Puna me emocione të vështira Meditim i drejtuar

Meditime të drejtuara nga StarLight Breeze

Rreth Meditimit

Relaksoni trupin tuaj, qetësoni mendjen tuaj dhe qetësoni shpirtin tuaj me këtë leksion meditimi të udhëhequr. Praktikimi i meditimit mund të ndihmojë me qartësi më të madhe mendore, rivendosje dhe ribalancim të çdo sistemi në trupin tuaj. Ka një efekt të thellë, të pasur dhe qetësues, duke nxitur ndjenjat e paqes dhe ndjenjën e vetëdijes.

Ky leksion meditimi i udhëhequr për "Puna me emocione të vështira" do t'ju ndihmojë të kuptoni dhe të përballeni me ndjenjat e rritura në një mënyrë të ndërgjegjshme. Për shumicën prej nesh, jeta është jashtëzakonisht e shpejtë, plot stresorë personalë dhe profesionalë. Si rezultat, emocionet dërrmuese si zhgënjimi, konfuzioni, frika dhe pikëllimi mund të lindin lehtësisht dhe të shkatërrojnë cilësinë e shëndetit tuaj dhe mirëqenien e përgjithshme.

Kjo praktikë ju jep lirinë për të kthyer vëmendjen tuaj nga brenda dhe t'i përballoni këto emocione të vështira me pranim dhe dhembshuri. Duke ju drejtuar në një qëndrim të ulur drejt, do të inkurajoheni të përqendroheni në ndjesitë e frymëmarrjes, duke sjellë vetëdijen tuaj në momentin aktual. Kjo do t'ju relaksojë trupin tuaj dhe do t'ju mirëpresë të përdorni qetësinë e brendshme që do t'ju paraqesë një hapësirë ​​mendore miqësore për eksplorim të mëtejshëm emocional.

Frymëmarrja e ndërgjegjshme përmban gjithashtu përfitime të rritjes së energjisë, uljes së presionit të gjakut, përmirësimit të tretjes dhe stimulimit të sistemit limfatik që detoksifikonte trupin. Çelësi i kësaj praktike është të mos i largoni emocionet. Braktisja e emocioneve tuaja dhe mbajtja e tyre në shishe do të krijojë vetëm një mbyllje totale emocionale në të ardhmen, e cila nga ana tjetër do të shkatërrojë stabilitetin tuaj psikologjik.

Duke dëgjuar me të vërtetë emocionet tuaja, ju po i lejoni ato të shprehen në një mjedis të sigurt. Duke pranuar dhe pranuar praninë e çdo emocioni, pavarësisht nëse është ankthi, shqetësimi apo zemërimi, ju jeni në gjendje t'i përqafoni këto ndjenja të vështira me dhembshuri, vetëdije dhe mirëkuptim.

Hapja e vetes ndaj njohjes së këtyre emocioneve do t'ju lejojë t'i përjetoni ato në një sjellje më të qetë dhe të shpejtë, duke krijuar një mundësi për ju që të hetoni rrënjën e problemit me ndjeshmëri dhe vetëdije. Gjëja më e rëndësishme që duhet të mbani mend kur përballeni me emocione të vështira është të hiqni dorë nga nevoja për t'i kontrolluar ato. Kjo praktikë ju lejon të gërmoni në këtë gjendje të veçantë mendore duke kultivuar thjesht ndjenjat e pranimit, edhe kur ne përjetojmë ndjenja të pakëndshme.

Lidhja me inteligjencën tonë emocionale na jep fuqinë për të identifikuar, kuptuar dhe përdorur emocionet tona në mënyra pozitive për të reduktuar stresin dhe ankthin, për të zhvilluar marrëdhënie më kuptimplote, për të kapërcyer sfidat dhe për të lehtësuar konfliktin. Praktika e rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e ankthit dhe stresit të përditshëm, të përmirësojë gjumin tuaj, të aktivizojë trupin dhe disponimin tuaj dhe në fund të përmirësojë shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pra, merrni frymë dhe mund të gjeni qetësi brenda.

Meditimi i udhëhequr

Mirë se vini në meditimet e StarLight Breeze… Sot, ne do të fokusohemi në punën me emocione të vështira… Dhe kur të jeni gati, mbyllni sytë… Merrni pak kohë për t'u vendosur në një pozicion të rehatshëm, ulur… Mbani drejt kokën, qafën dhe shtyllën kurrizore… Në një shtrirje të butë … Duart të vendosura në gjunjë, ose në prehër… Në cilëndo mënyrë ndihet më rehat për ju… Duke e lehtësuar veten në një hapësirë ​​rehati… E qetësisë … Duke e zhvendosur butësisht vëmendjen tuaj te fryma… Mënyra se si ajo derdhet përmes hunda… Dhe del nga goja…

Duke vërejtur temperaturën e ajrit … Ndoshta është e ngrohtë … Ose e ftohtë … E rëndë … Ose e lehtë … Vetëm duke vëzhguar gjendjen e frymëmarrjes … Pa asnjë gjykim … Dhe tani … Shihni nëse mund ta thelloni frymën tuaj … Zgjatni kohëzgjatjen e çdo thithjeje dhe nxirrni ... Trupi juaj ngadalë zgjerohet ... Krijoni vend për një relaksim më të thellë ... Dhe ndërsa mbani fokusin tuaj në frymën tuaj të butë, duke thithur përmes hundës ... Dhe jashtë përmes gojës ... Relaksoni shpatullat tuaja ... nofullën tuaj ... Hapësirën midis vetullave tuaja ... Lejoni të gjitha pjesët e trupit tuaj të bëhen të buta ... Ashtu si fryma ... Duke hequr çdo tendosje ... Lejoni të shkrihet çdo tension ... Çdo shtrëngim ... Çdo mbajtje ... Lëreni ... Ju e meritoni këtë herë ... Kjo kohë e merituar për veten tuaj ... Vëzhgimi i lëvizjes dhe ndjesitë e frymëmarrjes … Thjesht duke vënë re se ku ju drejton … Duke ju relaksuar gjithnjë e më shumë … Me çdo frymëmarrje … Dhe frymë … Duke marrë frymë … Dhe duke marrë frymë…

Dhe tani duke vënë re se si ndiheni sot ... Duke marrë pak kohë për të vëzhguar gjendjen tuaj emocionale të qenies ... Duke ftuar një energji të butë të ndërgjegjes për secilën ndjenjë ... Ne të gjithë përjetojmë shumë emocione çdo ditë ... Me emocione ose ndjesi të vështira, është normale të dëshirojmë për t'u larguar prej tyre ... Për t'i larguar ata ... Pa u përpjekur t'i zbusni drejtpërdrejt këto emocione, shikoni nëse mund ta zbusni reagimin tuaj ndaj tyre ...

Duke i dhënë vetes lejen për të ndier çdo emocion … Duke e lejuar atë të jetë aty me dashuri dhe dhembshuri … Kur je i hapur për të mirëpritur dhe përjetuar çdo emocion, frika … Ankthi … Dhe vetëgjyqësia e liron kontrollin e tyre … Dhe tani, uluni në një vend. vëzhgues … Imagjinoni pellgun tuaj të emocioneve si një lumë … Dhe se çdo emocion si lumturia, trishtimi, zhgënjimi, inati, zemërimi, gëzimi është një pikë uji… Kur një emocion është jashtëzakonisht i madh, ai mund të formojë një valë… Mund të përjetoni emocione të shumta në të njëjtën kohë, si trishtim dhe zemërim në të njëjtën kohë ... Lumturia dhe ankthi ...

Sido që të jetë … Emocionet mund të bashkohen me njëra-tjetrën… Dhe këto emocione shkaktojnë një valë edhe më të madhe… Ashtu si valët, emocionet janë të afta të jenë të mëdha ose të vogla … Të larta ose të ulëta… Të ashpra ose të buta… Ata vijnë dhe shkojnë si një Emocioni zëvendësohet nga një tjetër… Valët janë në lëvizje të vazhdueshme duke përshëndetur bregun dhe duke u larguar… Emocionet, ashtu si dallgët, do të zgjasin vetëm pak dhe do të qetësohen në mënyrë delikate… Dhe kur kjo të ndodhë, në një mënyrë jo-gjykuese dhe të ndërgjegjshme , njihni ndjenjën që po përjetoni…

Emërtoni ndjenjën dhe mendoni për të si një pjesë e juaja, por jo të gjithë ju…Vetëm duke njohur rrjedhën e kësaj përvoje moment-në-moment… Do të shihni se valët janë thjesht një formë e lëvizjes së ujit… Ashtu si emocionet janë një formë lëvizjeje e mendjes suaj… Sa më shumë të jemi në gjendje t'i njohim emocionet tona ashtu siç janë, pavarësisht sa të forta ose dërrmuese mund të jenë, aq më pak ka gjasa që të përfshihemi nga rryma e tyre…

Ne mund të notojmë përgjatë emocioneve të lumtura, ose të përfshihemi nga ato të zemëruara… Mund të përjetojmë ulje-ngritje të vogla emocionale, ose një valë të madhe trishtimi dhe dëshpërimi… Ashtu si oqeani mund të ndryshojë, ashtu mund të ndryshojnë edhe emocionet tona… Dhe kur ju ndjeni sikur po përjetoni një emocion të jashtëzakonshëm, thjesht përshëndeteni atë në një mënyrë miqësore… Ftojini… Mirëpritini ngrohtësisht… Më pas dëgjoni atë që ka për të thënë… Vetëm nëpërmjet këtij dëgjimi ne kemi mundësinë të zbulojmë qëllimin e tyre për paraqitje dhe bëni një zgjedhje se si t'i ndihmoni më së miri të ecin përpara…

Pasi të keni dëgjuar se çfarë kanë për të thënë emocionet tuaja, falënderojini për mesazhin e tyre… Nuk ka nevojë t'i ndiqni, t'i ndiqni, t'i kapni ose t'i rezistoni… Ne notojmë me emocione më pak intensive dhe kalërojmë valët e atyre më të forta… Dije se ju keni fuqinë për të kapërcyer çdo emocion të vështirë që mund të lindë ... Në çdo moment ... Ju jeni në kontroll ... Jeni të ndërgjegjshëm ... Duke kaluar momentet e ardhshme, duke pushuar në këtë gjendje të thellë relaksi ... Thjesht duke lejuar gjithçka që mund të vini re të jini atje… Thjesht duke e pranuar… Lëreni vetëdijen tuaj të pushojë butësisht këtu… Të jetë ashtu siç është, pa kërkuar që të jetë ndryshe…

Dhe kur të jeni gati, duke e lejuar vetëdijen tuaj që gradualisht të kthehet në botën e jashtme ... Si jeni tani, duke ndjerë dhe ndjerë se si është të jeni në trupin tuaj, pikërisht këtu ... Tani për tani ... Duke parë nëse mund të sillni butësi dhe mirësi për çfarëdo emocioni që po përjetoni tani, duke e mbajtur veten me dhembshuri dhe mirëkuptim … Duke pushuar në frymën e zgjimit … Hapni butësisht sytë … Ndjeheni të qetë dhe të lehtë … Shpresojmë që të keni shijuar këtë praktikë meditimi nga Starlight Breeze, dhe ju urojmë të keni një ditë të mrekullueshme.

Më të rejat nga Leksionet e Meditimit të Drejtuar Falas