HENZËSIA E ORGAZMËS DHE SI TA KALOHET ATË-POSTIMI I MYSAFIRËVE NGA DR. ZHANA

HENZËSIA E ORGAZMËS DHE SI TA KALOHET ATË-POSTIMI I MYSAFIRËVE NGA DR. ZHANA

Ekziston një hendek i madh në orgazma midis grave dhe burrave. Shumica e meshkujve pretendojnë se përjetojnë orgazmë afërsisht 98% kur përfshihen seksualisht me dikë, ndërsa shumica e femrave pretendojnë se duhet të vendosin pak kohë pas seancave të seksit për të përfunduar. Kjo grindje shkakton një hendek orgazme, por si mund të kapërcehet ky hendek? Këtu janë pikat kryesore për të mbushur këtë boshllëk dhe për të trajtuar nocionin e orgazmës.

Çfarë e shkakton hendekun e orgazmës?

Disa meshkuj mendojnë se orgazma duhet të përqendrohet tek ata

Të dyja gjinitë besojnë se seksi fokusohet në kënaqësinë e mashkullit dhe se seanca duhet të mbyllet kur mashkulli ejakulon. Kjo analogji tregon se si kënaqësia e gruas merret si e mirëqenë. Disa meshkuj besojnë gjithashtu se femrat mund të argëtohen po aq sa meshkujt gjatë seksit, por kur bëhet fjalë për orgazmën, duhet t'i vendosin nevojat e mashkullit para tyre. Seksi nuk duhet të përfundojë me kulmin e të dyja palëve, por shumica e çifteve kishin raportuar një ndjenjë kënaqësie kur mbaroi seanca.

Ky besim nuk ka nevojat e grave. Gratë duhet të vendosin veten në radhë të parë kur vjen puna për të kërkuar kënaqësi. Duhet të jetë gjithashtu një përgjegjësi kolektive për të theksuar rëndësinë e kënaqësisë seksuale për gratë si individ dhe në shoqëri. Buerkle (2009) deklaroi se shoqëria duhet të theksojë klitorisin dhe se si ai shërben si strumbullar i orgazmës femërore. Sa më shumë njerëzit ta dinë qëllimin e klitorisit dhe avantazhet e tij, aq më shumë femrat do të përpiqen të fokusohen në kënaqësinë e tyre.

Mungesa e njohurive se si të arrihet orgazma

Sipas Hensel et al. (2021), Studimet tregojnë se rreth 70% e grave përjetojnë orgazëm nga stimulimi vaginal dhe penetrimi i penisit. Falë njohurive gjithnjë në zhvillim të shëndetit riprodhues të grave. Stimulimi i klitorit maksimizon kënaqësinë, duke i lejuar gruas të përjetojë një orgazmë të lehtë dhe marramendëse në lartësi që nuk mund të arrijë nga penetrimi. Ju mund të inkorporoni vibratorë dhe lodra të tjera seksuale për stimulimin e klitorit, për të cilat shumica e njerëzve nuk dinë. Mungesa e njohurive se si të shtyhet një grua drejt botës O pasqyrohet nga përqindja e ulët e grave që masturbojnë. 

Gratë duhet të udhëheqin rrugën për të kërkuar atë që i kënaq më shumë. Qoftë seksi oral apo seksi penetrues, kuptoni trupin tuaj nga afër dhe dijeni se çfarë funksionon për ju dhe çfarë jo. Blini lodra seksi që fokusohen në atë që ndjeni, do t'ju ndihmojnë të arrini shpejt orgazmën. Lexoni blogjet dhe faqet e internetit që fokusohen në kënaqësinë e vetvetes për t'i dhënë vetes një ide të përafërt se ku të filloni. Ju gjithashtu mund të shikoni pornografi, veçanërisht pornografi etike, ku gratë trajtohen me respekt dhe si të barabarta me burrin. Ju dhe partneri juaj mund të lini mënjanë kohë ku të dy përpiqeni të kuptoni se çfarë funksionon për ju në lidhje me lodrat e seksit dhe pozicionet e seksit.   

Grave u mungon besimi seksual

Vance (1984) vuri në dukje se shumica e grave dinë të kënaqin veten seksualisht, por kanë frikë të zotërojnë seksualitetin e tyre. Ata nuk ndihen aq të sigurt sa të bëjnë të ditur partnerët e tyre. Mungesa e hapjes seksuale i lë gratë të pakënaqura pas një seance me avull. Ata e dinë se çfarë u bën mirë, por zgjedhin të mos flasin për shkak të frikës se partneri do t'i shohë ndryshe. Shoqëria dhe media janë fajtorë për këtë, me shumicën e filmave dhe blogjeve që përhapin ungjillin e të qenit të rezervuar. Sipas Almazan & Bain (2015). Një zuskë e shoqërisë turpëron gratë që janë agresive në shtrat, duke i cilësuar ato si një turp për femrën. Njerëzit mbajnë këtë mendim, kështu që gratë do të vazhdojnë të ankohen se bëjnë një jetë të shëmtuar seksuale në fund të ditës.

Gratë duhet të shkëputen nga këto norma. Ata duhet të fillojnë të marrin timonin dhe ta drejtojnë atë në cilindo drejtim që ndihet mirë. Kërkoni stimulim klitorial nëse ju pëlqen. Flisni me partnerin tuaj dhe tregojini se stili i qenit nuk është filxhani juaj i çajit dhe se në vend të kësaj ju preferoni misionarin. Flisni me guxim dhe hiqni dorë nga ndrojtja që shoqëria pret nga gratë. Eksploroni trupin tuaj dhe ndonjëherë kur jeni vetëm ose me një partner, prekni veten dhe lërini ndjesitë të pushtojnë trupin tuaj, dhe nëse të folurit për atë që dëshironi do të thyejë egon e mashkullit tuaj, kështu qoftë.

Të bësh seks me amatorë

Shumica e grave nuk kanë njohuri se si të kënaqin veten. Prandaj, është e sigurt të thuhet se burrat janë në fund të kësaj shkalle njohurie. Megjithatë, ne nuk mund t'i fajësojmë burrat, sepse shoqëria pret që ata të vendosin kënaqësinë e tyre në vend të parë, dhe për shumicën e burrave, kështu funksionon jeta e tyre seksuale. Disa femra falsifikojnë orgazma gjatë seksit për të kënaqur egon e mashkullit. Është një përvojë e frikshme për gratë, sepse ato janë të mbyllura në martesa pa pasion.

Partnerët amatorë janë kudo, por ajo që bën dallimin është nëse ata janë të gatshëm të mësojnë. Burrat duhet të përqafojnë pornografinë dhe të kenë netë kur ju dhe partnerja juaj i kushtoni kohën e tyre shikimit të këtyre filmave erotikë. Mos e merrni për zemër nëse partneri juaj ju jep komente negative për personalitetin tuaj në shtrat. Uluni dhe pyesni ata se si mund të bëni më mirë herën tjetër. Përpiquni sa më shumë që të keni një mendje të hapur dhe të gatshme. Ju gjithashtu mund të bëni një përpjekje personale për të ditur se çfarë ndjen mirë për partnerin tuaj, të eksploroni trupin e tij dhe të shihni se ku ai përjeton më shumë ndjesi.

Bottom Line

Rruga drejt orgazmës duhet të jetë një udhëtim personal. Megjithatë, shumica e femrave vendosin dëshirat e partnerit para tyre, gjë që çon në zgjerimin e hendekut mes orgazmave mashkullore dhe femërore. Burrat janë gjithashtu fajtorë për hendekun e orgazmës, sepse ata përqendrohen shumë në atë që u duket mirë, duke harruar se gjatë seksit duhen dy për tango. Bazuar në atë që shoqëria pret nga gratë, shumica përfundojnë duke hequr dorë nga vetëkënaqësia për të shmangur të qenit të zellshme në shtrat. Mund të duhet shumë kohë që shoqëria të pranojë se kënaqësia e grave është e barabartë me atë të burrave, por deri atëherë, dhe siç u tha në artikullin e mësipërm, gratë duhet të zënë vendin e parë dhe ta drejtojnë kënaqësinë e tyre në cilindo drejtim që dëshirojnë. Flisni për atë që ju tërheq.

Referenca: 

Almazan, VA, & Bain, SF (2015). Perceptimet e studentëve të kolegjit për diskursin turpërues në kampus. Revista Research In Higher Education28.

Buerkle, CW (2009). Nga çlirimi i grave në detyrimin e tyre: Tensionet midis seksualitetit dhe mat

Hensel, DJ, Von Hippel, CD, Lapage, CC dhe Perkins, RH (2021). Teknikat e grave për ta bërë penetrimin vaginal më të këndshëm: Rezultatet nga një studim kombëtar përfaqësues i grave të rritura në Shtetet e Bashkuara. Plus Një16(4), E0249242. Përjetësia në retorikën e hershme të kontrollit të lindjes. Gratë Dhe Gjuha31(1), 27-34.

Vance, CS (1984). Kënaqësia dhe rreziku: Drejt një politike seksuale. Kënaqësia dhe rreziku: Eksplorimi i seksualitetit femëror1(3).

Kristina Shafarenko është një psikologe marrëdhëniesh dhe shëndeti dhe mirëqenieje dhe një shkrimtare e pavarur me kohë të pjesshme e stilit të jetës që mbulon shëndetin dhe fitnesin, seksin, mirëqenien seksuale dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk është duke shkruar, mund ta gjeni duke planifikuar arratisjen e saj të ardhshme, duke testuar shijet e çdo kafeje në pamje dhe duke pushuar në shtëpi me macen e saj, Buddy.

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe