CBD NËNDINGUAL VS. TEMAT CBD VS. VAPAT CBD

CBD NËNDINGUAL VS. TEMAT CBD VS. VAPAT CBD

Interneti është i përmbytur me postime, artikuj, kërkime, video dhe përmbajtje mediatike që rrotullohen rreth kanabisit. Shumica e këtij informacioni është i dobishëm veçanërisht nëse është nga një burim i besueshëm siç është një organizatë kërkimore me reputacion ose një markë e njohur CBD. Sidoqoftë, ka koncepte themelore për të cilat bien dakord industria CBD dhe studime të ndryshme. Në këtë artikull, do të mësoni më shumë rreth përfitimeve shëndetësore të CBD. Do të mësoni gjithashtu rreth CBD nëngjuhësore, tematike dhe vapa CBD si metodat më të zakonshme të shpërndarjes së CBD.

Kanabidioli (CBD) është një përbërës natyral i bimës së kanabisit. Ka më shumë se njëqind përbërës të bimës së kanabisit të njohur si kanabinoidë. CBD dhe tetrahydrocannabinol (THC) janë kanabinoidet më të njohura. Megjithëse CBD dhe THC janë përbërës të së njëjtës bimë, të dy kanabinoidët janë paksa të ndryshëm. THC shkakton efekte euforike gjatë konsumimit. Është përbërësi kryesor psikoaktiv i bimës së kanabisit. Ndryshe nga THC, CBD nuk është psikoaktive. CBD gjendet në produkte të ndryshme, duke përfshirë locione, kremra, vajra, kapsula dhe çamçakëz. Mund të konsumohet në forma të ndryshme, si avullimi, aplikimi topikal ose administrimi nëngjuhësor. Secila prej këtyre metodave të shpërndarjes funksionon ndryshe dhe ka përfitimet e veta unike. Një individ do të pranonte një metodë shpërndarjeje që funksionon mirë për ta.

PËRFITIMET SHËNDETËSORE TË CBD

MENAXHIMI I DHIMBJES

Kanabisi është përdorur që nga viti 2900 para Krishtit për të trajtuar dhimbjen. CBD është ndër alternativat më natyrale për të kuruar dhimbjen.

EPILEPSI

CBD ka treguar përfitime mbresëlënëse në trajtimin e epilepsisë. Sipas Williams (2021), CBD është përdorur në mënyrë aktive për të reduktuar frekuencën e konfiskimeve te pacientët me epilepsi.

PËRMIRËSIM SHËNDETIN E ZEMRËS

Sipas Gelmi, Weinmann & Pfäffli (2021)CBD mund të kundërshtojë dhe të ndihmojë në trajtimin e presionit të lartë të gjakut, e cila çon në sëmundje fatale si sulmi në zemër dhe goditje në tru.

PËRFITIMET E TJERA TË CBD

  • Ulja e ankthit
  • Përmirëson cilësinë e gjumit
  • Qetëson lëkurën
  • Redukuar inflamimin
  • Të forcojë sistemin imunitar

 CBD SUBLINGUAL

CBD sublingual janë produkte që konsumohen nëngjuhësh. Sipas Devinsky et al. (2021), administrimi nëngjuhësor është një metodë shpërndarjeje që përfshin vendosjen e pikave CBD nën gjuhë dhe mbajtjen e tyre aty për 15-30 sekonda përpara se t'i gëlltisësh. Kjo metodë shpërndarjeje është e mirë për biodisponueshmërinë. Vajrat dhe tinkturat CBD konsumohen kryesisht përmes administrimit nëngjuhësor.

PSE CBD SUBLINGUAL MARRE NË GJUHË

Një sasi e lartë e CBD arrihet në qarkullimin e gjakut me metodën nëngjuhësore sesa me rrugë gojore. Arsyeja kryesore për administrimin nëngjuhësor është të anashkalojë sistemin e gjatë të tretjes dhe të mundësojë përthithjen e shpejtë të CBD në qarkullimin e gjakut. Ka membrana poroze dhe kapilarë gjaku nën gjuhën tuaj që lehtësojnë thithjen e shpejtë të CBD në qarkullimin e gjakut. Përqendrimi i CBD i përthithur përmes sistemit të tretjes është relativisht më i ulët se doza fillestare.

PËRPARËSITË E NËNGJUHËSISË CBD

EFEKT I MENJHERSHEM

CBD sublingual ofron një efekt të shpejtë dhe të menjëhershëm. Ka të ngjarë të përjetoni lehtësim pothuajse menjëherë pas konsumimit të tyre.

THYSHET MË SHPEJTË

Shkalla e përthithjes së CBD nëngjuhësore është më e lartë se CBD e gëlltitur nga goja. CBD nëngjuhësore kërkon më pak se 45 sekonda për t'u zhytur në gjakun tuaj.

LEHTSISHT P TORDORIMI

CBD sublingual janë të thjeshta dhe të lehta për t'u përdorur. Ata kërkojnë përpjekje minimale dhe më pak kohë. Përveç kësaj, ju mund t'i përdorni ato kudo në punë, shtëpi ose gjatë udhëtimit.

 TEMA CBD

Aktualitet CBD janë produkte të destinuara për përdorim aktual. Ato përdoren vetëm në lëkurë për të siguruar vetitë medicinale të kanabisit. Ato përfshijnë kremra CBD, balsame, kremra, xhel dhe vajra. Shumica Aktualitet CBD menaxhoni dhimbjen dhe inflamacionin dhe ofroni përfitime terapeutike për kushtet e lëkurës si puçrrat dhe ekzema. Produktet aktuale të CBD hyjnë në trupin tuaj përmes sistemit endokannabinoid të lëkurës tuaj (ECS). Sistemi endokannabinoid kontrollon shumicën e funksioneve trupore dhe sistemet e sinjalizimit të trurit. Këto funksione përfshijnë kujtesën, oreksin, riprodhimin, gjumin dhe përgjigjet imune. Produktet aktuale të CBD nuk hyjnë në qarkullimin tuaj të gjakut, kështu që ato janë krijuar për të ndihmuar lëkurën dhe jo për probleme sistematike.

PËRFITIMET E PËRDORIMIT TË TEMAVE CBD

Tematikat e CBD janë njësoj efektive si CBD nëngjuhësore. Megjithatë, përfitimet janë tërësisht të përqendruara në lëkurën tuaj. CBD mund të përdoret për të menaxhuar lloje të ndryshme dhimbjesh, duke përfshirë dhimbjet kronike, dhimbjet e kyçeve dhe dhimbjet nervore. CBD aktivizon sistemin endokannabinoid përmes receptorëve kanabinoid për të reduktuar dhimbjen. Topiket CBD mund të përdoren gjithashtu për të lehtësuar dhimbjen dhe ngurtësinë e muskujve. Sipas Valim etj. (2015), CBD-të aktuale mund të zvogëlojnë inflamacionin, të qetësojnë muskujt dhe të zvogëlojnë dhimbjen e artritit dhe gjendjet e tjera të lëkurës si fibromialgjia, ekzema dhe psoriasis.

 VAPAT CBD

Vaping është metoda më e fundit e konsumimit të CBD. Vapat CBD konsumohen duke thithur avujt e CBD në mushkëri. Kur thithet, CBD Vape absorbohet nga kapilarët e gjakut në mushkëri në qarkullimin e gjakut. Lëngu Vape bëhet duke përzier glicerinë vegjetale dhe propileni me izolimin CBD. Izolimi CBD është forma më e pastër e CBD e nxjerrë nga bima e kërpit.

SI THYTEN AVAJET CBD NË TRUPIN TUAJ?

Vapat CBD janë metoda më e shpejtë e shpërndarjes për konsumimin e CBD. Sapo të thithni avujt CBD, ai absorbohet në qarkullimin e gjakut përmes alveolave ​​në mushkëri. Menjëherë përthithet, dërgohet në trurin tuaj, ku aktivizon sistemin endokannabinoid për të ofruar lehtësim nga dhimbja ose çdo efekt tjetër terapeutik i CBD.

PËRFITIMET E PËRDORIMIT TË VAPES CBD

Vapat CBD japin efekte pothuajse menjëherë. Ato janë metodat më të shpejta të shpërndarjes për konsumimin e CBD. Përveç kësaj, avullimi rrit biodisponibilitetin e CBD. Vapat CBD gjithashtu ofrojnë efekte të ngjashme si ato nëngjuhësore, duke reduktuar dhimbjen, ankthin dhe depresionin. Vapat CBD gjithashtu ofrojnë veti neuroprotektive dhe mund të ndihmojnë në zbutjen e simptomave të çrregullimeve të ndryshme neurologjike.

PËRFUNDIM

CBD nëngjuhësore, tematike dhe vape janë të gjitha metoda të konsumimit të CBD. Ndërsa produktet e përditshme CBD janë të destinuara për lëkurën, CBD nëngjuhësore dhe vapat gëlltiten nga goja. Ndryshe nga produktet aktuale të CBD, produktet nëngjuhësore dhe ato të avullit absorbohen drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut. Vapat CBD janë metoda më e fundit e konsumimit të CBD. Avullimi është i mirë për përthithje më të shpejtë dhe biodisponibilitet. Produktet aktuale të CBD përdoren kryesisht për të qetësuar lëkurën dhe për të lehtësuar kushtet e lidhura me lëkurën si puçrrat, ekzema dhe psoriasis. Të gjitha këto metoda ofrojnë lehtësim nga dhimbja, ankthi dhe depresioni.

REFERENCAT

Devinsky, O., Kraft, K., Rusch, L., Fein, M., & Leone-Bay, A. (2021). Përmirësimi i biodisponueshmërisë me thithjen e kanabidiolit me pluhur të thatë: Një studim klinik i fazës 1. Journal of Pharmaceutical Sciences, 110 (12), 3946-3952.

Gelmi, TJ, Weinmann, W., & Pfäffli, M. (2021). Ndikimi i pirjes së duhanit të marijuanës së pasur me kanabidiol (CBD) në aftësinë e drejtimit. Hulumtimi i shkencave kriminalistike, 6(3), 195-207.

Valim, V., Trevisani, VFM, Pasoto, SG, Serrano, EV, Ribeiro, SLE, Fidelix, TSDA, … & Bernardo, WM (2015). Rekomandime për trajtimin e sindromës Sjögren. Revista brasileira de reumatologia, 55, 446-457.

Williams, C., & Nutbrown, DL (2021). Një përmbledhje e Kërkimit mbi Përfitimet Shëndetësore të Kanabidiolit (CBD). Akademia e Lagjes: Pittsburgh, PA, SHBA.

MS, Universiteti i Tartu
Specialisti i gjumit

Duke shfrytëzuar përvojën e fituar akademike dhe profesionale, këshilloj pacientët me ankesa të ndryshme për shëndetin mendor - humor depresiv, nervozizëm, mungesë energjie dhe interesi, çrregullime të gjumit, sulme paniku, mendime dhe ankthe obsesive, vështirësi në përqendrim dhe stres. Në kohën time të lirë, më pëlqen të pikturoj dhe të bëj shëtitje të gjata në plazh. Një nga obsesionet e mia të fundit është sudoku - një aktivitet i mrekullueshëm për të qetësuar një mendje të shqetësuar.

Më të fundit nga CBD