A e përmirëson vërtet seksin një vibrator?

A e përmirëson vërtet seksin një vibrator?

Një nga kënaqësitë e shumta në jetë është seksi. Mund të lehtësojë stresin, ta bëjë një person të lumtur, të promovojë shëndetin kardiovaskular, të ndihmojë në djegien e kalorive, të relaksojë një person, të promovojë gjumë më të mirë dhe të pastrojë mendjen. Edhe pse shumica e njerëzve e dinë mirë këtë, vetëm kohët e fundit është zbuluar përmes studimeve mjekësore se orgazma ofron përfitime të mrekullueshme, si fizike ashtu edhe mendore.

Përdorimi i vibratorëve daton qindra vjet më parë kur mjekët i përdornin ato tek gratë që vuanin nga histeria. Kjo formë trajtimi ofroi rezultate të shkëlqyera, me gratë e trajtuara që largoheshin nga zyra duke u ndjerë mirë të relaksuara. Kjo ndodh për shkak të lirimit të papritur të hormoneve nga gjëndrat e hipofizës dhe hipotalamusit, gjë që ofron përfitime të shumta shëndetësore, si ndihma e trupit për të shmangur sëmundjet për të zgjatur jetëgjatësinë. Orgazmat lëshojnë gjithashtu një hormon "të ndjeheni mirë" të quajtur oksitocinë, i cili siguron mirëqenie emocionale, gjë që shpjegon pse trajtimi funksionoi kaq mirë tek gratë histerike.

Oksitocina është një hormon i fuqishëm, i quajtur shpesh "hormoni i dashurisë" për shkak të efekteve të tij në sigurimin e ndjenjave të përgjithshme të qetësisë dhe lidhjes. Kjo është arsyeja pse shumica e grave pëlqejnë të përqafohen pas marrëdhënies seksuale, ndihen më të lidhura me bashkëshortin e tyre dhe mbeten me një shkëlqim të bukur në fytyrën e tyre. Pjesa më e madhe e çlirimit të oksitocinës është se gratë mund të përjetojnë përfitimet e saj përmes vetë-stimulimit. Edhe pse tema e vibrave dhe seksi ka qenë shpesh tabu, sot shumë gra zbulojnë se zotërimi i një vibratori ofron shumë përparësi.

Vibratorët jo vetëm që mund të ofrojnë orgazma të mrekullueshme kur partnerët janë larg, ata gjithashtu mund të rrisin kënaqësinë seksuale me një partner. Disa gra përjetojnë humbje të zgjimit seksual për shkak të medikamenteve, menopauzës ose pas operacioneve riprodhuese. Me përdorimin e një vibratori, shumë gra që kanë pasur vështirësi në arritjen e orgazmës, zbulojnë se këto lodra seksi funksionojnë mirë për të arritur orgazmën. Ato gjithashtu funksionojnë mirë tek gratë që e kanë të vështirë të arrijnë një orgazëm me marrëdhënie. Përdorimi i atmosferës përpara marrëdhënieve seksuale mund të ndihmojë në nxitjen e stimulimit seksual, duke siguruar një orgazëm të përmirësuar. Vibratorët gjithashtu mund të rivendosin eksitimin në marrëdhëniet seksuale që janë pakësuar pas shumë vitesh martesë. Duke përdorur një vibrator, gratë mund të rimarrin seksualitetin e tyre, të rrisin dëshirën e tyre seksuale, të përjetojnë orgazma më të mira dhe të nxisin çlirimin e oksitocinës për një jetë më të lumtur dhe më të qetë.

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe