RRETHIM Plumbash-min

GAZETARI POBLE

Një ditar bullet është një lloj ditari ose fletoreje e avancuar me seksione të organizuara për të regjistruar detyrat ose aktivitetet e tyre të pritshme në mënyrë të gjallë dhe tërheqëse. Është një lloj fletoreje e organizuar që ju lejon të bëheni kreativ në ditar, pasi mund t'ju shkruani për të kryer detyra ose rikujtues të tjerë në formën e plumbave, vizatimeve të skicuara, tabelave me ngjyra, hartave të stuhisë së ideve ose ndonjë detyre.

Për çfarë mund të përdoret?

Ju mund të përdorni ditarin tuaj bullet ose BuJo për të regjistruar dhe monitoruar oraret, ngjarjet, detyrat tuaja të rëndësishme, mënyrën se si e menaxhoni kohën tuaj, gjurmoni zakonet tuaja të jetesës dhe qëllimet e tjera të jetës.

Përfitimet e mundshme të shëndetit mendor nga përdorimi i një ditari Bullet

Si përdorues i shpeshtë i një ditari me pika, ua bën të lehtë individëve që të mbajnë gjurmët e mendimeve, sfidave të jetës dhe emocioneve të tyre. Ju bën një person më të organizuar. Ai përmirëson qartësinë e mendimit ndërsa përpunoni më mirë emocionet tuaja kur shkruani. Mund të rrisë ndërgjegjësimin dhe të ndihmojë në menaxhimin e çrregullimeve mendore si ankthi ose depresioni.

Përfitimet shëndetësore të Bullet Journals

E bën të lehtë vendosjen e planeve të një stili jetese të shëndetshëm pasi mund të monitoroni gjumin, stërvitjen, dietën, punën dhe rutinën tuaj mjekësore.

Si të filloni dhe të mbani gjurmët e ditarit tuaj Bullet

Keni një stilolaps dhe fletore me cilësi të lartë; filloni duke shkruar qëllimet ose zakonet tuaja në të cilat dëshironi të përqendroheni në mënyrë të organizuar. Për shembull, keni një indeks, titull dhe listë të gjërave për të bërë në një javë, muaj ose vit. Bëhuni kreativ në rregullimin dhe renditjen e aktiviteteve tuaja për të bërë; ju mund të përdorni formularin, vizatimet, grafikët ose çdo formë tjetër që ju pëlqen.

Bëni një hobi ditarin dhe vendosni kohë për të shkruar gjëra të reja çdo ditë për të gjurmuar lehtësisht zakonet tuaja.

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të rejat nga Shëndetësia