Prodhuesi i bojrave të makinave Stardustcolors është i ndryshëm nga të tjerët

Stardustcolors: prodhues i bojrave të makinave të ndryshme nga të tjerët

Stardustcolors SAS u themelua në vitin 2009 në jug të Francës nga William Perez, sipërmarrës dhe artist, i specializuar në dekorimin e automjeteve.

Stardustcolors u bë prodhuesi i parë i bojrave me efekt të veçantë në kontinentin evropian.

Kjo fushë shumë e specializuar përfaqësonte një treg mikro, deri atëherë të monopolizuar nga dy kompani amerikane, ALSACORP dhe HOUSE OF KOLORS. Kishte pak rishitës të këtyre produkteve të prodhuara nga Amerika në vendet evropiane, por asnjë prodhues i vërtetë në tokën evropiane dhe produktet ishin shumë të vështira për t'u siguruar, veçanërisht për shkak të problemeve të dërgimit të bojrave me ajër nga Shtetet e Bashkuara.

Stardustcolors ka ndryshuar situatën, duke u bërë kompania e parë në Evropë që mund të konkurrojë me konkurrentët e saj amerikanë në fushën e bojrave me efekte speciale, duke përfshirë bojëra makinash.

Pra, çfarë është ky treg i ngrohtë dhe çfarë është saktësisht një bojë speciale?

Këto janë bojëra mjaft të jashtëzakonshme, të cilat u shpikën në vitet 1980. Ata janë të shquar për faktin se munden ose duket se reagojnë. Këto janë bojëra makinash në veçanti që mund të ndryshojë ngjyrën, qoftë nga këndi i vëzhgimit, qoftë nga drita, qoftë nga nxehtësia…

Efektet vizuale që ofrojnë këto bojëra janë të jashtëzakonshme dhe përfaqësojnë një revolucion të vërtetë në botën e bojrave klasike.

Kompania u zhvillua shumë shpejt dhe në mënyrë të qëndrueshme për t'u bërë një lojtar dominues në të gjithë Evropën. Deri më sot, Ngjyrat e pluhurit të yjeve vazhdon të rritet dhe të krijojë risi të reja në botën e ngjyrave dhe pigmenteve.

Drita: një histori pasioni për ngjyrat dhe pigmentet 

E shtyrë nga pasioni për ngjyrat dhe efektet, Stardustcolors shpiku biznesin e saj. Duke shkuar shumë përtej konkurrentëve të saj amerikanë, kompania franceze vazhdon pa u ngadalësuar në rrugën e saj, një biznes që e shpik dhe e krijon çdo ditë.

Shpikja e specialeve të ndryshme ngjyra ka krijuar një nevojë të re tek klientët privatë dhe profesionistë. Një botë krejt e re është hapur për artistët, piktorët e trupit, profesionistët e dizajnit…

Është një lloj rilindjeje dhe rinovimi i bojrave dhe ngjyrave klasike që përdorën pigmente të njohura prej qindra vitesh. Falë pigmenteve dhe nuancave transparente, por edhe vetive të shkëlqyera që ofron kimia moderne, Stardust ka mundur të rinovojë bojën.

Shumë nga bojërat e krijuara nga Stardustcolors prodhojnë ngjyrë përmes dritës, transparencës, reflektimit dhe madje edhe fosforeshencës!

Fryma e themeluesit të kompanisë dhe pasioni i tij për ngjyrën ndahet nga të gjithë ata që zbulojnë këto ngjyra përrallore. Për shembull, ekziston një nevojë reale për kreativitet dhe personalizim midis klientëve privatë, qoftë për të dekoruar një motoçikletë, një biciklete, një skulpturë… Një pjesë e madhe e buxhetit të individëve rezervohet për realizimin e kohërave, hobive dhe pasioneve të ndryshme.

Zbulimi i teknikave komplekse të lyerjes me spërkatje apo edhe aerosolit është larg nga dekurajimi i këtyre artistëve të rinj. Përkundrazi, falë mësimeve interesante dhe të detajuara, këto bojëra të veçanta dhe teknike makinash i bëjnë të gjithë të dëshirojnë të kenë sukses në projektin e tyre të jashtëzakonshëm dhe unik dhe të bëhen një artist krijues gjatë një të diele, në shtëpi në garazhin e tyre!

Për të bërë zbulim, për të shoqëruar në realizimin teknik dhe për të pasur sukses çdo projekt, për shembull të një lyerjeje makine, është roli dhe synimi i parë i ekipit të Stardust, shumë përpara mendimit të thjeshtë tregtar të një kompanie tradicionale. Është pasioni i vërtetë i një tregtie.

Çfarë e bëri kompaninë të suksesshme 

Bojërat e shumta speciale që janë zhvilluar nga Stardust përfaqësohen sot në një katalog që përfshin pothuajse 3000 referenca.

Të gjitha këto specialitete ofrojnë perspektiva të reja për një gamë të gjerë klientësh.

Sot, rreth 50 % e klientëve tanë janë individë privatë ose profesionistë.

ndër këta klientë janë zejtarë të vegjël, por edhe kompani të mëdha, duke përfshirë markat ndërkombëtare të luksit, makinë prodhuesit apo industrialistët. Qoftë në botën e dekorimit, automobilave apo sigurisë, të gjitha këto përfundime speciale ofrojnë mundësi të reja dhe zgjidhje të reja.

Sepse Stardust nuk prodhon vetëm ngjyra me efekte speciale! Në të vërtetë i dedikohet kërkimit të aplikuar për të gjitha produktet speciale. Këto mund të jenë abetare të veçanta: ato janë abetare që mund të prodhojnë një ngjitje në një shumëllojshmëri të gjerë mbështetësish, të tilla si, për shembull, qelqi, plastika, lëkura, kromi, metalet, karboni…

Dhe Stardust prodhon gjithashtu përfundime të veçanta: ne po flasim për një sërë veshjesh të qarta që mund të ofrojnë funksione të veçanta vizuale ose veti teknike. Kjo mund të jetë për shembull pallto ushqimore ose pallto kundër flakës. Ato janë gjithashtu pastrues të ylbertë ose pastrues anti-UV, pastrues kundër gërvishtjeve, pastrues kundër nxehtësisë të afta për të bllokuar rrezet infra të kuqe të diellit…

Nuk ka kufi, deri më sot, për imagjinatën dhe krijimtarinë e ekipit të Stardust. Pikërisht falë një marrëdhënieje shumë të ngushtë me klientët e saj, dëgjimit të vërtetë të nevojave të tyre, një fleksibiliteti të madh, Stardust merr këto ide të reja, thjesht duke kërkuar zgjidhje për të gjitha këto kërkesa konkrete.

Historia e themeluesit dhe arsyet e krijimit të kompanisë 

Fillimisht, themeluesi i kompanisë ishte një artist që praktikonte teknikën e ajrosjes, kryesisht në automjete. Teknikiteti i këtyre mbështetësve dhe produkteve të tij është shumë i veçantë dhe nuk korrespondon aspak me pikturat tradicionale artistike të botës së pikturë e dekorimit të murit, ose piktura me vaj, bojëra uji…

Mënyrat e aplikimit me spërkatje dhe teknologjitë e shumta të bojërave dhe bojrave lejojnë në të vërtetë të mbulojnë, dekorojnë ose personalizojnë çdo lloj mbështetjeje. Kjo është ajo që u kuptua shpejt nga krijuesi i kompanisë, i cili menjëherë pa potencialin e pamasë të pigmenteve dhe ngjyrave të tij të veçanta.

Pas vitesh pune në aplikimin e bojrave në të gjithë botën, themeluesi do të kthehet në Evropë, i vendosur për të përhapur këto bojëra të reja inovative. Ai është i bindur se do të ketë sukses dhe së shpejti do të mund të pikturohet çdo lloj objekti, nga aparatet e kafesë deri te gotat, biçikletat apo edhe fasadat.

Zgjedhja e aktivitetit u motivua edhe nga dëshira për të shmangur të gjitha gjërat që janë parë, tashmë të bëra, tashmë të njohura dhe mbi të cilat konkurrenca ka të gjitha shanset për të mbytur një projekt të suksesshëm.

Sfida e Stardust u fitua që në fillim, me një reagim shumë pozitiv nga të gjithë llojet e klientëve, të cilët sapo u hap uebfaqja, treguan entuziazmin e tyre dhe porositën këto bojëra revolucionare, pavarësisht kostos së tyre.

Sfidat me të cilat përballet kompania

Kompania që në fillim është fokusuar në ofrimin e një numri maksimal produktesh, duke respektuar standardet e rënda rregullatore në botën kimike. Kjo është një botë mjaft e kontrolluar, veçanërisht për sa i përket standardeve ekologjike, me një dëshirë në rritje nga ana e qeverive vitet e fundit për të rregulluar emetimet e përbërjeve organike të paqëndrueshme.

Është një punë e vështirë që është bërë për të mos kufizuar impulsin krijues dhe krijimin e vazhdueshëm të bojrave dhe ngjyrave të reja.

Pikërisht falë kësaj pune, e cila i ka mundësuar kompanisë të strukturohet dhe ofertat e saj, kompania është imponuar ndaj konkurrentëve të tjerë më pak të organizuar në Evropë.

Sot, Stardust mbështetet në një rrjet që operon në 9 vende evropiane, me shpërndarje por edhe prodhim për marka të ndryshme. Kështu, kompania ka mundur të forcohet si në nivel rregullator, ashtu edhe të diversifikojë aktivitetin e saj.

Sfidat që kompania i ka vendosur vetes për vitet e ardhshme janë kryesisht kalimi nga formulat me bazë tretës në formula akrilike jo ndotëse, por edhe zhvillimi i markës në disa fusha të klientëve, si p.sh., bota e çiklizëm, bota e prodhimit të modeleve dhe bota e automobilave.

Mundësitë me të cilat përballet kompania/tregu 

Krahasuar me konkurrencën shumë të zhvilluar në fushën e bojrave klasike, art familjet apo industria, ka ende shumë për të bërë në tregun e bojrave speciale.

Ky është drejtimi që Stardust dëshiron të marrë, tani duke kaluar kufirin e oqeanit. E themeluar tashmë në Evropë, Stardust dëshiron të konkurrojë me kompanitë historike në territorin e tyre, si dhe në Shtetet e Bashkuara, Australi, por edhe në tregjet në zhvillim si Brazili, India, Lindja e Mesme.

Oferta e bojrave, primerëve dhe llaqeve me efekt të veçantë tashmë është e strukturuar mirë, me etiketa dhe katalogë. Dhe markat e ndryshme të grupit Stardust gëzojnë pas 12 vitesh aktivitet një reputacion të shkëlqyer, jo vetëm në Evropë por më gjerë.

Ekziston gjithmonë një ndrojtje ose neveri nga ana e tregtarëve për të hyrë në një fushë që nuk është e zotëruar. Është e vërtetë që bojërat me efekt të veçantë janë produkte më të shtrenjta dhe teknikisht komplekse.

Prandaj, bëhet fjalë për arritjen e distributorëve të motivuar dhe të aftë në territore të ndryshme dhe për t'i shoqëruar ata, në mënyrë që të përhapen të gjitha këto bojëra të reja inovative dhe t'i bëjnë ato të aksesueshme për kompanitë dhe individët në mbarë botën.

Këshilla për të tjerët për biznesin 

Kur je i apasionuar pas punës, nuk punon kurrë. Pasioni është era që fryn velat e kompanisë. Ka të bëjë me zhvillimin e gjithçkaje në të cilën besoni dhe doni në maksimum. Nuk ka të bëjë vetëm me identifikimin e një nevoje dhe përmbushjen e saj. Është ende e mundur të shpikësh dhe të krijosh nevoja të reja. Kur je lider në fushën tënde, nuk shikon se çfarë po bën konkurrenca. Ju fokusoheni në suksesin e atyre projekteve të ndryshme. Në mënyrë të ngjashme, shumë sipërmarrës besojnë se nuk është e mundur të ketë sukses thjesht për shkak të dëshirës për rritje dhe përfitime financiare. Qëllimi i një biznesi nuk është të fitojë, por të përparojë dhe të sjellë ndihmë, shërbim, përmirësim në jetën e të tjerëve.

Ky është pikërisht fryma e StardustColors, qëllimi i vetëm i së cilës është krijimi i ngjyrave më të bukura dhe suksesi i të gjithë projekteve të klientëve të saj.

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Business News