A DO TË SHQYRTET CBD-ja e avullimit në një test të drogës?

A DO TË SHQYRTET CBD-ja e avullimit në një test të drogës?

A keni qenë duke avulluar dhe jeni shqetësuar për zbulimin e tij në një test droge? Mos bej panik. Ky artikull shpjegon më shumë rreth avullimit të CBD dhe shijeve të drogës dhe se si lidhen të dyja.

Testet e drogës zakonisht testojnë praninë e THC ose metabolitëve të lidhur. Kjo do të thotë se nëse e pini CBD me gjurmë të THC në të, ka të ngjarë të dështoni në testin e drogës. Prania e THC ose e metabolitëve të tij ju bën të dështoni në një test të drogës. Prandaj, nëse do ta kaloni apo jo testin e drogës varet nga lloji CBD që po përdorni. Të gjitha produktet CBD që rrjedhin nga kërpi industrial janë të ligjshëm dhe gjithmonë kanë përqindje të ulëta deri në të papërfillshme THC. Megjithëse disa produkte kanë më pak se 0.3 përqind ose aspak THC, aksidentet ndodhin gjatë përpunimit; prandaj mund të mos jetë kështu. Për më tepër, disa prodhues mund ta etiketojnë gabim produktin, duke ju mashtruar. Lexoni më tej për të përcaktuar nëse avullimi i CBD do të shfaqet ose jo në testin tuaj të drogës.

HYRJE NË CBD

CBD është një nga përbërësit kryesorë të korrur nga Cannabis Sativa. Kanabisi është një bimë e gjithanshme e kultivuar për qëllime të shumta, si fara e kërpit për ushqim, përdorime rekreative, përfitime terapeutike dhe materiale ndërtimi. Sipas hulumtim, kanabisi përmban më shumë se 400 përbërje kimike organike, nga të cilat 80 janë biologjikisht aktive. Komponimet kryesore bioaktive në kanabis janë kanabinoidet si CBD dhe THC. Këto kanabinoide janë unike për kanabisin dhe asnjë bimë tjetër nuk i përmban ato. Kanabinoidë të tjerë të bollshëm përveç THC dhe CBD janë kanabinoli (CBN), kanabigeroli (CBG) dhe kanabikromeni (CBC).

THC është përbërësi kryesor bioaktiv i kanabisit. Është psikoaktiv dhe dehës, duke sjellë respektivisht efekte euforike dhe varësie. Sidoqoftë, CBD nuk ka një efekt të tillë. Campos et al. (2012) tregoi përfitimet terapeutike të CBD në trajtimin e ankthit dhe depresionit. Sipas administrimit të ushqimit dhe ilaçeve, përbërësi CBD që përmban më shumë se 0.3 përqind THC është i paligjshëm. Është planifikuar si një medikament i Programit I nga Agjensia e Zbatimit të Drogës të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kur merrni THC, ajo ngjitet me receptorë të shumtë në tru, duke sjellë efekte të ndryshme. Zonat kryesore ku CBD lidhet në tru dhe efektet e mprehta.

Zona e truritEfektet
HippocampusDëmton aftësitë njohëse afatshkurtra si kujtesa
NeokorteksiDëmton gjykimin dhe ndjenjën e kënaqësisë së përdoruesit
Ganglia bazaleNdikon në kohën e reagimit dhe lëvizjen
hipotalamusiRrit oreksin e përgjithshëm
Akumbent bërthamorShkakton efekte euforike
amygdalaKjo çon në panik dhe paranojë
tru i vogëlPërdoruesi ndihet i dehur
Truri i truritZbut të përzierat dhe të vjellat
Palca kurrizoreRedukton dhimbjen

Kur merrni CBD, ajo nuk lidh të njëjtët receptorë në tru si THC. Prandaj, shkencëtarët nuk janë ende të sigurt se si ky përbërës ndërvepron me trupin për ta ushtruar atë EfektetYarar (2021) deklaroi se CBD lidhet me receptorët endokannabinoid, duke e sjellë atë në ekuilibër. Devinsky et al. (2014) zbuloi përfitimet e mëposhtme të mundshme të CBD:

 • Zvogëlon inflamacionin
 • Ai kontrollon çrregullimet e gjendjes mendore si ankthi
 • Është një qetësues kronik i dhimbjeve
 • Parandalon të vjellat dhe efektet e ngjashme
 • Ajo kontrollon psikozën
 • Promovon neurombrojtjen

SI FUNKSIONON TESTI I DROGËS NË KANABIS?

Kur një person është nën testin e urinës, substancat e mëposhtme janë në shënjestër:

 • Alkool
 • amfetaminat
 • Benzodiazepine
 • opiates
 • kokainë
 • Kanp

Prandaj, testi i urinës është një nga testet kryesore për kanabisin. Ekzaminimi i urinës vepron si një test imunologjik duke përdorur antitrupat për t'u bashkuar me ilaçe dhe metabolitë të veçantë. Këto antitrupa synojnë THC dhe metabolitët e tij në një test të drogës me kanabis. Një sinjal pozitiv do të portretizohet kur antitrupat lidhen me substancën e synuar, që do të thotë se nuk e keni kaluar testin e drogës.

Sipas Kulak & Griswold (2019), Qeveria e Shteteve të Bashkuara vendos disa vlera të përqendrimit gjatë testit të drogës. Megjithatë, nëse testi kthen një vlerë përqendrimi nën atë të kërkuar nga qeveria federale, testi i drogës rezulton negativ dhe ju do ta keni kaluar atë. Ndërsa përqendrimi i substancës së padëshiruar në trupin tuaj është më shumë se përqendrimi i kërkuar, pajisjet japin rezultate pozitive; prandaj do të keni dështuar në testin e drogës. Një rezultat pozitiv nuk do të thotë që ju keni dështuar në testin e drogës, pasi mund t'i nënshtroheni testeve të tjera përcjellëse për konfirmim.

Ju do t'i nënshtroheni testeve konfirmuese si spektroskopia e masës, kromatografia me gaz dhe kromatografia e lëngshme me performancë të lartë. Ekzistojnë metoda të sakta për zbulimin e barnave dhe metabolitëve të padëshiruar në trup. Gjatë ekzaminimit të rezultateve pozitive, ofruesi i kujdesit shëndetësor duhet të jetë i kujdesshëm pasi është e mundur të merren rezultate false-negative ose false-pozitive. Njerëzit që rezultojnë pozitivë gjatë një testi të urinës inkurajohen të flasin me mjekët e tyre dhe të shohin rrugën përpara.

Një test i drogës për kanabis mund të jetë pozitiv nëse keni përdorur CBD me spektër të plotë pas tre ditësh. Mund të zbulohet gjithashtu nëse jeni në përdorim të rëndë të kanabisit për tridhjetë ditë. Një test pozitiv i drogës ndodh për shkak të pranisë së THC. Është një përbërës i tretshëm në yndyrë dhe trupi e ruan atë në ndarjet e tij të yndyrës. Kur një person i nënshtrohet metabolizmit për të djegur këto yndyrna, THC lëshohet ngadalë dhe eliminohet nga veshkat si metabolitë. Studiuesit kryejnë teste të frymëmarrjes ose të pështymës kur është e papërshtatshme të jesh në laborator. Megjithatë, metoda është ende e re, e pazhvilluar dhe nuk aplikohet shpesh.

A MUND TË DËSHTOHNI TESTIN E DROGËS NGA AVAPIMI I CBD?

Është e pamundur të dështosh në një test të drogës nga avullimi i CBD që përmban më pak se 0.3 për qind THC. Produktet CBD si CBD me spektër të plotë kanë një nivel të caktuar THC. Kur sasia e THC në një produkt CBD tejkalon 0.3 për qind, ju mund të dështoni në një test të drogës.

Meqenëse CBD është një produkt i pakufizuar, disa prodhues nuk kanë reputacion. Produktet e tyre mund të përmbajnë THC, por ata thonë ndryshe në etiketën e tyre, duke ju mashtruar. Sigurohuni që të blini të gjithë produktin tuaj CBD nga markat me reputacion dhe të jeni nën laboratorë të palëve të treta për testim.

NË FUND TË FUNDIT

Testet e drogës zakonisht testojnë praninë e THC ose metabolitëve të lidhur. Kjo do të thotë se nëse e pini CBD me gjurmë të THC në të, ka të ngjarë të dështoni në testin e drogës. THC është përbërësi kryesor bioaktiv që gjendet në kanabis. Është psikoaktiv dhe dehës, duke sjellë respektivisht efekte euforike dhe varësie. Sidoqoftë, CBD nuk ka një efekt të tillë që i ka tërhequr shkencëtarët të studiojnë përfitimet e saj terapeutike në trajtimin e ankthit dhe depresionit. Sipas administrimit të ushqimit dhe ilaçeve, përbërësi CBD që përmban më shumë se 0.3 përqind THC është i paligjshëm. Është planifikuar si një ilaç i Programit I nga Agjencia e Zbatimit të Drogës të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kur merrni THC, ajo ngjitet me receptorë të shumtë në tru, duke sjellë kështu efekte të ndryshme.

REFERENCAT

Campos, AC, Moreira, FA, Gomes, FV, Del Bel, EA dhe Guimaraes, FS (2012). Mekanizma të shumëfishtë të përfshirë në potencialin terapeutik me spektër të madh të kanabidiolit në çrregullimet psikiatrike. Transaksionet Filozofike të Shoqërisë Mbretërore B: Shkenca Biologjike, 367 (1607), 3364-3378.

Devinsky, O., Cilio, MR, Cross, H., Fernandez‐Ruiz, J., French, J., Hill, C., … & Friedman, D. (2014). Kanabidioli: Farmakologjia dhe Roli i mundshëm terapeutik në epilepsi dhe çrregullime të tjera neuropsikiatrike. Epilepsia, 55 (6), 791-802.

Kulak, JA, & Griswold, KS (2019). Përdorimi dhe Keqpërdorimi i Substancave Adoleshente: Njohja dhe Menaxhimi. Mjeku i Familjes Amerikane, 99 (11), 689-696.

Yarar, E. (2021). Roli dhe funksioni i sistemit endokannabinoid në sëmundjen e madhe depresive. Kanabisi mjekësor dhe kanabinoidet, 4 (1), 1-12.

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të fundit nga CBD