Gratë dhe seksi i rastësishëm: Nuk është ajo që mendoni

Gratë dhe seksi i rastësishëm: Nuk është ajo që mendoni

Të gjithë kemi paragjykime për seksin e rastësishëm – dhe luftën mes gjinive. Burrat, ne e dimë, janë të hapur ndaj saj. Sa meshkuj do të refuzonin ofertën e seksit të rastësishëm me një femër që e shohin tërheqëse? Jo shumë. Seksi pa fije është si të hash kek pa u shëndoshur: është shumë i mirë për të qenë i vërtetë.

Burrat mësohen të mbajnë rezultatin e qëndrimeve të tyre për një natë si pika në shtyllën e shtratit, falë mediave të njohura (mendoni: filmat amerikanë për adoleshencë dhe "shëtitja e frikshme e turpit" për çdo vajzë që nuk dyshon që e gjen veten në konviktin e djalit) dhe qëndrimet bashkëkohore ndaj seksi. Meshkujt që kanë shumë partnerë seksualë dhe qëndrime për një natë janë lojtarë. Gratë që e bëjnë këtë janë zuskë.

Por, a janë vetëm meshkujt që bëjnë seks rastësor? A janë femrat seksi më i bukur, me më pak takime rastësore për kënaqësi seksuale?

Jo kështu, thotë Terri Conley, një psikolog në Universitetin e Miçiganit. Pas kërkimeve dhe pyetjeve të gjera, Conley ka zbuluar se "kur grave u paraqiten propozues që janë ekuivalent për sa i përket sigurisë dhe aftësisë seksuale, ato do të kenë të njëjtat gjasa si burrat që të përfshihen në seks të rastësishëm".

Gratë, argumenton Terri Conley, janë si burrat. Të dyja gjinitë janë të motivuara nga kërkimi i kënaqësisë kur hyjnë në "arrenën seksuale". Ata duan të kënaqin dëshirat e tyre, dhe seksi i rastësishëm mund të sigurojë lirimin që ata duan. Është vetëm se gratë kanë më pak gjasa të kënaqen nga një takim afatshkurtër, thekson Conley, dhe ato e dinë këtë.

Mesatarisht, femrat e shijojnë shumë më tepër seksin me një partner që e njohin, e duan dhe i besojnë. Faktori "i panjohur" mund të jetë një ndezje për burrat, por për gratë, është më shumë një fikje. Femrat janë më të relaksuara me një partner afatgjatë dhe për këtë arsye janë më të ndjeshme ndaj përvojës dhe kënaqësisë.

Hulumtimi i Conley identifikoi se nëse hiqni faktorët dhe variablat e panjohur dhe u jepni grave mundësinë e seksit të rastësishëm që është edhe i sigurt dhe i këndshëm (për shembull, me Hugh Jackman ose Orlando Bloom), ato janë po aq të pranueshme sa burrat.

Conley thekson se gjërat nuk janë ashtu siç prisnim të ishin. Ky hulumtim, thotë ajo, "sugjeron se gratë janë më të ngjashme me burrat në reagimet e tyre ndaj seksit të rastësishëm sesa do të pritej fillimisht".

Monika Wassermann është një mjeke dhe një shkrimtare e pavarur me bazë në MB, e cila jeton me macen e saj Buddy. Ajo shkruan në disa vertikale, duke përfshirë jetën, shëndetin, seksin dhe dashurinë, marrëdhëniet dhe fitnesin. Tre dashuritë e saj të mëdha janë romanet viktoriane, kuzhina libaneze dhe tregjet e cilësisë së mirë. Kur ajo nuk është duke shkruar, mund ta gjeni duke u përpjekur të meditojë më shumë, duke ngritur peshë ose duke u endur nëpër qytet.

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe