DERMATITI RETINOID-min

DERMATITI RETINOID

Çfarë është dermatiti retinoid?

Si dermatolog, dermatiti retinoid i referohet efekteve të mëvonshme të përdorimit të zgjatur të produkteve të kujdesit të lëkurës që përmbajnë retinoid ose vitaminë A. Kjo mund të karakterizohet nga djegie, kruajtje, eritemë, pruritus dhe luspa pasi retinoidi tenton të shkaktojë irritim të lëkurës.

A është dermatiti retinoid i njëjtë me simptomat e pastrimit të retinolit? Si mund ta dalloni ndryshimin?

Dermatiti retinoid dhe pastrimi retinoid janë dy gjëra të ndryshme; Dermatiti retinoid është efektet negative të përdorimit të produkteve retinoid, ndërsa pastrimi retinoid përshkruan ndryshimet e lëkurës që ndodhin kur përdorni për herë të parë produktet. Pastrimi me retinol karakterizohet nga lëkura e lëkundur ose e krisur, ndërsa dermatiti e bën lëkurën me luspa, kruhet ose duket e djegur.

Si duhet ta trajtoni dermatitin retinoid?

Unë rekomandoj që të hiqni dorë nga përdorimi i produkteve të retinoideve përpara se të zgjidhni trajtimin nëse keni irritim të rëndë të lëkurës. Mund të filloni duke përdorur kompresorë të ftohtë ose akull në lëkurën e prekur për ta qetësuar atë. Pastroni lëkurën tuaj duke përdorur ujë të ftohtë dhe zgjidhni produkte të lehta gjatë trajtimit. Aplikoni medikamente OTC si kremi hidrokortizon për të lehtësuar disa simptoma. Hidratoni lëkurën me hidratues të butë, hipoallergjik dhe përdorni aloe vera për të shpejtuar shërimin.

Pasi lëkura të jetë shëruar, a jeni në gjendje të përdorni përsëri retinoidet?

Po, ju mund të përdorni produkte retinoid pas shërimit pasi lëkura zakonisht mësohet me përbërësit pas përdorimit të zgjatur. Sigurohuni që të rifilloni me përqendrime më të ulëta dhe të aplikoni krem ​​hidratues ose krem ​​kundër diellit.

Kur duhet të kërkoni ndihmë profesionale për dermatitin retinoid?

Unë ju këshilloj të kërkoni ndihmë mjekësore nëse keni dhimbje të forta, djegie ose acarim pas përdorimit të produkteve retinoid.

Më të rejat nga Shëndetësia

Mutizmi selektiv

Mutizmi selektiv (SM) është paaftësia për të folur në situata, vende ose disa njerëz të caktuar.