dhe mendjes përmes ditëve të gjata duke punuar në fushat e frutave, fitnesit dhe meditimit, dhe përmes përdorimit të superushqimeve si maca, moringa dhe ekstrakte të tjera.

Pra, ku hyn Kogo? Pas kolegjit dhe marrjes së një diplome biznesi, iu bashkua Korpusit të Paqes të SHBA në Panama si Këshilltar për Zhvillimin e Biznesit dhe Bujqësinë e Qëndrueshme.

Ne filluam shërbimin me një periudhë trajnimi 10-javore, ditë të nxehta 10-orëshe të mbushura me trajnime bujqësore, mushkonja dhe mango të rastësishme.

Deri në fund të ditës, mendja ime do të rraskapitej nga përpjekja për të komunikuar nëpër gjuhë dhe kultura, dielli i nxehtë dhe lagështia, dhe beteja e vazhdueshme me akrepat dhe mykun që dukej se po rritej në gjithçka!

Një mbrëmje, isha i shtrirë nën rrjetën time kundër mushkonjave, me ventilator në shpërthim të plotë, duke përdorur telefonin tim për të bërë kërkime mbi nootropics. Po përpiqesha të gjeja një nootropik që në fakt bënte atë që pretendonte të bënte, diçka që mund të më ndihmonte t'i kaloja këto 10 javë. Përfundimisht, hasa në një video në Youtube të një CEO që intervistohej për shumëllojshmërinë e stimuluesve që ai merr për të përmirësuar performancën e tij në vendin e punës. Ai tha fjalët "kafe" dhe "qershi" dhe menjëherë veshët m'u ngritën, sepse sapo kisha punuar me një grup fermerësh për prodhimin e tyre të kafesë.

I intriguar, kërkova për më shumë informacion dhe letrat kërkimore që hasa përshkruanin një shumëllojshmëri të mahnitshme përfitimet që ofrojnë qershitë e kafesë si për trupin ashtu edhe për mendjen.

E gjithë kjo ishte shumë befasuese, sepse asnjë nga trajnerët e mi të Korpusit të Paqes dhe asnjë nga fermerët që takova nuk folën për përfitimet e qershive të kafesë. Pas disa pyetjeve, zbulova se shumica e fermerëve të kafesë i shohin qershitë e kafesë si mbetje ose plehrash. Shpesh, qershitë lihen të kalbet dhe të fermentohen në sasi të mëdha, duke çuar në ndotjen e ujit dhe lëshimin e gazrave të metanit që dëmtojnë mjedisin.

Mendova se si shumica e fermerëve të kafesë në shkallë të vogël anembanë botës paguhen në të vërtetë qindarka në dollarë për produktin e punës së tyre, ndërkohë që disa kompani të zgjedhura të mëdha kafeje mbajnë një oligopol mbi pjesën më të madhe të tregut, duke grumbulluar fitime.

Një ide filloi të më zërë brenda. Kuptova se nëse mund të bashkoja një produkt për t'ua shitur konsumatorëve, ai mund të ndihmonte në plotësimin e të ardhurave të fermerëve, zvogëlojnë ndotjen e mjedisit nga mbetjet e fermentuara të qershisë, dhe gjithashtu u ofron konsumatorëve në SHBA një produkt jashtëzakonisht të vlefshëm me një çmim të përballueshëm. Dhe kështu u krijua Kogo! Ne i kthejmë qershitë e thara të kafesë së bluar në një shije, pluhur pak i ëmbël që mund të zihet në çaj, të shtohet në smoothie dhe të përdoret në ushqime të pjekura në vend të miellit. Përdorimet e tij janë të pafundme, dhe akoma më mirë, ka shije të mirë dhe asgjë si kartoni!

Si kompani, Kogofoods LLC po kërkon të bëhet një B-Corporation e certifikuar dhe do të dhurojë 10% të të ardhurave për projektet e zhvillimit në komunitetet ku janë marrë qershitë e kafesë.

Pa ndihmën e individëve të panumërt, Kogo nuk do të ishte në gjendje të fillonte të ndikonte pozitivisht në jetën e konsumatorëve, fermerëve dhe mjedisit duke rritur qershitë e kafesë.

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

Barrierat për tregun e superushqimeve shpesh përfshijnë furnizimin e mirë dhe të besueshëm. Sidomos në lidhje me një superushqim të ri, zhvillimi i një marrëdhënieje strategjike me furnizuesit është thelbësore. Fermerët me të cilët punojmë nuk e kanë shitur kurrë qershinë e kafesë, ndaj ka shumë të panjohura me të cilat duhet të përballemi kokë më kokë. Për më tepër, konkurrenca është e ashpër. Ka shumë marka të superushqimeve që shfaqen çdo javë. Çdo markë përpiqet të ofrojë një produkt superior se të tjerët, duke inovuar vazhdimisht dhe duke u mbështetur në ofertat e kaluara. Përveç kësaj, ekziston çështja e edukimit të konsumatorit veçanërisht në lidhje me qershitë e kafesë. Ka shumë konsumatorë që nuk e dinë ende se cilat janë superushqimet, e lëre më një qershi kafeje. Pra, ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm me qasjen tonë të marketingut dhe mënyrën se si i afrohemi klientëve të rinj.

Kogo Coffee Cherry – Historia jonë – YouTube

Këshilla për të tjerët për biznesin

Këshilla e parë që do t'i jepja kujtdo që kërkon të fillojë një biznes do të ishte të sigurohej që ata të bëjnë një vlerësim të plotë të vetvetes, duke përfshirë pikat e forta dhe të dobëta, shëndetin, marrëdhëniet dhe të kenë një plan pesë-vjeçar. Është kaq e rëndësishme që njerëzit të dinë se në çfarë po përfshihen. Fillimi dhe rritja e një biznesi shpesh kërkon një angazhim 50-70 orë në javë pa u paguar, dhe jo të gjithë janë të prerë për atë lloj beteje.

Këshilla e dytë që do të jepja është të sigurohemi që biznesi të jetë në përputhje me vlerat tuaja dhe të sigurojë përmbushje. Duhet të jetë një produkt ose shërbim për të cilin jeni të pasionuar natyrshëm; përndryshe, nuk do të keni asgjë për t'ju ushqyer në ditët e vështira dhe më besoni, do të ketë shumë.

Këshilla e tretë që do të jepja është të investoni kohë në rutinat e shëndetit dhe mirëqenies. P.sh., duke bërë joga, vrapim, dietë, ndërmjetësim, etj. Stresi që krijon zhvillimi i biznesit nuk është shaka. Ajo do të marrë një taksë në trupin dhe mendjen tuaj. Ju duhet të jeni të përgatitur fizikisht dhe mendërisht, ashtu si vrapimi i një maratonë, vetëm maratona është një garë pesëvjeçare dhe ju jeni konkurrenca juaj.

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Business News