Duke u kthyer në rrënjë

Duke u kthyer në rrënjë

Çdo ditë që kalon, ne largohemi më tej nga koncepti i ruajtjes së një ekosistemi që është miqësor për të gjithë organizmat që tani pushtojnë globin. Vetëm një numër i vogël njerëzish e kanë bërë misionin e tyre personal që të shërbejnë si model për pjesën tjetër të njerëzimit që ta ndjekë, edhe pse shumica dërrmuese prej nesh janë ose injorantë ose me dashje indiferentë ndaj ndryshimeve negative dhe gati të pakthyeshme që ndodhin në jetën tonë të menjëhershme. mjedisi.

Një burrë që plotëson këtë përshkrim është Krishna, i cili themeloi Bosnal.

Pyetja u ngrit nga djali i madh i Krishna-s ndërsa ai po ndihmonte të atin në pastrimin e të gjitha enëve të disponueshme pas një feste. "Ku po shkon e gjithë kjo?" Krishna shtjelloi se fillimisht ata do të shkonin në një kosh plehrash, por së shpejti ata do të shkonin në një kosh dhe më pas në një deponi. “Pasi është hedhur në landfill, çfarë ndodh me të?” Pyetja pasuese nga djali i tij ngjalli një proces të detajuar të të menduarit rreth pamjes më të gjerë dhe ndezi mendimin e një metamorfoze të mundshme brenda tij.

Bosnal lind, një vështrim retrospektiv i ngjarjes.

Pas bisedës që Krishna pati me djalin e tij, dikur kishte ikur, dhe deri në atë pikë, ai nuk ishte mjaft serioz për të eksploruar çështjen. Më pas, gjatë një darke tjetër në shtëpinë e mikut të tij, përsëritja e pyetjeve të ngjashme nga fëmijët e tij që i dhanë motivimin për të bërë një zgjedhje vendimtare për zbatimin e planit.

Evolucioni i Bosnal

 "Pse të mos përdorni vetë një pjatë të re të disponueshme?" Pyeti Krishna, me një gjurmë konfuzioni në zërin e tij. Shoku i tij reagoi me shqetësimin e tij, duke thënë: "A e dini se çfarë ndodh me të gjitha këto pjata të disponueshme?" Sa kohë u duhet atyre për t'u degraduar vetë në mjedis?

Kjo ishte e mjaftueshme për të bindur Krishna se këto janë jashtëzakonisht të dëmshme, jo vetëm për tokën, por edhe për ujin, në varësi të vendit ku vendosen përfundimisht. Meqenëse e konsideronte Tokën si shtëpinë e tij, ai filloi të ndjente një ndjenjë në rritje të përgjegjësisë ndaj saj dhe si rezultat, ai themeloi Bosnal, një kompani miqësore me mjedisin.

Bosnal është shumë më tepër sesa thjesht një qendër tregtare. Gjethja e rënë e palmës përdoret në prodhimin e enëve të darkës nga Bosnal. Përpara se të zgjidhte këtë, themeluesi i kompanisë, diskutoi për disa zgjedhje të tjera. Ai dëshironte një ide që ishte më e lartë se përdorimi i pllakave të letrës, sepse, nga vetë natyra e saj, përdorimi i pllakave prej letre kontribuoi në humbjen e pemëve. Duke u mbështetur në kujtimet nga rinia e tij, kur ata bënin pjata nga gjethet e rrafshët, ai arsyetoi se gjethet e rëna të palmës në natyrë do të përbënin një alternativë të përshtatshme dhe do ta lejonin të përmbushte detyrën. Kjo teknikë është përdorur për shekuj në zonat rurale të shumë vendeve të ndryshme në të gjithë botën dhe është dëshmuar të jetë e qëndrueshme dhe miqësore me mjedisin.

Ky model biznesi është i ndryshëm nga norma, pasi fitimi nuk është motivimi kryesor. Qëllimi kryesor i këtij grupi është të promovojë vlerën e ruajtjes së mjedisit natyror. Mbiemri i themeluesit dhe emrat e fëmijëve të tyre u kombinuan për të formuar emrin e biznesit. Kjo më tej ilustron botëkuptimin e themeluesit, në të cilin ai i konsideronte të gjithë në Tokë si pjesë të familjes së tij dhe vetë planetin si shtëpinë e tij. Krishna parashikon që në vitet në vijim, të rinjtë dhe njerëzit e grupmoshave të ndryshme do të njiheshin dhe do të adoptonin dhe do të punonin për të shpëtuar tokën, për të shpëtuar ujin, për të shpëtuar planetin për një të ardhme të përmirësuar për brezat e ardhshëm.

Disektimi i funksioneve të brendshme të Bosnal

Operacioni nis në rajone më të largëta, kur banorët mbledhin gjethet e palmës që kanë rënë në tokë. Pas dorëzimit, këto kalojnë një proces pastrimi me presion të lartë me ujë të pastër përpara se të vendosen për t'u tharë në objektet e prodhimit. Presionet e nxehtësisë përdoren për të përkulur gjethet në madhësinë dhe formën e dëshiruar të pllakës. Që nga kjo pikë përpara, pjatat, tasat e gjetheve të palmës dërgohen për t'u prerë pjesët e tepërta për t'i bërë ato të duken më tërheqëse dhe të paraqitshme. Hapi i fundit në procesin e prodhimit përfshin kalimin e të gjitha enëve të tryezës përmes një procesi me dritë UV, i cili e sterilizon atë. Kjo pasohet nga paketimi në grup sipas specifikimeve të blerësit dhe dërgesa pasuese në Bosnal. Kimikatet nuk përdoren në asnjë moment në prodhimin e këtyre kompleteve të enëve të darkës.

Rezultuar nga ndikimi i Bosnal

Numri i letrave dhe pllakave të shkumëzuara të hedhura në Bosnal është ulur me 1.2 deri në 1.5 milion ton në tre muaj brenda dy viteve të para të ekzistencës së kompanisë. Pa asnjë dyshim, kjo po ndihmon në kthimin e disa prej dëmeve afatgjata që u bëhen ekosistemeve detare.

Kur pllakat varrosen në tokë, ato kompostohen plotësisht brenda 45-60 ditësh. Për shkak të kësaj, bimët marrin ushqim shtesë. Bosnal prezantoi një fazë për përdorim njerëzor në ciklin jetësor të këtyre gjetheve të palmës, pa asnjë lloj falsifikimi, pasi zakonisht edhe gjethet e rënë do të ishin shpërbërë dhe do të ishin bërë pjesë e tokës rreth tyre. Bosnal ishte në gjendje ta arrinte këtë duke krijuar një fazë në ciklin jetësor të këtyre gjetheve të palmës që paraqiste një fazë për përdorim njerëzor.

Për më tepër, Bosnal ishte i dobishëm në formimin e mjeteve të qëndrueshme të jetesës për shumë banorë ruralë, duke u ofruar atyre mundësinë për të siguruar jetesën, duke dhënë njëkohësisht një kontribut për një sipërmarrje kuptimplote. Kjo ndihmon në minimizimin e migrimit nga zonat rurale në zonat urbane, arsyeja kryesore për të cilën është zbulimi i shanset më të mira për të krijuar më shumë vende pune në qytet.

Varet nga ju që ta bëni botën një vend më të mirë duke qenë ndryshimi që dëshironi të shihni.

Krishna inkurajon të tjerët të adoptojnë përdorimin e enëve të tavolinës Bosnal në vend të ekuivalentit të disponueshëm. Familja e tij e madhe mblidhet rreth tij dhe aktivizmit të tij mjedisor, dhe ata përdorin ekskluzivisht produkte eko-miqësore gjatë mbledhjeve familjare.

Në shtëpinë e tij, pjatat e gjetheve të palmës janë një temë e njohur bisedash gjatë tubimeve shoqërore, me të rriturit që debatojnë për rëndësinë e ndërgjegjes mjedisore dhe fëmijët që debatojnë se fletët e kujt janë më tërheqëse. Për t'u treguar të gjithëve rreth tij se sa e lehtë është të kujdesemi për mjedisin tonë, Krishna i ka dhënë vetes këtë qëllim të thjeshtë. Krishna është mjaft mirënjohës për entuziazmin me të cilin rinia e sotme ka përqafuar kauzën e tij.

Mendjet e fëmijëve janë më mbresëlënëse dhe më pritshme. Që herët, prindërit mund t'i ndihmojnë fëmijët e tyre të rriten në të rritur të plotë dhe të përgjegjshëm duke u dhënë atyre një shembull të mirë. Për më tepër, kjo do të ndihmojë fëmijët e atyre njerëzve. Meqenëse patëm fatin të rriteshim në një komunitet të sigurt dhe të sigurt, është detyrimi ynë moral të sigurojmë që brezat e ardhshëm të gëzojnë të njëjtat avantazhe. Themeluesi ka theksuar vazhdimisht rëndësinë e kujdesit për gjendjen e Tokës, sepse ne marrim vetëm një. Ne duhet të kujdesemi për të dhe të mendojmë se si do të zhvillohen veprimet tona në një afat të gjatë.

Zëvendësoni enët tuaja aktuale të enëve me disa pjata me gjethe palme Bosnal për një hap të parë të thjeshtë në drejtimin e duhur. Ju dhe planeti do të korrni shpërblimet.

Përfitimet e përdorimit të pllakave të disponueshme të biodegradueshme

Ju mund të pyesni se cilat janë përfitimet e përdorimit të takëmeve dhe pjatave të disponueshme të bëra nga materiale të biodegradueshme. Sa ndikim do të keni në planet kur përdorni pajisje të sheshta miqësore me mjedisin në vend të plastikës ose letrës së disponueshme?

Dhe e dini çfarë, nëse ka ndonjë gjë?

Meqenëse produktet e qëndrueshme janë të biodegradueshme dhe nuk lëshojnë kimikate toksike në mjedis, përdorimi i tyre nuk paraqet rreziqe shëndetësore për njerëzit ose kafshët. Përdorimi i artikujve që prishen natyrshëm është i dobishëm për disa arsye. Në vend të kësaj, ato sigurojnë tokën me lëndë ushqyese ndërsa ato dekompozohen. Gjithashtu, kompostimi bëhet shumë më i thjeshtë duke përdorur enë tavoline të biodegradueshme. Pjatat Bosnal janë të dobishme për një sërë arsyesh, por më kryesorja midis tyre është pathyeshmëria dhe aftësia e tyre për të ngrohur me efikasitet vaktet në mikrovalë. Kur nxehet, ndryshe nga enët plastike të disponueshme, nuk lëshohen kimikate të rrezikshme në ushqim. Enët e tavolinës Bosnal janë jo toksike dhe të sigurta për të gjitha qeniet e gjalla dhe Tokën Nënë.

Çfarë përfitimesh ofron pikërisht përzgjedhja e Bosnal?

Gjethet e rëna të palmës Areca përdoren në prodhimin e produkteve tona. Të gjitha produktet janë miratuar nga USDA, dhe ato janë pa BPA. Produktet tona janë bërë për t'u çmontuar lehtësisht dhe për t'u hedhur në kosha plehrash. Produktet e Bosnal duken dhe ndjehen autentike, me një përfundim prej pelushi.

Misioni ynë është të përmirësojmë cilësinë e jetës tuaj duke minimizuar ndikimet negative në shoqëri dhe mjedis. Produktet tona mund të përballojnë zhytjen në ujë, janë plotësisht jo toksike dhe mund të përdoren si për ushqim të nxehtë ashtu edhe për të ftohtë. Për këtë qëllim, ne punojmë shumë për të siguruar që artikujt që ofrojmë janë të pakrahasueshëm. Gjethet e palmës që kanë rënë natyrshëm në tokë mund të përdoren për të ndihmuar në uljen e mbetjeve, përdorimit të energjisë dhe emetimeve gjatë gjithë procesit të prodhimit. Brezat tanë të ardhshëm do të ndihmohen në përdorimin e burimeve natyrore të botës.

Këtu janë lidhjet e markës sonë dhe faqeve të mediave sociale:

http://www.bosnal.com

https://www.facebook.com/bosnalusa/

https://www.instagram.com/bosnalusa/

https://www.pinterest.com/bosnalusa/_created/

https://www.youtube.com/channel/UCVQ5k03w5HrLrSySILZMKkw

Nutricionist. Universiteti Bluffton, MS

Në botën e sotme, mënyrat e të ngrënit dhe ushtrimeve të njerëzve kanë ndryshuar, dhe shpesh është mënyra e jetesës që është shkaku i shumë sëmundjeve të lidhura me dietën. Unë besoj se secili prej nesh është unik - ajo që funksionon për një nuk i ndihmon tjetrin. Për më tepër, mund të jetë edhe e dëmshme. Më intereson psikologjia e ushqimit, e cila studion marrëdhëniet e një personi me trupin dhe ushqimin, shpjegon zgjedhjet dhe dëshirat tona për produkte specifike, vështirësinë e mbajtjes së peshës trupore optimale, si dhe ndikimin e faktorëve të ndryshëm të brendshëm dhe të jashtëm në oreksin. Unë jam gjithashtu një koleksionist i zjarrtë i makinave të vjetra dhe aktualisht, jam duke punuar në Mercedesin tim W1993 të vitit 124. Ju mund të keni hasur në artikuj në të cilët jam paraqitur, për shembull, në Cosmopolitan, Elle, Grazia, Women's Health, The Guardian dhe të tjerë.

Më të rejat nga Business News