Soul Canvas Ink - Të jesh një artist i talentuar nuk mjafton

Soul Canvas Ink – Të jesh një artist i talentuar nuk mjafton

Krijimtaria e tij e shoqëruar me aftësinë e tij të biznesit e shtynë atë të hapte një studio tatuazhesh në zemër të Denverit. 

Kur Kin themeloi Soul Canvas Ink më shumë se 13 vjet më parë, ai ishte tashmë një artist i njohur në zonën e tij. Kjo është arsyeja pse jo edhe një javë pas hapjes së studios, nxënësit e parë të Kin, Evelyn dhe Alex, trokitën në derën e tij duke i kërkuar që t'i merrte nën krahun e tij. 

Deri më sot, treshja lulëzon së bashku duke shpalosur kreativitetin e tyre në pikturat e trupit, si dhe në internet - në blogun e Soul Canvas Ink. 

Sfidat në industrinë e tatuazheve

Që kur Kin mori pjesë në festivalin e tij të parë të tatuazheve në vitet e adoleshencës me babain e tij, ai e dinte se një ditë do të bëhej një artist tatuazhesh. Prandaj hapja e një studioje tatuazhesh ishte e natyrshme për të. Ai është përmirësuar në teknikat e tij për vite me rradhë ndërkohë që ishte nxënës në një studio në qendër të qytetit. Pra talenti nuk ishte diçka që i mungonte. 

Por të kesh biznesin tënd vjen me të mirat dhe të këqijat e veta. Të jesh një artist i talentuar nuk mjafton për të të përgatitur për këtë sfidat e menaxhimit të një biznesi tatuazhesh. Dhe Kin e kuptoi shpejt se duhej të përshtatej. Këtu janë disa nga sfidat që ka përjetuar biznesi i tij që nga hapja e tij. 

Konkurrencë

Një nga pengesat e para me të cilat Kin u përball në fillimet e rrugëtimit të tij të biznesit ishte konkurrenca. Ka shumë studio tatuazhesh atje dhe për të tërhequr klientët, atij iu desh të bënte punë më të mirë se shumica. Por Kin kuptoi gjithashtu përfitimin e të pasurit stilin tuaj unik. Pra, ai nuk u përqendrua në tërheqjen e çdo klienti - vetëm të duhurit. 

Ai e bëri këtë duke zhvilluar blogun e tij së bashku me Evelyn dhe Alex. Duke ndarë njohuritë e tyre me botën në internet, ata ishin në gjendje të arrinin audiencën e duhur të synuar. Së bashku me krijimin e artit të bukur ata arritën të kultivojnë një komunitet online. 

A kishte konkurrencë gjatë rrugës? Po. Por a ia dolën të bënin emër nga marka e Soul Canvas Ink duke shpërfillur konkurrencën? Gjithashtu po.

Prona Intelektuale

Një nga parimet kryesore të ligjit të pronësisë intelektuale është se ai i lejon artistët të mbrojnë dhe ruajnë asetet e tyre tregtare. Me këtë në mendje, a është një tatuazh një pasuri personale? Përgjigja është po. Copyright ka të bëjë vetëm me ruajtjen e interesave të pronarit, duke i dhënë atij të drejtën ekskluzive për të kopjuar, riprodhuar, përshtatur dhe botuar veprën. 

Pra, kur një person vjen në studio duke kërkuar një kopje të saktë të një dizajni, jo vetëm që është joetike ta riprodhosh atë në lëkurën e tyre, por është gjithashtu e paligjshme. Çdo artist që kopjon dizajnin e tatuazhit të një artisti tjetër po shkel të drejtën e autorit në veprën artistike. 

Kjo është një nga sfidat kryesore me të cilat u përball Soul Canvas Ink, veçanërisht në fillim. Kur një klient kërkon një kopje të një tatuazhi që një artist tjetër ka zhvilluar, ju keni dy zgjedhje - të pranoni dhe të injoroni ligjet për shkeljen e të drejtave të autorit ose të refuzoni dhe të humbni një klient. 

Shpenzimet

Të jesh pronar i një dyqani tatuazhesh nuk është një punë e lehtë. Duhet të jesh një shpirt krijues me një stil unik që di të kapë vizionin e klientit. Por ju gjithashtu duhet të dini shumë për anën e biznesit të gjërave. Të kesh një prirje për financat dhe të jesh një mendje krijuese zakonisht nuk shkojnë paralelisht. E cila krijon shumë sfida për pronarët e dyqaneve të tatuazheve. 

Studiot nuk mund të drejtohen me shpresa dhe lutje. Kostot e përgjithshme, si p.sh pajisje për tatuazhe, qiraja, shërbimet komunale dhe nevojat e përditshme ndikojnë në çmimin e tatuazhit. Shumë pronarë dyqanesh mendojnë se duke ulur çmimet e tyre do të tërheqin më shumë klientë. Por ata duhet të mendojnë në afat të gjatë. Pamundësia për të mbuluar kostot mund të rezultojë në mbylljen e studios së tatuazheve.

Mundësitë me të cilat përballet biznesi

Industria e tatuazheve është një mjedis me ritme të shpejta që vjen me shumë sfida. Megjithatë, ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz fillojnë të bëjnë tatuazhe dhe tabuja pas këtij lloji të veçantë të artit ngrihet, shfaqen gjithashtu mundësi të panumërta. 

Rritja e një pranie në internet 

Kur goditi pandemia, Kin u detyrua të mbyllte përkohësisht studion. Por duke qenë optimist që është, ai e mori këtë si një mundësi për të rritur praninë e tij në internet. Blogu që ai filloi vite më parë i kishte hapur dyert për të ndarë perspektivën e tij unike në industrinë e tatuazheve. Ndërkohë filloi të shkruajë edhe për pasionin e tij tjetër – estetikën mashkullore dhe më konkretisht mënyrën e mbajtjes së mjekrës. 

Rritja e një pranie në internet e ndihmoi atë të mbante një komunitet ndjekësish besnikë në mbarë botën. Njerëz nga vende të ndryshme filluan të kërkonin dizajne tatuazhesh që e lejuan atë të vazhdonte të drejtonte biznesin e tij edhe kur vetë dyqani ishte i mbyllur. 

Krijimi i një marke

Ashtu si në çdo sipërmarrje biznesi, nëse doni të njiheni, duhet të krijoni një markë. Siç thotë Jeff Bazos "Marka juaj është mënyra se si njerëzit ju perceptojnë kudo që ndërveprojnë me biznesin tuaj - si përshtypjet që mund të kontrolloni dhe ato që nuk mund t'i bëni.“. Krijimi i një marke mund të jetë tepër argëtues dhe sfidues në të njëjtën kohë. Soul Canvas Ink është një markë që është njohur ndërkombëtarisht falë aftësisë së Kin për të dërguar mesazhin e tij në botë. 

Këshilla për pronarët e tjerë të bizneseve

Ja çfarë duhet të kenë parasysh pronarët e tjerë të bizneseve kur fillojnë biznesin e tyre. 

  • Mësoni nga klientët tuaj. – Ndërsa rritni biznesin tuaj, dëgjimi i komenteve nga baza juaj e klientëve është thelbësore.
  • Gjeni një ekuilibër. – Të zotërosh dhe të drejtosh një biznes të vogël kërkon punë të vështirë. Kjo është arsyeja pse gjetja e një ekuilibri në punën tuaj të përditshme është thelbësore.
  • Merrni një qasje të organizuar. – Mbajtja e çdo pjese të biznesit tuaj të organizuar do t'i mbajë funksionet të funksionojnë pa probleme. 

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Business News

3i2ari.com Histori

Emri i biznesit dhe çfarë bën 3i2ari.com është një biznes i pasurive të paluajtshme që ofron pronësi të pjesshme të pronës