Paraliza para seksit: Çfarë është dhe si ndikon tek unë?

Paraliza para seksit: Çfarë është dhe si ndikon tek unë?

Imagjinoni këtë: sapo keni kaluar gjysmë ore e fundit duke u bërë jashtë me djalin tuaj në divan. Ju jeni të dy të nxehtë dhe të djersitur, ju jeni në delirim nga dëshira, dhe ai tashmë është pa këmishë dhe rrotullohet mbi ju. Ju e dini se çfarë vjen më pas.

Përveç: jo, nëse vuani nga paraliza para seksit.

Nuk është një sëmundje vdekjeprurëse ose një gjendje e trajtueshme mjekësore. Është një gjendje mendore që i detyron njerëzit të ngrihen, të mbyllen dhe të bëhen të ftohtë dhe të ftohtë brenda disa sekondave pas një seance me avull ose sugjerim sugjestionues. Ju mund ta kontrolloni atë dhe ta parandaloni atë, por duhet të dini se për çfarë bëhet fjalë dhe si ndikon tek ju përpara se të mund të punoni për ta parandaluar atë.

Sipas Katherine Freeney, është një kusht i shumëllojshmërisë së të menduarit të tepërt. Nuk bëhet fjalë vetëm për intelektualët dhe nallanet e zgjuara që bien në delirin e vetëdijes dhe panikut: është për këdo që përballet me zgjedhje dhe që mendon për ato zgjedhje përpara se të ecë përpara.

Katherine sugjeron se paraliza para seksit është shpikur më mirë "paraliza e analizës" në fazat e saj të hershme. Nëse jeni poshtë dhe pisllëk me djalin tuaj dhe papritmas filloni të mbianalizoni gjithçka, fillon të shfaqet paraliza e analizës. Një moment po mendoni se sa të tonifikuar janë barku i tij dhe në momentin tjetër po mendoni se sa i dobët jeni ndjeheni dhe si nuk duhet ta kishit pasur atë copë shtesë pica. Është vetëm një hedhje guri larg nga "a jam mjaft i mirë?", "Ku po shkon kjo?" dhe "Si do të dukem unë në dasmën tonë?" Bingo: e ke keq.

Pra, si ta kuroni këtë dilemë para seksit? Gjërat e para së pari: a e dini se e bëni atë? Ju duhet të filloni duke krijuar një kanal të hapur komunikimi me djalin (ose vajzën) tuaj dhe të jeni shumë të qartë në lidhje me këtë: tregojini atij se e gjata dhe e shkurtra është se ju i mendoni gjërat shumë. Është e rëndësishme që të hiqni dorë nga ana juaj pothuajse intelektuale dhe thjesht të shijoni momentin, dhe ai mund të jetë në gjendje t'ju ndihmojë duke ju shpërqendruar plotësisht me përkëdheljet e lezetshme dhe lëvizjet sugjestive të ijeve. Paraliza e analizës fillon përpara se të jeni të dehur nga dëshira, por pasi të keni filluar, kështu që ju duhet t'i përmbaheni atyre mendimeve dhe të përpiqeni të shkoni me të.

Nëse nuk mund ta ndaloni veten, përpiquni të përmbaheni. Ndalojeni për një moment, merrni frymë dhe më pas – siç sugjeron Katerina – qeshni mirë. Ju ishit atje disa sekonda më parë dhe nuk do të duhet shumë për t'ju kthyer atje, por gjëja kryesore është të mbani mend se gjithçka është në mendimet tuaja dhe nuk ka rëndësi se si dukeni, si ndiheni - dhe patjetër nuk ka rëndësi se si do të dukesh në dasmën tënde që nuk ekziston ende. Thjesht shko me të: nëse ai nuk do të të donte, ai nuk do të ishte aty.

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe