Aventurë portative me Flatbike, Inc.

Aventurë portative me Flatbike, Inc.

Gjithçka filloi me një problem. Dhe pastaj më shumë probleme.

Flatbike, Inc. shpërndan biçikleta të palosshme me përmasa të plota në të gjithë Amerikën e Veriut dhe më gjerë, ndërsa shet gjithashtu komponentë që lejojnë biçikletat tipike të klientëve të tjerë të palosen. Si fillon një kompani unike si ajo? Sigurisht jo ashtu siç e prisnit…

Bob Forgrave ishte si çdo vrapues tjetër në moshë—duke e bërë këtë për kardio dhe menaxhimin e peshës më shumë se shpejtësinë në ditët e sotme, por gjithsesi e vlerësonte atë “vrapues të lartë” që vjen nga një stërvitje vërtet intensive.

Më pas iu lodhën gjunjët. 

Vesi konstante vrapimi 5 ditë në javë, i gjithi në trotuar, e kishte zënë. Edhe ecja ishte e vështirë pas uljes. Tani Cfare?

Epo… çiklizmi është një tranzicion i dukshëm. Ju ende merrni të gjitha përfitimet e shëndetit të stërvitjes kardio dhe forcës, por pa rrahje në gju. Por pas stërvitjes, ka një ndryshim midis hedhjes së këpucëve të vrapimit në një cep dhe vendosjes së biçikletës. . . diku.

"Nuk kisha vend në anën time të garazhit," tha Bob. “Shumë kuti me gjëra. Kështu e lashë biçikletën pranë makinës së gruas sime, me rezultatet e pritura…”

“Ajo më tha se kishte nevojë për më shumë akses në makinën e saj dhe biçikleta ime duhej të lëvizte. Natyrisht, u përpoqa të krijoja një rrugëdalje nga kjo dilemë. 'Çështja nuk është vendndodhja. Biçikleta është thjesht në formë të gabuar. Po të ishte e sheshtë, nuk do ta kishim këtë problem'”.

"Kush ka dëgjuar ndonjëherë për një biçikletë të sheshtë???"

“Epo…askush ende. Por shiko…” 

Caption: Kudo mund të jetë një vend i mrekullueshëm për një biçikletë.

Gjatë vitit të ardhshëm, Bob eksperimentoi pa pushim me pedale të palosshme dhe u përpoq të shpikte një kërcell të fortë biçikletë që mund të mbante të sigurt timonin, por paloset shpejt për të kthyer timonin 90 gradë dhe për ta bërë biçikletën të sheshtë.

"Është më e vështirë se sa duket," tha Bob. “Rezulton se njerëzit janë përpjekur ta arrijnë dhe ta patentojnë këtë të paktën që nga viti 1922. Më në fund mora dizajnin tim të patentuar në testimin e shkatërrimit, me një peshë prej 60 kilogramësh të rënë në mënyrë alternative në çdo timon dhe kërcelli i palosshëm përfundoi 52,000 cikle të mahnitshme. kjo—kundër një standardi të lartë prej 100,000 përsëritjesh. Dështoni!

Kur ecja bëhet e vështirë, mendoni më shumë.

“Në këtë pikë mendova, i papërpunuar, mund të dizenjoj një biçikletë të tërë të palosshme në kohën që më duhej vetëm për të rregulluar trungun e duhur! Dhe atëherë kjo është pikërisht ajo që po bëja. Unë jam 6'5", kështu që një "biçikletë klloun" e vogël e palosshme nuk do të funksiononte; Më duhej një biçikletë e fortë, me përmasa të plota, e cila palosej në gjysmë.”

"Përfundimisht, unë kisha përpunuar shumicën e një dizajni të biçikletës së palosshme në SolidWorks dhe po filloja të shikoja prototipa, herë pas here duke kontrolluar uebfaqen për konkurrentët, kur papritmas ishte aty - dikush tjetër po shiste një palosje shumë të bukur me madhësi të plotë. biciklete!"

“Momenti tjetër ishte një nga ato pikat e përkuljes në jetën e një personi, kur merr një vendim të madh që është ose shumë i zgjuar ose vërtet budalla. Kam porositur dy biçikleta të palosshme CHANGE me madhësi të plotë nga Tajvani.”

“Gruaja ime mendonte se e saja ishte biçikleta më e mirë që kishte pasur ndonjëherë, edhe para se ta paloste në gjysmë dhe ta mbante në bagazh pa raft makinë. 'Më kujto pse po krijon biçikletën tënde?' ajo pyeti. Dhe më duhej ta pranoja, biçikleta ime CHANGE ishte e gjithanshme dhe e ashpër, pasi e kishte kryer tashmë lart e poshtë shkallët dhe godiste shpejtësinë me shpejtësi të plotë për vlerën e argëtimit dhe kohën e pritjes.”

“A doja vërtet të futja një dizajn të ri biçiklete në vijën e përfundimit të prodhimit, vetëm që të kisha të njëjtin synim dhe më pas të bëhesha vija e fillimit të shitjeve? Ndoshta Changebike në Tajvan nuk ishte konkurrenti im në fund të fundit. Ndoshta ata ishin vërtet furnizuesi im, por thjesht nuk e dija akoma!”

“Pas një diskutimi të shkurtër, ndodhi pikërisht kjo. Pas një kohe të shkurtër duke punuar jashtë dhomës sonë të diellit - gruaja ime më tha se të gjitha biçikletat duheshin për t'u larguar prej andej gjithashtu - hapa një zyrë me pakicë për Flatbike për të shpërndarë biçikleta të palosshme CHANGE me madhësi të plotë në të gjithë Amerikën e Veriut.

Në një shfaqje biçikletash në Toronto, gjërat u bënë edhe më interesante. Unë po tregoja biçikletat CHANGE, pedale të hapura që janë shumë më të mira se pedale të palosshme dhe një kërcell të palosshëm që kisha marrë nga Australia që ishte . . . më mirë se asgjë. Dhe një ekspozues tjetër shkon drejt meje duke mbajtur diçka dhe më thotë: 'Kërcelli im i palosshëm është më i mirë se i yti. Dhe është e testuar me shkatërrim'”.

“Ky ishte një vendim i lehtë. Flatbike ka të bëjë me shitjen e produkteve më të mira për të zgjidhur problemet e zakonshme me biçikletën, kështu që ne adoptuam THINstem nga Kanadaja në vend. Ne madje ndërtuam një paketë të kombinuar të THINstem dhe pedale që hapen për çdo biçikletë, duke e quajtur atë Rrafshoni kompletin tuaj të biçikletës

Deri në këtë pikë, ne po shisnim tre pedale të ndryshme hapëse, të gjitha në një familje të përputhshme dhe të këmbyeshme, dhe po shisnim biçikleta CHANGE në internet në të gjithë SHBA dhe Kanada. Ne përfaqësonim të gjithë linjën Changebike të biçikletave të palosshme me madhësi të plotë, kishim kontrolle të mira të cilësisë dhe marrëveshje transporti për të na ndihmuar të rritemi me shpejtësinë tonë…”

“…dhe më pas goditi COVID.”

Një vështrim i gjatë në pasqyrën e COVID.

Pandemitë globale janë paksa si një tërmet. Ata shkundin gjithçka për më tepër, prishin gjithçka dhe thyejnë shumë gjëra që ju besoni se ishin të pathyeshme. Në këtë rast, oferta dhe kërkesa.

Gjatë pikut të COVID, interesi për biçikletat u trefishua. Shumë nga komponentët për ato biçikleta vijnë nga Shimano, e cila kishte mbyllur fabrikat në të paktën katër vende. Koha e dorëzimit për disa komponentë zgjati deri në 14 muaj - nuk ka asnjë mënyrë për të drejtuar një biznes të qëndrueshëm, edhe në një treg që përjeton kërkesë masive. Fakti që kostot e transportit po trefishoheshin gjithashtu ishte pothuajse një mendim i mëvonshëm.

Sapo dërgesat e shumëpritura të vinin porositë e biçikletave, ato do të shiteshin menjëherë, dhe më shumë. Në pikën më të ulët, inventari total në Flatbike ishte 1.5 biçikleta, kështu që ishte e pamundur të shisje fare biçikleta, edhe në treg të nxehtë. Në të vërtetë kishte vetëm dy opsione: palosni dhe hiqni dorë… ose rriteni pak më shumë.

Me pak inventar për të lëvizur, Flatbike zhvendosi tre dyer poshtë në një hapësirë ​​dy herë më të madhe dhe filloi të planifikonte dërgesat e biçikletave shumë herë më të mëdha për një kohë të gjatë në të ardhmen. "Dhe ne filluam vërtet të dëgjonim telefonatat që po merrnim tani," tha Bob. “Ashtu si, njerëzit do të pyesnin, 'Flatbike? A ndihmoni me biçikleta?'”

"Ndoshta. Keni probleme me banesat e biçikletave? Me çfarë lloj biçiklete?”

"Një biçikletë e trashë." Kjo është një biçikletë me goma të paktën 4 inç të gjera, e cila nuk përshkruan saktësisht asnjë nga biçikletat CHANGE që shet Flatbike (kur ka inventar).

“Kështu që njerëzit vinin në Flatbike për të pyetur për banesat e majme të biçikletave. Mund të jetë një shaka gazmore nga perënditë e Google, ose mund të jetë thjesht problemi që na duhej për të mbajtur biznesin në këmbë në vapën e COVID. Sa të përkushtuar ishim ne për të zgjidhur problemet e zakonshme të biçikletës?”

“Përfundimisht ne kemi hyrë në një marrëveshje me Tannus Tires për të shitur futjet e armaturës që shkojnë midis gomës dhe tubit tuaj, duke ndaluar me lehtësi edhe gjembat më të shëmtuara të kokës së dhisë pa asnjë nga ndërlikimet e mirëmbajtjes të "slime" ose "goo" vetë-vulosëse që është e njohur. tani. Kjo zgjidhje na mbajti përpara kur nuk mund të merrnim komponentë.”

“Më në fund ne mund të merrnim komponentë, por jo biçikleta të kompletuara. Kështu, ne krijuam modelin tonë të biçikletës rrugore, të ndërtuar mbi kornizën e palosshme CHANGE, dhe e shitëm atë. Dhe ne kishim gjithmonë pedale që hapeshin, kërcell të hollë dhe pajisje për biçikletën tuaj të rrafshuar. . .derisa u mbyllën fabrikat e pedalimeve dhe furnizimi në botë i pedaleve të biçikletave malore të hapura u tha menjëherë.”

“Kjo nxiti pyetjen e qartë. Pedalet e biçikletave malore të hapura përdoren gjithashtu shumë nga përdoruesit e biçikletave elektronike. Duke pasur një fillim të gabuar në inxhinieri dy herë më parë, a ishim të gatshëm të rrezikonim të projektonim dhe prodhonim pedalet tona të hapura për të arritur të dyja këto audienca?”

"Po. Ne jemi më të zgjuar tani.” Vitet në treg do ta bëjnë këtë. 

Flatbike sot: aventurë portative.

“Një gjë që bëri COVID ishte sqarimi se kush është Flatbike. Na bëri të shikohemi në pasqyrë dhe të bëjmë pyetjet thelbësore që çdo biznes i suksesshëm duhet të bëjë vazhdimisht me kalimin e kohës. Kush janë klientët tanë? Çfarë problemesh po përpiqen të zgjidhin? Çfarë kombinimi të aftësive dhe kreativitetit mund të sjellim në zgjidhje? Dhe si i rregullojmë vazhdimisht proceset tona të brendshme për më shumë efektivitet si kompani?”

“Në fund të fundit, nuk ka të bëjë me shitjen e biçikletave apo pjesëve të biçikletave. Bëhet fjalë për takimin me njerëz ku janë në udhëtimin e tyre me biçikletë, nga fillestarët te ekspertët. Sot, ne mund të bëjmë çdo palosje të biçikletës në sekonda për ruajtje të lehtë, dhe gjithashtu të ofrojmë një varg i fuBiçikleta me madhësi ll që palosen në gjysmë për t'u futur në një bagazh makine, kabinë kamioni, varkë, ashensor, apartament, etj.

“Si rezultat, ne e bëjmë të lehtë për kamionistët me distanca të gjata që të shijojnë stërvitjen gjatë rrugës, për pilotët privatë dhe RV-të që të qarkullojnë në vende të largëta, për banorët e periferisë në zonat e përqendruara te makinat të bëjnë biçikleta të sigurta pa raft makinash, dhe që banorët e apartamenteve urbane të qarkullojnë pa makinë. Aventurë portative – Dilni dhe jetoni jetën më shumë!”

Fjalë për të jetuar

“Frika nga dështimi nuk ka kuptim. Kur filloni për herë të parë një biznes, nuk keni produkte, askush nuk di apo kujdeset për ju dhe nuk ka para. Ju filloni si një dështim! Kapërceni atë dhe thjesht filloni të përqendroheni të jeni më të mirë dhe më të zgjuar se dje. Përqendrohuni te zakonet e suksesshme.”

“Arritja e suksesit mund t'ju bëjë më të mirë, por edhe më rezistent ndaj përmirësimit. Nëse gjithçka tashmë po shkon mirë, pse të ndryshoni një gjë? Në fakt, ndërsa një kompani e suksesshme rritet më e madhe, fokusi i vazhdueshëm në mos 'lëkundjen e varkës' mund të jetë një amortizues i tillë inercial saqë praktikisht siguron që një kompani tjetër do të shpejtojë me një aftësi më të mirë për t'u përshtatur me tregjet në ndryshim.

"Pra, në Flatbike, një nga pyetjet tona të përdorura shpesh është: "Çfarë do të bënim nëse do të ishim të zgjuar?" Kjo ndërpret gjithë egon dhe krenarinë për atë që kemi arritur tashmë, duke pranuar se ajo që ishte unike e mrekullueshme fillimisht mund të ishte e zakonshme dhe e përshtatshme tani. Mundësi të reja shfaqen vazhdimisht ndërsa teknologjitë përparojnë, tregjet ndryshojnë dhe aftësitë e reja vijnë në internet brenda kompanisë. Ju ose i konvertoni ato mundësi në avantazhe reale, ose ato rrëshqasin.”

“Kjo kompani filloi me një problem të thjeshtë e të vogël—për ta bërë biçikletën time të përshtatej në mur në anën e garazhit të gruas sime. Kjo nuk ndodhi kurrë; sapo ishte e mundur, ajo donte që biçikleta e saj të ruhej pranë makinës së saj. (E imja, natyrisht, kishte ende nevojë për të lëvizur.) Por fokusi i vazhdueshëm në bërjen e biçikletës më të përshtatshme dhe zgjidhjen e problemeve të klientëve ka bërë që Flatbike tani të shesë biçikleta të palosshme të dizajnuara me porosi, me madhësi të plotë nga Belgjika në Ishujt Marshall."

“Biçikleta sot është mbi 200 vjeç, duke u përshtatur me sukses në mënyra të mrekullueshme që nga viti 1817. E megjithatë, ajo ka potencial të madh për të qenë edhe më e përshtatshme nëse vazhdojmë të bëjmë pyetje. 'Ku qendron problemi?' 'Çfarë do të bënim nëse do të ishim të zgjuar?' Dhe në krye të kësaj do të jetë Flatbike.”

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të rejat nga Business News