PËRBËRËSIT MË TË KEQE TË LAJËS SË FYTYRËS PËR LËKURËN E THATË

PËRBËRËSIT MË TË KEQE TË LAJËS SË FYTYRËS PËR LËKURËN E THATË

Si dermatolog, unë këshilloj fuqimisht të mos përdorni një larës fytyre me përbërësit e mëposhtëm pasi ato mund të përkeqësojnë tharjen e lëkurës;

Parabenet

Pastruesit e fytyrës që përmbajnë parabenë nuk janë të përshtatshëm për njerëzit me lëkurë të ndjeshme. Kimikatet paraben mund të rrisin kushtet e lëkurës së thatë duke rritur ndjeshmërinë e lëkurës dhe duke përshpejtuar aktivitetin qelizor, duke ju bërë më të prirur ndaj djegies nga dielli ose të dëmtuar nga rrezet e dëmshme UV. Ndonjëherë ato mund të rrisin rrezikun e dermatitit, fshikëzave dhe skuqjeve. Unë ju sugjeroj të fshini produktet e larjes së fytyrës me përbërës paraben për ato që përmbajnë acid hialuronik pasi mund të rrisë ndjeshëm hidratimin dhe lagështinë e lëkurës.

Lauryl Sulfat natriumi

Një përbërës për larjen e fytyrës krijon shkumë dhe siguron pastrimin perfekt. Sodium Lauryl Sulfate mund të jetë i keq për lëkurën e thatë pasi përkeqëson gjendjen duke hequr lëkurën nga vajrat e saj mbrojtëse natyrore, duke shkaktuar acarim dhe reaksione të tjera alergjike. Zëvendësoni këtë përbërës me produkte me ceramide dhe përbërës glicerinë për të përmirësuar hidratimin ose hidratimin e lëkurës.

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Shëndetësia