USHQIMET MË TË KEQE PËR QARKULLIM GJAKUT

USHQIMET MË TË KEQE PËR QARKULLIM GJAKUT

Pse është kaq e rëndësishme ruajtja e qarkullimit të shëndetshëm të gjakut?

Ne duhet të sigurojmë që qarkullimi i gjakut të mbetet i shëndetshëm për një mirëqenie të përgjithshme më të mirë. Funksionimi i duhur dhe sistemi i qarkullimit të shëndetshëm lehtëson rrjedhjen e qetë të gjakut, oksigjenit dhe furnizimin me lëndë ushqyese në trup, kjo promovon funksionimin optimal të të gjithë organeve. Një qarkullim i shëndetshëm i gjakut rrit mprehtësinë e trurit, shëndetin e zemrës dhe lëkurës, përshpejton shërimin e plagëve.

A mund të luani një rol dieta në këtë dhe nëse po, si?

Sipas mendimit tim, lloji i dietës që ndiqni mund të ketë efekte pozitive ose negative në qarkullimin tuaj të gjakut. Konsumimi i dietave të shëndetshme të pasura me lëndë ushqyese të dobishme si vitamina, antioksidantë, minerale dhe nitrate mund të optimizojë qarkullimin e duhur të gjakut. Megjithatë, konsumimi i ushqimeve të pasura me sheqerna, yndyrna të ngopura dhe natrium mund të shkaktojë akumulimin e pllakave ose ngushtimin e enëve të gjakut për shkak të rritjes së niveleve të kolesterolit që pengojnë rrjedhjen e qetë të gjakut.

Ushqimet më të këqija që mund të ndikojnë negativisht në qarkullimin e gjakut.

Unë ju këshilloj fuqimisht të kufizoni marrjen e ushqimeve të mëposhtme pasi ato mund të ngadalësojnë dhe ndikojnë negativisht në qarkullimin tuaj të gjakut;

Ushqime dhe pije të ëmbla

Ngrënia e ushqimeve ose pijeve të larta në sheqerna të shtuara mund të shkaktojë dobësim, forcimin e funksionimit të pahijshëm të enëve të gjakut. Këto ushqime rrisin rrezikun e rritjes së niveleve të kolesterolit të keq, diabetit, sëmundjeve të zemrës që kontribuojnë në qarkullimin jo të duhur të gjakut.

Kripë

Marrja e lartë e natriumit ju bën të ndjeshëm ndaj hipertensionit, goditjes në tru, sulmeve në zemër dhe sëmundjeve të tjera kardio që ulin qarkullimin efikas të gjakut.

Yndyrna trans ose të ngopura

Ngrënia e ushqimeve të larta në këto yndyrna mund të rrisë nivelin e kolesterolit të keq, i cili çon në akumulimin dhe depozitimin e yndyrave në enët e gjakut duke ndërhyrë në qarkullimin e qetë të gjakut.

Ekspert i shëndetit mendor
MS, Universiteti i Letonisë

Jam thellësisht i bindur se çdo pacient ka nevojë për një qasje unike, individuale. Prandaj, në punën time përdor metoda të ndryshme psikoterapie. Gjatë studimeve të mia, zbulova një interes të thellë për njerëzit në tërësi dhe besimin në pandashmërinë e mendjes dhe trupit, dhe rëndësinë e shëndetit emocional në shëndetin fizik. Në kohën time të lirë, më pëlqen të lexoj (një adhurues i madh i trilerëve) dhe të shkoj në ecje.

Më të rejat nga Shëndetësia