CILA ËSHTË MË MIRË, TINKTURA CBD OSE KAPSULA

CILA ËSHTË MË MIRË, TINKTURA CBD APO KAPSULAT?

Tinkturat japin një efekt të menjëhershëm në trup në krahasim me kapsulat, megjithëse efektet e tyre janë jetëshkurtër. Në të kundërt, kapsulat zgjasin më shumë për t'u shfaqur në trup, megjithëse ato mund të maskojnë shijen e tmerrshme të CBD dhe të ofrojnë efekte më të qëndrueshme.

Nëse jeni duke kërkuar për një produkt CBD që do të funksionojë shpejt në trupin tuaj, atëherë tinkturat CBD janë zgjidhja më e mirë. Ato përthithen më shumë në qarkullimin e gjakut sesa kapsulat, të cilat shpërbëhen përmes tretjes. vaj CBD merret duke hedhur disa pika poshtë gjuhës për t'u zhytur në qarkullimin e gjakut. Megjithatë, kapsulat qëndrojnë më gjatë në trup. Përveç kësaj, ato janë ideale për të maskuar shijen e tmerrshme të CBD. Në këtë artikull; ne krahasojmë efektivitetin e tinkturave dhe kapsulave për të përcaktuar se cili produkt funksionon më mirë për përdorim bashkëkohor.

ÇFAR IS CBSHT CB CBD?

CBD është një nga shumë përbërësit e ndryshëm që gjenden në bimën e kërpit. Ai nxirret nga lulet, kërcelli dhe gjethet e bimës së kanabisit duke përdorur metodën e nxjerrjes superkritike të CO2. Ndryshe nga përbërësi THC në bimën e marihuanës, CBD nuk ka efekte psikoaktive (Cumberbatch et al, 2019). Në Shtetet e Bashkuara, produktet e kërpit nuk mund të kalojnë 0.3% THC sipas Projektligjit të Fermës 2018.

PËRFITIMET SHËNDETËSORE TË CBD

Corroon & Felice, (2019) përshkruani disa përfitime shëndetësore dhe terapeutike të produkteve CBD si më poshtë:

 • Rrit shëndetin e lëkurës
 • Zbut dhimbjen
 • ul inflamimin
 • Redukton ankthin dhe depresionin
 • Promovon gjumin
 • Redukton të përzierat dhe të vjellat
 • Zvogëlon krizat për shkak të epilepsisë
 • Promovon qetësinë

ÇFARË JANË TINKTURA CBD?

Tinkturat CBD janë ekstrakte me bazë alkooli të konsumuara nëngjuhësore. Ato nxirren nga bima e kërpit të kanabisit duke përdorur alkool me rezistencë të lartë si tretës, i cili mund të lërë një aromë të hidhur (Cumberbatch et al, 2019). Pas nxjerrjes, shtohen aditivë të tjerë si glicerinë vegjetale, ëmbëlsues ose aromatizues për të maskuar shijen e hidhur. Në varësi të përfitimeve të pritshme të këtyre tinkturave, disa kompani mund të shtojnë vitamina dhe suplemente si melatonin.

SI TË MARRNI TINKTURA CBD?

Ka mënyra të ndryshme në të cilat mund të merrni tinkturat CBD.

TA MBANI NË GJUHËN

Metoda nën gjuhë quhet edhe konsumi nëngjuhësor. Ai përfshin vendosjen Tinktura CBD nën gjuhën tuaj për disa minuta dhe duke pritur për përthithjen e tij në qarkullimin e gjakut. Efektet shfaqen shumë shpejt në krahasim me metodat e tjera që varen nga shpërbërja e tretjes së CBD.

GËLLITJE ME GOJE

Tinkturat CBD mund të merren edhe nëpërmjet zorrëve. Disa njerëzve nuk u pëlqen ta mbajnë atë nën gjuhë dhe pastaj ta gëlltisin produktin. Kjo metodë do të funksionojë, por jo aq shpejt sa ta mbani nën gjuhë, sepse CBD duhet t'i nënshtrohet tretjes shpejt. Duhet pak kohë për të treguar rezultatet e pritura.

PËRZIERJA ME USHQIM OSE PIJE

Ju mund të përzieni tinkturat tuaja CBD me ushqimin ose pijet tuaja të preferuara për të maskuar shijen e saj nëse nuk ju pëlqen. Shtimi i tij në kafe do të jetë fantastike.

TA APLIKONI NË LËKURËN TUAJ

Tinkturat CBD mund të aplikohen direkt në lëkurën tuaj. Do të përthithet në mënyrë topike dhe do të tregojë përfitimet e dëshiruara pas disa kohësh.

PËRFITIMET E TINKTURAVE CBD

 • Ato janë të lehta për t'u transportuar
 • Ata kanë një jetëgjatësi të gjatë
 • Ato janë të lehta për t'u goditur me saktësi
 • Kanë rritur biodisponueshmërinë

SI TË DOZOHEN TINKTURA CBD?

Doza e tinkturës ndryshon nga personi në person. Megjithatë, fillestarët duhet të fillojnë me doza të ulëta për të vlerësuar reagimet e tyre ndaj tinkturave. Pas kësaj, ata mund të rrisin ose ulin dozën e tyre sipas nevojave të tyre (Cumberbatch et al, 2019). Rritja e dozës bëhet gradualisht por doza mesatare është rreth 20-50 mg.

ÇFARË JANË KAPSULAT CBD?

Kapsula CBD janë produkte të ngjashme me pilula që konsumohen nga goja dhe ato përbëhen nga një shtresë e bërë nga një zëvendësues vegjetarian dhe e mbushur me një sasi specifike CBD.

SI TË PËRDORNI KAPSULAT CBD

Kapsulat CBD merren nga goja duke përdorur ujë ose një pije të preferuar. CBD besohet të jetë lipofile, kështu që marrja e kapsulave CBD me ushqime që përmbajnë yndyrë do të rrisë biodisponueshmërinë e tyre.

PËRFITIMET E KAPSULAVE CBD

KAPSULAT CBD NUK KANË SHUMË

Kapsulat CBD maskojnë aromën tokësore të CBD (Cumberbatch et al, 2019). Disa njerëz nuk e pëlqejnë shijen e CBD. Prandaj kapsulat japin opsionin ideal për maskimin e shijes.

KAPSULAT CBD NUK JANË të çrregullta

KAPSULAT CBD JANË TË PORTABLE, Sidomos KUR JENI TË UDHËTIMIT. JANE PAKETUAR NE NJE SHIHE QE TE MOS TE DERDHEN. PAKETIMI I SHISHËVE KA NJËSI MË TË VOGLA, QË JU LEJON TË ZGJIDHNI SHUMA QË QU NEVOJET PËR UDHËTIM PA SYRJE TË GJITHË PAKETËN.

KAPSULAT CBD JANË MË DISKRETE

Marrja e kapsulave CBD është relativisht konfidenciale. Ju duhet vetëm të hidhni një në gojë dhe të gëlltisni me ujë pa tërhequr vëmendjen.

KAPSULAT CBD LEJOJNË DOZIM TË SAKTË

Çdo kapsulë CBD vjen me një sasi të matur të CBD; doza e llogaritur tashmë e bën atë lehtësisht të konsumueshëm.

SI TË ZGJIDHNI KAPSULAT MË TË MIRË CBD?

 • Kompania duhet të sigurojë prova të testimit laboratorik të palëve të treta
 • Kapsulat CBD duhet të përmbajnë më pak se 0.3% të THC
 • Produkti duhet të ketë kaluar testin e pesticideve, metaleve të rënda dhe mykut
 • Produkti duhet të tregojë nëse përbërësit janë të certifikuar organikë

PËRDORIMI I KAPSULAVE CBD

Evans, (2020) vëzhgoi përfitimet e mëposhtme terapeutike dhe shëndetësore të CBD:

 • Reduktimi i stresit
 • Lehtësimin e dhimbjeve
 • Promovimi i qetësisë
 • Rregullimi i zakoneve të gjumit
 • Trajtimi i simptomave të lidhura me kancerin
 • Ballafaqimi me ankthin

EFEKTET ANËSORE TË KAPSULAVE CBD

Megjithëse kapsulat CBD konsiderohen miqësore për trupin, ato kanë disa efekte anësore veçanërisht kur merren gabimisht. Efektet anësore janë gjithashtu të përhapura në mesin e atyre që për herë të parë (Millar et al, 2020). Këto efekte anësore përfshijnë:

 • Ndryshimi i peshës
 • Ndryshimi i oreksit
 • Lodhje
 • Diarre
 • Të qenët i përgjumur

përfundim

Si tinkturat ashtu edhe kapsulat shpërndajnë produkte të ngjashme në trup; ato ndryshojnë vetëm në metodat e konsumit dhe kohën e nevojshme për shfaqjen e ndikimit të tyre. Nga njëra anë, tinkturat CBD shfaqen më shpejt se kapsulat. Siç u përmend më herët, tinkturat vendosen nën gjuhë, mbahen atje për ca kohë dhe përthithen në qarkullimin e gjakut. Në të kundërt, kapsulat merren nga goja; ato janë nën tretje që mund të zgjasë deri në dy orë. Trupi i toleron relativisht produktet. Megjithatë, përdoruesit për herë të parë ose individët që administrojnë gabimisht barnat mund të kenë efekte të lehta anësore. 

REFERENCAT

Corroon, J., & Felice, JF (2019). Sistemi endokannabinoid dhe modulimi i tij nga kanabidioli (CBD). Terapitë Alternative në Shëndet dhe Mjekësi, 25.

Cumberbatch, J., & erson. (2019, 1 maj). Gjithçka që duhet të dini rreth tinkturave CBD. ELLE. https://www.elle.com/culture/a27149060/what-are-tinctures/

 Evans, J. (2020). Udhëzuesi i fundit për CBD: Eksploroni botën e kanabidiolit. Fair Winds Press.

Millar, SA, Maguire, RF, Yates, AS dhe O'Sullivan, SE (2020). Drejt shpërndarjes më të mirë të kanabidiolit (CBD). Pharmaceuticals, 13 (9), 219. https://doi.org/10.3390/ph13090219.

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të fundit nga CBD