Feeder Cricket Ranch - Douglas dhe Kim Vogel

Feeder Cricket Ranch - Douglas dhe Kim Vogel

Douglas dhe Kim Vogel themeluan Feeder Cricket Ranch në vitin 2018. Douglas kishte eksperimentuar me disa koncepte biznesi ndërsa i afrohej moshës së pensionit nga praktika e konsulencës së ndërtimit që filloi në 1994. Doug kishte menaxhuar ndërtimin e projekteve të ndërtesave të mëdha tregtare dhe kishte dëshmuar në ndërtime të mëdha komerciale mosmarrëveshjet. Kim u punësua si një profesioniste e edukimit në fëmijërinë e hershme. Doug po kërkonte të linte pas udhëtimet, kostumet, sallat e konferencave dhe mjedisin e diskutueshëm të biznesit dhe të ndiqte një mjedis më pozitiv biznesi dhe biznesi në vitet e tij të arta. Ai kishte tentuar të rriste kriket disa vite më parë, pasi kishte parë një program lajmesh që shfaqte një nga adoptuesit e hershëm të insekteve si ushqim, Wendy Lu McGill, themeluese e Rocky Mountain Micro Ranch. Përpjekjet e tij të hershme ishin të pafrytshme dhe shpesh komike. 

Në vitin 2017, Kim Vogel, partnerja e biznesit dhe gruaja e Doug, u diagnostikua me një tumor në tru që kërkonte operacion dhe terapi fizike intensive për disa muaj më pas. Rimëkëmbja rezultuese kërkoi që Doug dhe Kim të tërhiqen nga karriera e tyre dhe të përqëndrohen në rimëkëmbjen e Kim. Në fund të vitit 2018, ndërsa Kim u bë më pak i varur nga Doug për ndihmë, sfida për të siguruar rimëkëmbjen e vazhdueshme të Kim-it ringjalli interesin e Doug për konceptin e bujqësisë së kriketit. Kjo siguroi një biznes të mundshëm vilë që ai mund të ndërtonte për të qëndruar i zënë dhe për të qëndruar në dispozicion për të ndihmuar Kim. Doug fillimisht filloi dhe ende operon Feeder Cricket Ranch për t'u shërbyer kryesisht entuziastëve të hardhucave me mjekër dhe pronarëve të kafshëve të tjera amfibësh me shpërndarje të drejtpërdrejtë të kriketit direkt në derën e tyre. www.feedercricketranch.com 

Orët me kriket dhe kërkimet e disponueshme e çuan Doug në përpjekjen e tij të tanishme për të rritur kriketat për pluhur proteinash si një proteinë alternative për ushqimin e kafshëve shtëpiake. Kishte pak udhëzime dhe informacione për rritjen në shkallë të gjerë të insekteve në dispozicion në vitin 2018 në krahasim me sot. Kjo ishte veçanërisht për rritjen e kriketave tropikale në 7,500 këmbë mbi nivelin e detit. Doug duhej të siguronte Kim se kriket nuk do t'i mbijetonin mjedisit malor nëse do të shpëtonin nga garazhi. Kjo siguroi gjithashtu se ferma nuk do të ndikonte në ekologjinë ekzistuese malore me një specie pushtuese.

Doug filloi eksperimentet e rritjes së kriketit në garazhin e shkëputur; duke eksperimentuar me habitatin, ushqimin, lagështinë dhe prodhimin e vezëve. Përpjekjet e dështuara për çerdhe, çështjet materiale dhe sfida e blerjes së çdo koshi të magazinimit plastik brenda një rrezeje prej 50 miljesh ishin frytet e të qenit një start-up. Temperatura e qëndrueshme prej 87 gradësh e mbajtur në garazh gjatë dimrave të ftohtë të malit të Kolorados prodhoi në lidhje me komunikimet nga shoqëria lokale për përdorimin jonormal të energjisë dhe faturat e shërbimeve që përputheshin. Doug vazhdoi të studionte gryllodes sigillatus, ose kriket me shirita për të maksimizuar riprodhimin e insekteve dhe për të zvogëluar gjurmën e fermës. Ai përfshiu krimbat e miellit në fermë për reduktimin e mbetjeve. Hulumtimi i potencialit të kriketit dhe krimbit të miellit si burime alternative të proteinave përfundimisht i shtyu Doug dhe Kim të themelojnë një kompani ende të paidentifikuar për të ndjekur prodhimin në shkallë të gjerë të pluhurit të proteinave të kriketit për përfshirje në ushqimin për kafshët shtëpiake për tregun amerikan. Ndryshimi në fokus ishte i paparashikuar, por ishte kryesisht i nevojshëm për të siguruar burimet për të ndihmuar në rimëkëmbjen e vazhdueshme dhe cilësinë e jetës së Kim dhe një njohje të qëndrueshmërisë së rritjes së industrisë alternative të proteinave. Doug dhe Kim tërhiqen nga konceptet e përgjegjshme shoqërore dhe miqësore me mjedisin që rrethojnë këtë biznes dhe industrinë e re që po rritet për të mbështetur operacionet fillestare si Feeder Cricket Ranch. 

Prodhuesit e bagëtive, derrave dhe shpendëve që ofrojnë ushqim për njerëzit dhe kafshët shtëpiake po përballen me kosto në rritje për prodhimin e sasive të nevojshme të proteinave të nevojshme nga popullata jonë në rritje e njerëzve dhe kafshëve shtëpiake. Presionet politike dhe sociale në lidhje me trajtimin e kafshëve do të vazhdojnë të jenë një sfidë në rritje për prodhuesit e mishit. Nevoja e vazhdueshme për sipërfaqe të mëdha toke dhe ujë për të rritur dhe ushqyer bagëtinë, derrat dhe pulat e nevojshme për konsum njerëzor, konkurron me konsumatorët e proteinës së prodhuar. Kjo çështje në rritje mund të përballet fare mirë nga popullatat e insekteve. Ndikimi mjedisor dhe përdorimi i energjisë i impianteve të mëdha të përpunimit të mishit dhe sfidat e vazhdueshme të prodhimit fitimprurës të mishit duke shmangur çështjet e mizorisë së kafshëve kanë nxitur kërkimin për më shumë përgjigje miqësore ndaj tokës dhe kafshëve ndaj nevojës së popullatës botërore për proteina cilësore. Mundësia e ofrimit të një prej proteinave alternative për të përballuar sfidat njerëzore dhe ekologjike me të cilat përballen në prodhimin e tanishëm dhe të ardhshëm të ushqimit dhe ushqimit të kafshëve i pëlqen Doug dhe Kim si prindër dhe gjyshër dhe kujdestarë të fermës.

Doug dhe Kim kanë përfunduar laboratorin e tyre të parë pilot dhe aktualisht janë duke punuar në shkallëzimin e një objekti të automatizuar të rritjes së kriketit dhe prodhimit të pluhurit. Doug ende operon Feeder Cricket Ranch për t'i shërbyer komuniteteve të hardhucave, amfibëve dhe peshkimit. Kim ka vazhduar shërimin e saj dhe është kthyer në kuzhinë për të ndihmuar në optimizimin e proceseve të prodhimit të pluhurit. Ato kanë përfshirë rikuperimin dhe riciklimin e mbetjeve të supermarketeve për të ushqyer kriket dhe përdorimin e nënprodukteve të kriketit si pleh në studimet në serën e domates në fermë. Fermë përfshin popullsinë e pulave për të siguruar që asnjë krimb kriketi ose ushqimi të mos mbetet i pakonsumuar. Krimbat e miellit trajtojnë të gjitha mbeturinat e mbetura. Miratimi i fundit në Shtetet e Bashkuara të proteinave shtazore të ofruara nga insektet specifike në prodhimin e ushqimit të qenve tregon se kërkimi dhe eksperimentimi i insekteve dhe ushqimit dhe ushqimit vazhdon të rritet në popullaritet. (Ref. AAFCO) Feeder Cricket Ranch ka ofruar kriket në Universitetin Shtetëror të Teksasit për një studim të tretshmërisë së insekteve si ushqim për gjedhin. Ata vazhdojnë të kërkojnë bashkëpunime të tjera akademike për të çuar më tej studimin e insekteve si ushqim dhe ushqim. Douglas ka marrë pjesë në Forumin e Ushqimit për Kafshët shtëpiake të mbajtur në Kansas City për të diskutuar të ardhmen e industrisë së ardhshme me prodhuesit e ushqimit për kafshët shtëpiake. Doug është gjithashtu një anëtar i Koalicionit të Amerikës së Veriut për Bujqësinë e Insekteve dhe mori pjesë në Konferencën Botërore të Insekteve për të ushqyer të mbajtur në Quebec City, CN në fillim të qershorit 2022. 

Doug dhe Kim janë të ngazëllyer për mundësitë e insekteve si industri ushqimore dhe ushqimore. Reduktimi i mbetjeve ushqimore, reduktimi i ndikimeve negative mjedisore të prodhimit të ushqimit dhe pasiguria ushqimore janë qëllimet tona të korporatës. Doug dhe Kim janë të përkushtuar në ndërtimin e një biznesi që sjell vlerë në lagjen, komunitetin dhe shoqërinë e tyre duke përmbushur nevojat e Kim.

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Business News