A DO TË SHQYRTET CBD-ja e avullimit në një test të drogës?

A DO TË SHQYRTET CBD-ja e avullimit në një test të drogës?

A e dini se mund të rezultoni pozitiv në një test droge nëse përdorni CBD? Ky artikull shpjegon përbërjen e produkteve të injektuara me CBD, llojin e CBD dhe CBD mund të shfaqen në testin e drogës.

Përdorimi i vajit të avullit CBD është bërë mjaft i përhapur vitet e fundit pasi është krejtësisht i sigurt për t'u konsumuar dhe se është i ligjshëm në çdo shtet. Ka pasur një rritje të përdoruesve të rastësishëm për shkak të zhvendosjes së avulluesve drejt përdorimit të më shumë përbërësve natyralë, si CBD, në vajin e tyre të avullit dhe lëngjet e avullit. Megjithatë, është ngritur pyetja nëse është apo jo përdorimi i rregullt dhe i rrallë i CBD Vape vaji do të rezultojë në një test pozitiv të drogës. Më poshtë keni më shumë që duhet të dini:

PËRBËRJA E PRODUKTEVE TË INFUSUARA ME CBD

CBD nuk përmban asnjë nivel të zbulueshëm të tetrahidrokanabinolit (THC), përbërësi kryesor psikoaktiv i kanabisit. Jo vetëm që CBD është e ligjshme në çdo shtet, por gjithashtu përmban shumë pak ose aspak THC.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk rregullon të gjitha produktet e disponueshme CBD. Prandaj, mund të jetë sfiduese të përcaktohet se çfarë saktësisht përmban këto produkte. Edhe nëse prodhuesit nuk synonin që produktet e tyre të përmbajnë THC, prania e THC në produktet e tyre mund të rezultojë sërish nga gabimet që kanë ndodhur gjatë proceseve të vjeljes dhe përpunimit. Vendndodhja në të cilën nxirret CBD dhe lloji nga i cili rrjedh janë faktorë shtesë që mund të ndikojnë në sasinë e pranishme të THC. Kjo është për shkak se disa shtame CBD përmbajnë dukshëm më shumë THC se të tjerët.

LLOJET E CBD

SPEKTRIM I PLOTË

Ekstraktet CBD me spektër të plotë përfshijnë të gjitha komponimet që gjenden natyrshëm në formën me prejardhje bimore dhe për këtë arsye quhen "me spektër të plotë". Për më tepër, produktet me spektër të plotë përmbajnë CBD përveç terpeneve, flavonoideve dhe kanabinoidëve të tjerë si THC. Në shumicën e rasteve, nëngrupi i marihuanës përdoret në procesin e nxjerrjes për produktet CBD me spektër të plotë. vaj CBD që rrjedh nga marihuana me spektër të plotë mund të përmbajë nivele të ndryshme të përbërjes psikoaktive THC. Nga ana tjetër, kufiri ligjor për sasinë e THC që mund të jetë i pranishëm në vajin CBD me spektër të plotë të përftuar nga kërpi është 0.3 për qind ose më pak. Jo të gjithë prodhuesit zbulojnë burimin e ekstrakteve të tyre të spektrit të plotë. Prandaj, vlerësimi i sasisë së THC të pranishme në një produkt të caktuar mund të jetë sfidues. Ekziston një furnizim i bollshëm i CBD me spektër të plotë. Produktet përfshijnë kremra, serume, ushqime, tinktura dhe vajra në përqendrime të ndryshme.

IZOLON

Sipas Punon (2022), mund të gjeni CBD të pastër në izolimin CBD. Nuk përmban asnjë përbërje shtesë të pranishme fillimisht në bimën nga e cila është nxjerrë. Bimët e kërpit janë zakonisht aty ku rrjedh izolimi CBD. Izolimet CBD që rrjedhin nga kërpi nuk duhet të kenë asnjë sasi gjurmë të THC. Kjo formë e veçantë e CBD është e disponueshme për t'u blerë në formën e një pluhuri kristalor ose një "pllake" të vogël, të fortë që mund ta përtypni në copa më të vogla. Për më tepër, mund ta merrni si vaj ose tretësirë.

SPEKTËR I GJERË

Ashtu si produktet CBD me spektër të plotë, produktet CBD me spektër të gjerë përmbajnë komponime bimore shtesë si terpenet dhe kanabinoidet e tjerë përveç CBD-së të nxjerrë nga bima. Megjithatë, ai është i pavlefshëm për THC. Gjasat që produktet CBD me spektër të gjerë të përmbajnë THC janë më të ulëta sesa që produktet CBD me spektër të plotë të përmbajnë THC. Forma e saj e veçantë e CBD nuk është e disponueshme. Zakonisht tregtohet në formën e naftës.

A MUND TË SHFAQET NË NJË TEST TË DROGËS?

Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni me saktësi të arsyeshme se cili produkt i injektuar me CBD përmban sasi të zbulueshme të THC bazuar në informacionin tuaj rreth ekstrakteve të ndryshme CBD. CBD, në vetvete, nuk duhet të shfaqet në testin tuaj të drogës. Nga ana tjetër, nëse produkti CBD me THC që po përdorni ka një sasi të konsiderueshme të THC, rezultatet e testit tuaj të drogës mund të kthehen pozitive. Nivelet e THC përcaktohen nga testet e drogës duke përdorur një nga metabolitët kryesorë të THC, i cili quhet THC-COOH. Sipas Moosmann, Roth & Auwärter (2015), një rezultat pozitiv për një test droge tregon se sasia e THC-COOH e gjetur në trupin tuaj është më e madhe se vlera e pragut të vendosur nga programi federal i testimit të drogës në vendin e punës.

Nëse blini vaj vape CBD me ekstrakt të plotë, duhet të jeni të vetëdijshëm se ai mund të ketë disa gjurmë të THC në të. Nga ana tjetër, nëse prodhuesit deklarojnë se ka një përmbajtje të ulët THC, ndoshta nuk do të duhet të shqetësoheni për një rezultat pozitiv në një test të drogës. Pavarësisht kësaj, është thelbësore të mbahen vlerat e ndërprerjes së THC për të mbajtur një nivel dukshëm më të ulët se maksimumi i lejuar. Është e mundur që marrja ose përdorimi i produkteve të caktuara të injektuara me CBD është më i sigurt sesa ta bësh këtë me të tjerët. Kujdesuni për produktet CBD që blini dhe kontrolloni që ato të mos përmbajnë një sasi të THC më të madhe se kufiri 0.3 për qind që lejon ligji. Është strategjia më efektive për të ulur gjasat e një rezultati pozitiv në një test të drogës.

MËNYRA E PËRDORIMIT PA RREZIK TË VAPURIMIT CBD

Supozoni se jeni të shqetësuar se mund të dështoni një test të papritur të drogës, por ende dëshironi të vazhdoni të korrni përfitimet e përdorimit të CBD. Në atë rast, mund të konsideroni blerjen e një produkti të përbërë nga izolimi CBD i dimëruar.

Mos harroni të bëni blerjen tuaj nga një shitës me pakicë me reputacion nëse dëshironi të jeni 100 për qind i sigurt se produkti i izoluar CBD që po merrni është marrëveshja e vërtetë. Sipas Hazekamp (2018)CBD izolohet nga të gjithë kanabinoidët e tjerë, përfshirë THC, përmes një procesi të quajtur dimërim, një metodë e pastrimit të CBD. Metodat e nxjerrjes kanë rezultuar në zhvillimin e një spektri të gjerë, i cili është pritur me padurim. Hyson (2022) deklaroi se spektri i gjerë konsiderohet kombinimi ideal i izoluarit CBD dhe CBD me spektër të plotë, sepse ai përmban të gjithë kanabinoidet shtesë që gjenden në bimë nga familja e kanabisit, por nuk përmban asnjë THC.

PËRFUNDIM

Kur u thonë klientëve të tyre se do të kalojnë pa dyshim një test droge, shumë shitës të produkteve CBD angazhohen në mashtrime ndaj atyre klientëve. Vaji CBD me spektër të plotë ka sasi të vogla të THC. Është gjithmonë e mundur të rezultojë në një test fals-pozitiv. Jini të informuar për atë që po thithni dhe blini furnizimet tuaja nga shitës me reputacion. Zgjidhni një produkt që përmban izolim CBD ose një produkt CBD me spektër të gjerë nëse doni të siguroheni që urina juaj të mos ketë gjurmë THC.

REFERENCAT

Hazekamp, ​​A. (2018). Problemi me vajin CBD. Kanabisi mjekësor dhe kanabinoidet, 1 (1), 65-72.

Hyson, P. (2022). Më e mira Vaj CBD për macet: 7 markat kryesore të rishikuara. POROSI, 1, 00.

Moosmann, B., Roth, N., & Auwärter, V. (2015). Gjetja e kanabinoideve në flokë nuk vërteton konsumimin e kanabisit. Raporte Shkencore, 5(1), 1-6.

Punon, WSCS (2022). Sa CBD duhet të marr herën e parë?. Shenja, 62.

Ieva Kubiliute është psikologe dhe këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet dhe shkrimtare e pavarur. Ajo është gjithashtu një konsulente e disa markave të shëndetit dhe mirëqenies. Ndërsa Ieva është e specializuar në mbulimin e temave të mirëqenies, duke filluar nga fitnesi dhe ushqimi, te mirëqenia mendore, seksi dhe marrëdhëniet dhe kushtet shëndetësore, ajo ka shkruar për një sërë temash të stilit të jetesës, duke përfshirë bukurinë dhe udhëtimin. Pikat kryesore të karrierës deri më tani përfshijnë: shëtitje luksoze në Spa në Spanjë dhe bashkim me një palestër në Londër me 18 mijë funte në vit. Dikush duhet ta bëjë! Kur ajo nuk është duke shkruar në tavolinën e saj - ose duke intervistuar ekspertë dhe studime të rasteve, Ieva mbaron me joga, një film të mirë dhe kujdes të shkëlqyeshëm për lëkurën (sigurisht të përballueshme, ka pak gjëra që ajo nuk di për bukurinë buxhetore). Gjërat që i sjellin asaj gëzim të pafund: detoksifikimi dixhital, latte me qumësht tërshërë dhe shëtitje të gjata në fshat (dhe ndonjëherë vrapime).

Më të fundit nga CBD