Përbërësit më të këqij të farmacisë për plakjen e lëkurës

Përbërësit më të këqij të farmacisë për plakjen e lëkurës?

Si dermatologe, unë gjithmonë i këshilloj klientët e mi femra, veçanërisht ato mbi 40 vjeç, të kontrollojnë me kujdes etiketën e përbërësve përpara se të blejnë produkte për kujdesin e lëkurës. Këto produkte vijnë me përbërës premtues, duke përfshirë vitaminën C, retinol, squalene dhe peptide që freskojnë pamjen e lëkurës. Kjo nuk është e gjitha; të njëjtat produkte janë shtëpia e përbërësve të dëmshëm që mund të shkaktojnë acarim ose dëmtojnë lëkurën tuaj të plakur. Cilët janë këta përbërës të dëmshëm?

Alkoolet

Hidratuesit dhe locionet vijnë të ngarkuara me dy lloje alkoolesh; alkoolet yndyrore dhe alkoolet tretës. E para funksionon për plakjen e lëkurës, ndërsa e dyta mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi. Alkoolet tretës, duke përfshirë alkoolin izopropil dhe alkoolin etilik, shkaktojnë një efekt zhveshjeje, i cili përfshin thithjen e lagështirës natyrale të lëkurës, duke e lënë atë të dehidratuar dhe të irrituar. Lëkura e dehidratuar dhe e irrituar nuk mund të riparojë dhe rigjenerojë siç duhet qelizat e lëkurës, duke rritur rrezikun e vijave të imëta, lëkurës së ashpër dhe rrudhave.

Sulfatet

Ne ndërveprojmë me sulfate, duke përfshirë lauril sulfat natriumi, në pastruesit e lëkurës, shampo, pasta dhëmbësh dhe detergjentë. Megjithëse tregtohen si një përbërës i sigurt, sulfatet gjithashtu shkaktojnë një efekt zhveshjeje. Për gratë mbi 40 vjeç, produktet sulfate kanë më shumë gjasa të shkaktojnë kruajtje, skuqje dhe skuqje kur përdoren shpesh.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Shëndetësia