CILA ËSHTË MË MIRË, TINKTURA CBD APO KAPSULAT?

CILA ËSHTË MË MIRË, TINKTURA CBD APO KAPSULAT?

Tinkturat dhe kapsulat CBD janë dy mënyra për të marrë CBD, secila ka të mirat dhe të këqijat. Tinkturat CBD japin në mënyrë efektive CBD dhe premtojnë biodisponibilitet të lartë dhe efekte të shpejta, por ato janë të hidhura dhe tokësore. Kapakët CBD nuk janë aq të disponueshme si tinkturat, por ato janë të shkëlqyera për të maskuar shijen e CBD.

Nëse dëshironi të bashkoheni me regjimin CBD, mund të pyesni veten se cili produkt CBD është më i mirë; Tinktura ose kapsula CBD. Nuk ka asnjë produkt të mirë apo të keq CBD; secila metodë ka të mirat dhe të këqijat që duhet t'i peshoni përpara se të zgjidhni cilën metodë të përdorni. Kapsula CBD maskoni hidhërimin dhe tokën e CBD; ato janë të lehta për t'u lëvizur, pasi janë më pak të ngathët dhe gjithashtu lejojnë saktësinë e dozimit. Sidoqoftë, ato nuk janë të disponueshme bio dhe mund të duhet kohë për t'u tretur përpara se të lëshojnë CBD. Tinkturat CBD janë të hidhura, tokësore dhe të ngathëta, por janë më të mirat në shpërndarjen e shpejtë të CBD. Ja se si krahasohen dy llojet e produkteve CBD.

ÇFAR IS CBSHT CB CBD?

Përpara se të shqyrtoni dy produktet që njerëzit marrin për të shijuar përfitimet e CBD, duhet të dini se çfarë është CBD. CBD është bërë pjesë e rrjedhës kryesore dhe vazhdon të rritet në kërkesë dhe reklamë. Mascal et al. (2019) përcaktoi CBD si përbërjen kimike jo psikoaktive në bimët e kanabisit. Komponime të tilla quhen gjithashtu kanabinoidë, dhe CBD është një nga më shumë se 100 kanabinoidet në natyrë. Sipas Schlienz et al. (2018), THC është psikoaktive në veprim dhe ju bën të ndiheni të lartë. Sidoqoftë, kjo është e ndryshme nga CBD, e cila nuk çon në efektin e lartë, duke i bërë më shumë njerëz të tërhequr nga ajo. Përveç kësaj, Watt & Karl (2017) përcaktoi CBD si terapeutike, dhe shumë duan të përdorin këtë terapi, kjo është arsyeja pse kërkesa dhe zhurma për CBD do të vazhdojnë të rriten.

PRODUKTET CBD

Megjithëse shumë njerëz mund të pëlqejnë CBD për përfitimet e saj të shumta, qelizat njerëzore nuk mund ta marrin drejtpërdrejt kanabinoidin në trup. Përkundrazi, duhet të injektohet në komponime nga të cilat trupi mund të përfitojë, duke rezultuar në produkte CBD. Ka shumë produkte CBD në hapësirën e kërpit, duke përfshirë;

  1. Vajra dhe tinktura CBD; janë forma të lëngshme të CBD që kanë si bazë vajra dhe alkoole me rezistencë të lartë. Ato e shpërndajnë CBD shpejt në trup, por janë të hidhur.
  2. Kapsulat CBD janë si çdo kapak tjetër dhe maskojnë shumë shijen e hidhur të vaj CBD. Sidoqoftë, ato janë të ngadalta në shpërndarjen e CBD pasi u duhet kohë për t'u tretur.
  • ushqime CBD; duke përfshirë mishrat dhe çokollatat, maskojnë shijen e hidhur të CBD dhe ju lejojnë të merrni CBD me shije, por ato janë të ngadalta në dhënien e CBD pasi kanë nevojë për kohë për tretje.
  1. Aktualitet CBD; Këto aplikohen në lëkurë dhe jo nga brenda dhe janë unike pasi ju lejojnë të ndjeni efektet CBD pa lënë kanabinoidin të ndërveprojë me sistemin e gjakut.
  2. Vapat CBD janë produktet më të shpejta të CBD, duke marrë vetëm disa minuta për të lejuar që efektet e CBD të shfaqen.

TINKTURA CBD VS. KAPSULAT: SHIJE

Artikulli diskuton kapsulat dhe tinkturat CBD dhe mënyrën se si ato krahasohen, duke ju ndihmuar të zgjidhni artikullin më të mirë. Nuk ka produkt CBD më të mirë se tjetri, por duhet të shikoni të mirat dhe të këqijat e secilës metodë dhe të zgjidhni se me çfarë të merreni. Për shembull, tinkturat CBD janë të hidhura dhe tokësore, duke lejuar gjuhën tuaj të ndërveprojë me shijen. Ndërkohë, kapsulat CBD nuk janë produktet më të ëmbla të CBD, por ato maskojnë në masë të madhe tokën e CBD. Kështu, kapakët CBD janë një zgjedhje më e mirë nëse keni nevojë për produkte CBD që ju lejojnë të merrni CBD pa hidhërim.

TINKTURA CBD VS. KAPSULAT: DORËZIMI DHE EFEKTET

Gjëja tjetër që duhet të shikoni kur zgjidhni produktin e duhur CBD për të blerë është shpërndarja dhe efektet. Vajrat dhe tinkturat CBD janë mënyrat kryesore për të marrë CBD pasi ato lejojnë shpërndarjen e shpejtë. Mund t'i merrni me gojë ose t'i shtoni në ushqim, por marrja nëngjuhësore në të cilën vendosni pikat e vajit CBD poshtë gjuhës është mënyra më efektive për të dhënë CBD shpejt dhe për të përjetuar efektet shpejt. Kapsulat CBD gëlltiten vetëm dhe nuk kanë asnjë mënyrë tjetër për të dhënë CBD. Meqenëse ata kanë nevojë për kohë për t'u tretur fillimisht, ato nuk janë aq të shpejta sa vajrat CBD në dhënien e efekteve CBD.

TINKTURA CBD VS. KAPSULAT: BIODISponueshmëria

Biodisponueshmëria është masa e fraksionit dhe shkallës së sasisë fillestare të një substance që arrin me sukses destinacionin e synuar, i cili mund të jetë pika e veprimit të lëngut nga i cili trupi e merr atë. Është kritike në botën CBD dhe një nga shumë gjërat që duhet të keni parasysh kur vendosni se për cilin produkt CBD të shkoni. Tinkturat CBD inkurajojnë biodisponibilitet të lartë përmes nëngjuhësisë; marrjes. Megjithatë, meqenëse kapakët CBD kanë nevojë për kohë për tretje për të shfaqur efektet e CBD, ato kanë biodisponibilitet më të ulët se sa mund të ofrojnë tinkturat CBD.

KAPSULAT CBD VS. TINKTURA CBD: SAKTËSIA E DOZIMIT

Nëse dëshironi të blini produkte CBD, lehtësia e dozimit të produktit është thelbësore dhe duhet ta konsideroni atë në zgjedhjen e produktit për të blerë. Vajrat dhe tinkturat CBD janë të vështira për t'u dozuar me pikatore dhe lehtë mund të gaboni. Sidoqoftë, kapakët CBD vijnë me kanabinoidin të maskuar brenda. Po kërkoni një produkt CBD që lejon dozimin e lehtë të CBD? Më mirë të mendoni për kapakët CBD.

TINKTURA CBD VS. KAPSULAT CBD: LEHTËSIA PËR TË LËVIZUAR

Nëse jeni një zog udhëtimi dhe lëvizni shumë, duhet të rregulloni një produkt CBD që ju mundëson lehtësi kur lëvizni. Duke krahasuar tinkturat dhe kapakët CBD, këto të fundit janë më të mirat. Ata janë më pak të ngathët dhe nuk kërcënojnë të derdhen ndërsa lëvizni. Përveç kësaj, kapakët janë të lehtë për t'u dozuar dhe madje edhe në tokën e largët, ato ju japin një kohë të lehtë për të marrë CBD. Për më tepër, kapakët CBD janë diskrete dhe duken si çdo kapak, që do të thotë se mund t'i çoni kudo pa tërhequr vëmendjen e panevojshme për ju. Ndërkohë, vajrat CBD janë të ngathët dhe lehtë ju ngatërrojnë.

PËRFUNDIM

Asnjë produkt CBD nuk është më i mirë se tjetri. Çdo metodë ka të mirat dhe të këqijat që duhet të peshoni për të zgjedhur produktin e duhur. Tinkturat CBD japin shpejt CBD, duke lejuar efekte të shpejta dhe biodisponibilitet të lartë, të gjitha të cilat komprometohen në kapakët CBD. Megjithatë, ato janë të hidhura dhe tokësore, duke i bërë të vështira për t'u gëlltitur, dhe gjithashtu janë të ngathët, duke e bërë të vështirë marrjen ose lëvizjen me to. Kupat e CBD kërkojnë kohë për të dhënë efekte CBD dhe kanë rrezikuar disponueshmërinë biologjike. Sidoqoftë, ato maskojnë shijen e hidhur të vajit CBD, janë të lehta për t'u dozuar dhe ju japin komoditet gjatë udhëtimit me CBD.

REFERENCAT

Mascal, M., Hafezi, N., Wang, D., Hu, Y., Serra, G., Dallas, ML, & Spencer, JP (2019). 8, 9-dihidrokanabidiol sintetik, jo dehës për zbutjen e krizave. Raporte shkencore, 9 (1), 1-6.

Schlienz, NJ, Lee, DC, Stitzer, ML, & Vandrey, R. (2018). Efekti i mirëmbajtjes me dozë të lartë të dronabinol (THC oral) në vetëadministrimin e kanabisit. Varësia nga droga dhe alkooli, 187, 254-260.

Watt, G., & Karl, T. (2017). Prova in vivo për vetitë terapeutike të kanabidiolit (CBD) për sëmundjen e Alzheimerit. Kufijtë në farmakologji, 8, 20.

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të fundit nga CBD