AFRICANAFEEL.COM - platformë në internet që ofron produkte dhe shërbime të vërteta të frymëzuara nga Afrika

AFRICANAFEEL.COM – platformë në internet që ofron afrikane të vërtetë

produkte dhe shërbime të frymëzuara

Emri i biznesit dhe çfarë bën.

Afrika është si muzika që rreh në erë. Pasi të keni qenë atje, mund ta ndjeni ritmin e saj

gjakun tuaj. Është një kontinent si askush tjetër, me skena të natyrës që të lënë pa frymë, tinguj bezdisshëm,

dhe ngjyra verbuese. Historia është vërtet e gjallë këtu dhe mençuria e lashtë jeton në artefakte, bizhuteri,

dhe tregime. Mbyllni sytë dhe mund të shihni luftëtarët krenarë dhe të dëgjoni gratë duke kënduar

buzë lumit.

AFRICANAFEEL.COM është platforma e internetit në të cilën ne prodhojmë dhe ofrojmë origjinale afrikane

produkte dhe shërbime të frymëzuara, ne nuk jemi vetëm një dyqan online me veshje ekskluzive dhe

aksesorë të frymëzuar nga kulturat indigjene të Afrikës. E rëndësishme për ne është promovimi

dukshmëria e botës Afro, gërshetimi i rrjeteve dhe lehtësimi i bashkëpunimit. Ne organizojmë

panaire dhe ngjarje muzikore të frymëzuara nga kultura afro. Ne dëshirojmë që të gjithë të shijojnë mrekullitë e

botën afrikane dhe t'i japë një qasje pozitive kulturës afrikane.

Biznesi filloi në vitin 2020 dhe operon nga një zyrë në Spanjë, por prodhon pjesën më të madhe tonën

produkte në Gana dhe punë me komunitete të tjera afro në Spanjë, Guinea Ekuatoriale dhe

Nigeria.

Ne gjenerojmë punë dhe tregti të ndershme, pa shfrytëzimin e fëmijëve dhe me respekt për natyrën. 

Marka shërben si një mjet për të komunikuar Afrikën me botën. Ne krenohemi me afrikanin tonë

identiteti, i portretizuar përmes modeleve tona unike.

Modelet tona të veçanta dhe koleksionet me prekje afrikane nxjerrin në pah krijimtarinë e talenteve të modës

që ka me bollëk në kontinent.

AFRICANAFEEL.COM sjell të ardhura të qëndrueshme për njerëzit dhe komunitetet në Afrikë në dy mënyra:

Ne i bëjmë krijimet afrikane më të lehta për t'u marrë. Kjo krijon ndryshim real me të ardhura të qëndrueshme

për njerëzit e biznesit të vogël në Afrikë.

Kjo është ajo që drejton kompaninë tonë. Blerjet tona ndihmojnë për të kryer disa të jashtëzakonshme dhe

jetë e mirë për shumë njerëz në Afrikë. Nuk janë vetëm para, ne kemi personale afatgjatë

marrëdhëniet me shumë të rritur që ndihmojnë fëmijët dhe të tjerët.

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin

Victor Araguas është themeluesi dhe CEO i AFRICANAFEEL.COM. Lindur në Guinenë Ekuatoriale dhe

i rritur në Spanjë, ky biznesmen i vogël donte të bënte diçka ndryshe, jo vetëm që dëshiron

për të bërë ca para, ai donte të bënte diçka të mirë për botën, një social

përkushtimin, u japin shikueshmëri zezakëve dhe i çlirojnë nga stereotipet racore.

Victor është i pasionuar për ruajtjen e trashëgimisë kulturore të Afrikës. AFRICANAFEEL.COM është një

ndërmarrje sociale fitimprurëse që synon të sjellë modele autentike afrikane në botë.

Përgjatë historisë, bota është trajnuar për të urryer dhe frikësuar lëkurën e zezë të të gjitha nuancave

duke krijuar turp në të gjithë komunitetet tona të zeza për shumë breza.

Victor po fokusohet në kthimin e krenarisë në komunitetin e zi. Ai dëshiron të inkurajojë të gjithë

njerëzit për të festuar dallimet tona kulturore duke theksuar bukurinë e errësirës dhe të

fuqia e melaninës.

Victor është i zi dhe krenar!

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu

Ne jemi të ndryshëm sepse prodhojmë në Afrikë, shumica e kompanive prodhojnë në Azi.

Prodhoni në Afrikë, sigurohuni që njerëzit tanë të marrin një rrogë të mirë, sigurohuni që i gjithë stafi ynë

të punojnë në mjedise të sigurta dhe që talentet e tyre të ushqehen nuk është gjithmonë e lehtë.

Procesi i gjetjes së pëlhurave është gjithashtu shumë i rëndësishëm, pasi ne duhet të sigurohemi që ato të përshtaten me të vërtetën tonë

vizionin e krijimit të veshjeve unike bashkëkohore që u flasin klientëve tanë pa

duke kompromentuar cilësinë. Çdo pjesë është projektuar dhe punuar me dashuri dhe ne mendojmë se shfaqet

produktet tona. Kjo nuk ka të bëjë me modën e shpejtë, ka të bëjë me bërjen e pjesëve që mund t'i vërtetoni

thesar.

Ne ende po mësojmë për tregun e mallrave afrikane dhe po lidhemi me njerëzit në të

Afrika që prodhon produktet. Tani ne nuk po ia shesim vetëm klientit të fundit, shumicën tonë

shitjet erdhën nga pronarë dyqanesh dhe klientë të tjerë me shumicë.

Ne ende duhet të reagojmë në shumë dyqane të frymëzuara afrikane në botë për të takuar klientët. Ne gjithashtu

duan të tregojnë produkte në ekspozita tregtare. Kjo do të ndihmojë në ndërtimin e një baze klientësh; dhe një të vogël

komuniteti i bizneseve të produkteve afrikane.

Bizneset e frymëzuara nga Afrika janë të veçanta dhe kanë shumë sfida dhe mundësi unike.

Së shpejti do të dimë disa nga mënyrat më të mira për t'i shitur botës produkte të frymëzuara nga Afrika. Njerëzit

në Afrikë ndihmohen më së shumti sa herë që ju ose dikush tjetër blini më shumë nga ato që ne bëjmë.

Një nga vizionet tona afatgjata është të sjellim ndryshime pozitive në industrinë e Afrikës.

AFRICANAFEEL.COM po ndërton partneritete me pëlhura dhe veshje në pronësi afrikane

prodhuesit për të zhvilluar printime dhe veshje ekskluzive. Qëllimi ynë është që të kemi një të vërtetë dhe të qëndrueshme

ndikim në atdhe duke prodhuar kryesisht në Afrikë.

VLERAT TONA THEMELORE

• Në qendër të klientit.

• Angazhimi për rritje dhe zhvillim të vazhdueshëm.

• Kultivoni një mentalitet pozitiv.

• Krijoni vlera brenda komunitetit.

Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu

Në ditët e sotme shumica e njerëzve duan produkte cilësore dhe të punuar me dorë, ata duan të blejnë prej tyre

kompanitë që janë etike, pa shfrytëzim dhe që respektojnë natyrën. 

Njerëzit nuk e kanë problem të paguajnë më shumë para nëse shohin diçka autentike. Burimi dhe

prodhimi në Afrikë është thjesht autentik dhe klientët tanë e duan atë.

Ne krijojmë vende pune në Afrikë çdo ditë. Është e rëndësishme për ne që të kthejmë paratë në kontinent

që na bëri këtë që jemi sot.

Nuk ishte e lehtë për Afro Spanisht të gjente financim për të filluar një biznes, gjithsesi biznese

në pronësi të Afro Spanish rritet çdo ditë dhe interesi për të mbështetur bizneset në pronësi të zezakëve

po rritet gjithashtu. Sado inkurajuese të jetë vala aktuale e mbështetjes, ajo duhet të përballet me

realiteti mizor që bizneseve në pronësi të zezakëve në Spanjë u mungon prej kohësh aksesi në sasi të mëdha

kapitale.

Për rrjedhojë, bizneset e zeza e kanë të vështirë të punësojnë punonjës në sektorë të rëndësishëm, si p.sh

marketingu, marrëdhëniet me konsumatorët dhe zhvillimi i biznesit, dhe shumë pronarë duhet të përdorin

pasuri personale ose të ardhura për të financuar bizneset e tyre. Edhe pse bizneset e zeza janë bërë

gjithnjë e më të suksesshëm, ata ende përballen me pabarazinë financiare të gjatë në Spanjë.

Këshilla për të tjerët për biznesin

Nuk ka asnjë udhërrëfyes kur bëhet fjalë për sipërmarrjen. Nuk i kishim përgjigjet kur

ata filluan AFRICANAFEEL.COM. Ne u detyruam ta kuptonim.

Këshilla ime për të aspiruar ose nisur një biznes është të përqendroheni në krijimin e vlerës afatgjatë dhe kurrë

humbisni nga sytë "pse". Sipërmarrja mund të jetë një udhëtim i gjatë, i vetmuar dhe i mundimshëm, ndaj bëni

i sigurt se ajo për të cilën po punoni do t'i rezistojë kohës. Shmangni kërcimin mbi tendencat vetëm sepse

ato janë të njohura dhe fokusohen në sipërmarrje me përfitime të prekshme afatgjata.

Nuk ka kohë të përsosur për të filluar një biznes. Nëse një krizë shkaktohet nga një situatë e vështirë ekonomike

herë ose të shkaktuara nga një pandemi (filluam në 2020), lindin nevoja të reja që mund të jenë afatshkurtra

ose të qëndrueshme. Për të qenë më të saktë, shumë nga të njëjtat nevoja mbeten, por ato duhet të plotësohen

ndryshe. Në fund të fundit, kjo varet nga biznesi. Pandemia ka pasur një ndikim të rëndësishëm

në të gjitha aspektet e jetës, por pandemitë përfundimisht largohen. Për sa kohë që jeni duke krijuar produkte

që adresojnë nevojat imediate të konsumatorëve gjatë asaj kohe, ju mund të krijoni një të suksesshme

të biznesit.

Besojini instinkteve tuaja, gjithmonë do të keni kundërshtarë, por në shumicën e rasteve ata janë mësuesit tuaj.

Kur qëllimi juaj është i qartë se "pse po bëni atë që bëni", "si" juaj do të shfaqet.

Sigurohuni që jeni pjesë e rrjeteve të mira dhe ndani historinë dhe idetë tuaja gjatë gjithë kohës. Qëndroj

autentike, dhe nëse mund ta shihni vizionin tuaj dhe jeni të qëndrueshëm në veprim, diçka duhet

ndërrim

Biznesmenët e zinj duhet të punojnë dy herë më shumë për të pasur sukses. Ata duhet të presin disa

vështirësi për t'u shfaqur thjesht për faktin se ato janë të zeza. Në situata të tilla më e mira

gjëja që duhet të bëni është të qëndroni të vendosur, të fokusuar, etik dhe të ruani integritetin tuaj. Është gjithashtu shumë

e rëndësishme për t'u lidhur dhe për të njohur njerëz – njerëzit e duhur me potencial për të ndihmuar

biznesin tuaj qoftë si klientë, furnitorë apo bashkëpunëtorë. Mbani një kokë të matur dhe qëndroni

I fokusuar.

Bëni diçka që ju pëlqen, mos e bëni për para. Nëse punoni çdo ditë dhe e shijoni, paratë

do te vije. Nuk është e lehtë dhe mund të duhet më shumë se sa mendoni. Thjesht shijoni udhëtimin.

Do të ishte mirë nëse mund të përfshini imazhe të themeluesit dhe biznesit. Ju lutemi ngjeshni

ato sa më shumë që të jetë e mundur. Videot janë gjithashtu të mirëseardhura.

Më të rejat nga Business News